Manchester City ve PSG'e Tarihi Ceza (Resmi)

Ama EPL takımları son 2 yılda ŞL'de çok başarısız. Bu da bir gerçek. 3-4 sene öncesine kadar neredeyse her finalde mutlaka bir İngiliz olurdu veya İngiliz finali olurdu. Artık bunları görmek zor.

Benim yazdiklarimla baglantiyi kuramadim. Iki yildir da Ispanyollar finale cikamiyordu, bu yil finalde iki Ispanyol takimi olacak. Seneye de iki Ingiliz takimi oynar belki.

Benim yazdiklarimla baglantiyi kuramadim. Iki yildir da Ispanyollar finale cikamiyordu, bu yil finalde iki Ispanyol takimi olacak. Seneye de iki Ingiliz takimi oynar belki.

İngiliz futbolu ŞL'nin önüne geçmeye başladı gibilerinden birşeyler attın ya, o açıdan. Geçen yıl son 16'dan ileri gidebilen bir İngiliz olmadı, hatta 2'si gruptan bile çıkamadı. Bu sene de malum, Chelsea tek başına birşeyler yapmaya çalıştı ama bir yere kadar götürebildi. AL neyse önem verilmiyor onu geçtim de İngiliz futbolunun Avrupa'da gözle görülür bir düşüş yaşadığı kesin bence. En azından 3-4 sene öncesi göz önüne alınırsa. Artık diğer ülkelerin büyük takımları EPL takımlarını rahatlıkla süpürebiliyor.

Para cezası ve maksimum harcama yasağı güzel de 21 oyuncudan 8'i takımın bulunduğu ülkede yetişmiş olmalı diye bir kural var. Zaten takım dar bir kadroyla oraya gidecekken birde bu kuralla beraber Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olma ihtimali çok düşürülüyor. Gelecek sezon City ve PSG'nin ŞL'de fazla şansı yok gibi.

Lan daha gecen kadro sinirlamasi sikinti olmaz diyordun bu ne yanardonerlik. Tabiiki zor olacak hakediyorlar bu cezalari.

$

Hazır büyük kulüpler bu kadar ceza almaya başladığına göre ve Uefa'nin sponsor,yayin vs, gelirlerinden çok az pay kulüplere dağıtılmasını filan bahane ederek,bir ara gundeme gelen Elit Lig ve Uefa'dan ayrılma gibi konuları gündeme getirebilirler.

60 m euro'luk ceza mı olur

Transfere seneye harcayacakları üst limittir o..

Cifte standart

Fenev 20 macta sike yapmis 0 euro ceza

Bunlar uefa'nin dandik financial fair play'ina uymadi diye 60 milyon ceza + transfer kisitlamasi + kadro sinirlamasi

Bunlarin yerinde olsam dava acarim

Cifte standart

Fenev 20 macta sike yapmis 0 euro ceza

Bunlar uefa'nin dandik financial fair play'ina uymadi diye 60 milyon ceza + transfer kisitlamasi + kadro sinirlamasi

Bunlarin yerinde olsam dava acarim

Hukuk yolları tükenince Avrupa'da şike yapmadık diye verdikleri taahüt yüzünden elenen ve yenilen takımlar fenerbahçenin iliğini kurutacaklar; ki zaten maçlar oynanırken bunu deklare ettiler.

Hukuk yolları tükenince Avrupa'da şike yapmadık diye verdikleri taahüt yüzünden elenen ve yenilen takımlar fenerbahçenin iliğini kurutacaklar; ki zaten maçlar oynanırken bunu deklare ettiler.

Geçtiğimiz sene Salzburg bunu yaptı hatta fb-arsenal-uefa aleylerine CAS da dava açtı , ama başka bir takım yaptımı ben bilmiyorum .

Kim deklare etti bunu? Kaynagi var mi?

Geçtiğimiz sene Salzburg bunu yaptı hatta fb-arsenal-uefa aleylerine CAS da dava açtı , ama başka bir takım yaptımı ben bilmiyorum .

Farketmiyor zaten. Ortada bir hak ihlali varsa hukuk yolları sonuna kadar kullanılır. Çünkü ortada kazanılmış bir hak var. Yalan beyan dolayısıyla mağdur olan takımlar her türlü hakka sahiptir; ki göreceksinde devletin parasını şikecileri kurtarmak için harcamaya çalışacaklar. Ama Uefa finansal fairplay olayıyla yerin dibine kadar sokacak.

Şimdi araştırdım da verilen 60 milyon euro transfer harcama limiti satılan oyuncudan gelecek parayla yapılacak transfere dahil değil. Mesela City Aguero'yu 70'e satarsa 60'ı da eklediğimiz zaman 130 milyon euroluk bir transfer bütçesi oluyor.

City'e işlemez. Bu takıma da 60 milyon euroluk transfer bütçesi hayli hayli yeter bu sene. O kadro sınırlaması muhabbeti nasıl etkiler bilemem ama Agüero, Silva, Toure, Kompany'i ellerinde tuttukları sürece seneye yine şampiyonluğun 1 numaralı adayları.

Geri
Üst Alt