- 6 Nisan 2010
- 7.481
- 374
- 1.518
Galatasaray’ın eski teknik direktörü Roberto Mancini, Manchester City’yi kendisinin yarattığını iddia etti
Geçtiğimiz Haziran ayında Galatasaray’dan ayrılan Roberto Mancini, eski takımı Manchester City’nin başarısına sahip çıktı. 2009-13 arası çalıştırdığı City’ye bir Premier Lig şampiyonluğu ve bir Federasyon Kupası kazandıran İtalyan teknik adam, mavi-beyazlı ekibi kendisinin yarattığını öne sürdü.
Mancini, “Manchester City’yi beş yıl önce ben inşa etmeye başladım. Şu ana kadar iki lig şampiyonluğu kazandı. Benim dönemimden dokuz oyuncu hala kadroda. Bundan ötürü mutluyum. 4-5 yılda güçlü bir takım oluşturmak kolay değil.” dedi.
İtalyan teknik adam, “Bayern Münih, Real Madrid ve Barcelona gibi büyük takımların başarıları son 50 yıla dayanıyor. Buna karşın sizin aşama kaydetmek için zamana ihtiyacınız var. Ama Manchester City’yi çok kısa sürede büyük takımlar arasına sokmayı başardık.” diye konuştu.
49 yaşındaki deneyimli teknik adam, “Bundesliga’yı beğeniyorum. Lig son beş yılda çok gelişti. İyi oyuncular, iyi takımlar ve iyi teknik direktörler var” diyerek Alman Ligi’nde çalışmaya yeşil ışık yaktı.