- 18 Mayıs 2011
- 50.019
- 53.020
- 4.463
Galatasaray Futbol A Takımı Kaptan Mauro Icardi, bugün gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Icardi’nin açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:
“KAPTANLIĞI NANDO’DAN DEVRALMAK BÜYÜK GURUR”
“Yeni sezona başlıyoruz. Çok mutluyuz. Yıllar sonra kaptanlık bandını Nando’dan devralmak benim için çok büyük bir gurur. Bu kulübü her zaman gururla temsil ettim. Takım arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalıştım. Şimdi de kaptan olarak Galatasaray’ı temsil edeceğim için çok mutluyum.”
“Bir aydır takımla antrenmana çıkıyorum, en kısa sürede de sahaya çıkarak takıma destek olmak istiyorum. Bu sezon birçok hedefimiz var. Yüksek seviyelerde mücadele edeceğiz. Tekrardan şampiyon olmak istiyoruz. Üç sezondur şampiyon oluyoruz ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Bütün Galatasaray camiasını çok özledim. Sahada tekrardan onlarla birleşmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”
“YENİ TRANSFERLERİMİZ KARİZMA VE KARAKTER SAHİBİ”
“Nando ve Dries özleyeceğimiz karakterlerdi; fakat yeni transferlerimiz de önemli karizma ve karakter sahibi futbolcular. Biz büyük bir aileyiz ve tesiste her zaman çok güzel bir atmosfer var. Futbolun ötesinde bir dostluğumuz bulunuyor. Şampiyonlukları, galibiyetleri getiren de bu oldu. Her gün birlikte olduğumuz için aile ortamı çok önemli.”
“Üç yıl önce buraya geldiğimde; bu bir meydan okumaydı, farklı bir deneyimdi. Ancak şimdi, geçmiş sezonlara gururla bakıyorum. Kulübe, etrafımdaki insanlara, taraftarlara ve en önemlisi çocuklara bakınca onlarla farklı bir bağ kurduğumu hissediyorum. Galatasaray aşkının ne kadar arttığını görüyorum. Çok gurur duyuyorum. İnsanların futbolun ötesinde bir bağ kurabiliyor olması farklı bir duygu. Benim için de gol atarak, maçlar kazandırarak ve şampiyon olarak geri ödemem gereken bir borç bu.”
“Kerem Aktürkoğlu konusunda çok şey söyleyemem. Futbol bu. Hala Benfica’nın oyuncusu. Transfer olur mu, olmaz mı bilemiyoruz. Galatasaray için çok önemli birisiydi. Galatasaray ile büyüdü. Ona en iyi dileklerimi iletiyorum. Beraber geçirdiğimiz zaman çok kıymetliydi. Sevdiğim ve benim için değerli biriydi. Transferi, kariyeri ve milli takım için faydalı olacaksa kendi kararıdır. Bir şey diyemem.”
“AMACIMIZ ÜST ÜSTE 4. ŞAMPİYONLUK”
“Amacımız kazanmaya devam etmek ve üst üste dördüncü şampiyonluğumuzu yakalamak. Geldiğimden beri hedefimiz hep buydu. Şampiyon olmak, Türkiye’nin en iyisi olmak istedik. Üç sezondur bunu başarıyoruz. Bu yolda devam etmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde en iyisini yapmaya çalışacağız, gidebildiğimiz en uç noktaya gideceğiz. Yeni formatta evimizde dört maçımız olacak. Tüm dünyanın bildiği gibi İstanbul’a gelip bize karşı oynamak eşi benzeri olmayan bir deneyim. Evimizdeki atmosfer bize destek olacaktır.”
“Maalesef geçtiğimiz sene Victor ile aynı anda sahada olabildiğimiz az sayıda maç oldu. Onlar da çok keyifli anlardı. Ancak bütün yılın keyfini çıkartamadık. Fakat her zaman en önemlisi şampiyon olmak ve kupayı kazanmaktı. Bu sene de devam etmek istiyoruz. Victor ve benim dışımızda antrenmanlarda çok yüksek performans gösteren ve dakika almak isteyen birçok oyuncu var. Onlarla birlikte kazanacağız. Hep birlikte kazanacağız. Ayrıca Victor geçtiğimiz sezon gol kralı oldu. Bu sene de birlikte oynayacağız. Çok keyifli olacak.”