- 16 Haziran 2010
- 208.741
- 162.430
- 6.838
Mario Lemina: "Kutlamalar çok güzeldi. O kadar taraftarı görmek ve o kadar ilgi görmek çok hoşuma gitti. Galatasaray taraftarının zaten büyük olduğunu biliyordum ama kutlamalarda tekrar gördüm."
- Önceki dönemde Türk futbolunun efsanesi Fatih Terim'le çalıştın şimdi de rekorlar kıran Okan Buruk'la çalışıyorsun, anlatır mısın?
Mario Lemina: "Açıkçası her ikisi de farklı insanlar. Fatih Terim'le çalıştım ve kendisiyle çok iyi ikili ilişkilerimiz vardı. Okan hoca çok başarılı, oyuncularıyla olan yönetimi çok iyi. İyi oyuncuları doğru zamanda getirip başarıyı sağlıyor. Gelecekte de daha büyük başarılar sağlayacağın düşünüyorum."
- Al Shabab'a transfer oluyordun olmadı, devamında Galatasaray'a geldin, taraftarla olan ilişkini anlatır mısın?
Mario Lemina: "Galatasaray sonrası taratarların zaman zaman isteği oluyordu. En iyi zamanda gerçekleşti. 5. yıldız döneminde geldiğim için gurur duyuyorum. Geldiğimde çok güzel bir takım vardı. Yorgunluktan dolayı tazeliğe ihtiyaç vardı. Eksikleri tamamladığımı düşünüyorum."
- Osimhen'e kalıp kalmayacağıyla ilgili tavsiyen oldu mu?
Mario Lemina: "Kendisi çok büyük bir futbolcu. Dünyada en iyi üç forvetten biri. Kendisinin her şeyi hak ettiğini düşünüyorum. Galatasaray'da kalması onun kararı ve onun kararına saygı duyuyoruz."
- Sezon boyunca "Yarış yok" diyordunuz, bunu söylemene sebep nedir?
Mario Lemina: "Mantık. Ligde en iyi takım olan bizdik. Çok daha fazla çalıştık. Hem antrenman hem sahada fazla çalışmayı seven biriyim. Bu mantığı kurduğum için doğal olarak şampiyon olacağımızı görüyordum."
- UEFA listesine yazılamamak sana ne hissettirdi?
Mario Lemina: "Ben kazanma ruhu olan biri olarak duruma üzüldüm ama yapılan tercihleri de anlıyorum ve buna saygı duyuyorum. Devre arasında geldim, o yüzden birçok oyuncu benden önce bunu hak ediyordu. Yarışmacıyım. Seneye göreceğiz, çok daha iyi işler yapacağımızı düşünüyorum."
- Avrupa hedefleriniz neler?
Mario Lemina: "Son dönemde oynadığımız maçlara bakarsak, bu takım eğer aynı şekilde devam ederse çok daha iyi işlere imza atabileceğimizi düşünüyorum. Önceki döneme göre daha dominant bir takım. Gelecek oyuncularla iyi bir uyum yakalarsak Şampiyonlar Ligi'nde iyi işler yapacağımıı düşünüyorum."
- Daha önceki takımında üçlü oynamıştın, Galatasaray'da da oynayabileceğini düşünüyor musun?
Mario Lemina: "Orada sadece defans oynamadım. Forvet, kanat, sağ bek olarak da oynadım. Bu, takıma adapte olmanızla alakalı. Nerede görev verilirse oynarım."
- Birlikte oynadığın en iyi 11'e kaleye Buffon ve ileriye Falcao koymuştun, şu an düşüncen aynı mı?
Mario Lemina: "Tabii ki Muslera çok iyi bir kaleci ama bir taraftan da Buffon'a saygı göstermek gerekiyor. Her zaman Muslera'yı övdüm ama Buffon'un ayrı bir yeri var." (HT - Çağatay Çelik)