Lennart Thy: "Türkiye'de taktiğe dayalı bir futbol yok"

Aslan Karadağ

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla,
Yönetici
Moderatör
435

Erzurumspor'un Alman yıldızı Lennart Thy, geçen sezon Hollanda ekiplerinden Venlo'da oynadığı dönem ABD'deki bir hastaya kök hücrelerinin %100 uyduğunu öğrenmiş ve hastanede yatarak kök hücre bağışında bulunmuştu.

Lennart Thy, söz konusu dönemde maç kadrosunda olmamasına rağmen Hollanda'da haftanın futbolcusu seçilmiş ve taraftarlardan da bu örnek davranışı sonrası tüm maçların 11. dakikasında alkış almıştı.

Golcü futbolcu, son olarak FIFA'nın yılın en iyilerini belirlemek için düzenlediği "Yılın En İyileri Ödülleri" töreninde FIFA Fair Play Ödülü'ne layık görülmüştü.

Bu sezon BB Erzurumspor forması giyen Lennart Thy, Haber Global'den Yağız Sabuncuoğlu'nun sorularını cevapladı.

Bundesliga ile Süper Lig'i kıyaslayan Thy, "Kari̇yeri̇m boyunca Bundesliga'da bi̇rkaç maç oynadım. Genelli̇kle Bundesliga 2'deydi̇m. Süper li̇g, Bundesliga'ya çok benzi̇yor. Burada da çok büyük takımlar var. Türki̇ye'de takti̇ğe dayalı bi̇r futbol yok. Genelli̇kle duygular ön planda... Çok zor bi̇r li̇g ve çok fazla şey yapmak zorundasın. Burada oynamaktan büyük keyi̇f alıyorum." ifadelerini kullandı.

Erzurum'da en sevdiği şeyin yöresel yemekler olduğunu söyleyen Alman futbolcu, "Erzurum'da yemekler ve restoranlar muhteşem. Şehi̇rdeki̇ i̇nsanlar arkadaş canlısı, açık görüşlü, aklinıza gelebi̇lecek her şey si̇zi̇n i̇çi̇n... Ne i̇sterseni̇z... Takımdaki̇ arkadaşlık da çok i̇yi̇. Buraya gelmeden havanın çok soğuk olacağını duydum. Fakat bu durum beni̇m i̇çi̇n problem deği̇l. Havası Almanya'ya benzi̇yor..." şeklinde konuştu.

Süper Lig'i çok fazla izlemediğini söyleyen golcü futbolcu, "Şu ana kadar 5 maçta forma gi̇ydi̇m. Süper li̇g'i̇ çok fazla i̇zleme firsatı bulamadım. Beşi̇ktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi̇ Şampi̇yonlar Li̇gi̇'nde i̇zlemi̇şti̇m. Şu anda tamamen Erzurumspor'a odaklanmış durumdayım." dedi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki Galatasaray - Schalke eşleşmesini değerlendiren Thy, şu ifadeleri kullandı:

"Schalke şu anda çok kötü durumda, i̇yi̇ oynamıyorlar. Bundesliga'da henüz kazanamadılar. Bu çok i̇lgi̇nç bi̇r durum. Galatasaray'ın stadını deneyi̇mledi̇m. Taraftarlar takımlarını çok sevi̇yor. Schalke i̇çi̇n i̇ki̇ maç da çok zor geçecek. Geçen sezon çok i̇yi̇lerdi̇, kompakt bi̇r takımdı. Almanya i̇çi̇n tabi̇i̇ ki̇ çok daha i̇yi̇ bi̇r geri̇ dönüş yapmalarını i̇sti̇yorum."

Goal

Süper Lig'i çok fazla izlemediğini söyleyen golcü futbolcu, "Şu ana kadar 5 maçta forma gi̇ydi̇m. Süper li̇g'i̇ çok fazla i̇zleme firsatı bulamadım. Beşi̇ktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi̇ Şampi̇yonlar Li̇gi̇'nde i̇zlemi̇şti̇m. Şu anda tamamen Erzurumspor'a odaklanmış durumdayım." dedi.
l

yürü len teneke.

dunku mahalle macini dusununce hak vermemek elde gozukmuyor.

Erzurumspor'un Alman yıldızı cümleli haberini yapmak ileri zeka ister.

"Erzurum'da yemekler ve restoranlar muhteşem. Şehi̇rdeki̇ i̇nsanlar arkadaş canlısı, açık görüşlü "

her yıl ramazanının ilk gününde sigara içenlere ilk dayak atma konusunda liderliği kimseye bırakmayan bi şehir için şaşırtıcı olmayan söylemler
tebrikler erzurum :tbr:

"Erzurum'da yemekler ve restoranlar muhteşem. Şehi̇rdeki̇ i̇nsanlar arkadaş canlısı, açık görüşlü "

her yıl ramazanının ilk gününde sigara içenlere ilk dayak atma konusunda liderliği kimseye bırakmayan bi şehir için şaşırtıcı olmayan söylemler
tebrikler erzurum :tbr:

yemekleri güzeldir onda sorun yok zaten.

açık görüşlü oldukları da doğrudur.

7e8669c932da4674bd7d7302281dee1f.jpeg

Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı öncesi FIFA tarafından Fair Play ödülüne layık görülen Alman Lennart Thy’ye teknik direktörümüz Fatih Terim tarafından plaket takdim edildi.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da forma giyen Alman Lennart Thy, geçen sezon takımı Venlo'nun PSV ile maç yapacağı gün bir hastaya kök hücre bağışında bulunması nedeniyle FIFA Fair Play ödülüne layık görülmüştü.

Galatasaray.org

BB Erzurumsporlu Lennart Thy, Türkiye'de resmi maçlarda ilk golünü Fenerbahçe'ye attı.

Aslan parcasi

Geri
Üst Alt