GSC Haber Mauro Icardi: “Teşekkürler Galatasaray"

icardi de efsane değilse kim olabilir ki abi bi kulüpte efsane

taraftar dört yıldır herife şarkı söylüyor statta, daha ne olabilir ki bi topçunun efsane olarak anılması için
Yazdık ya Sato

Efsane kategorisi farklı bir kategori benim için

Metin Oktay
Fatih Terim
Hagi
Bülent Korkmaz
Prekazi
Muslera vesaire...

Bunlar hem oynadıkları futbol ile hem de formaya aidiyetleri ile efsane olmuş isimlerdir

Ve bence İcardi bu kategoriye giremez diye düşünüyorum

Bir de bize gelen iyi futbolcular var işte İcardi bu kategoridedir

Kosecki
Jardel
Ribery
Sneijder
Drogba
Mertens
İcardi...

DNP-NX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Icardinin yaptıklarını küçük görüp okanın yaptıklarını büyütenler var ve ikisi aynı insanlar

Son satir aglati..
Bir tek Türkiyede mutlu oldum diye… insafsiz haterlar

Tarihimizin bir nosu..

Yazdık ya Sato

Efsane kategorisi farklı bir kategori benim için

Metin Oktay
Fatih Terim
Hagi
Bülent Korkmaz
Prekazi
Muslera vesaire...

Bunlar hem oynadıkları futbol ile hem de formaya aidiyetleri ile efsane olmuş isimlerdir

Ve bence İcardi bu kategoriye giremez diye düşünüyorum

Bir de bize gelen iyi futbolcular var işte İcardi bu kategoridedir

Kosecki
Jardel
Ribery
Sneijder
Drogba
Mertens
İcardi...

DNP-NX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Henüz tıfıl dönemlerinde Galatasaray'da sadece yarım sezon oynayan, takımdan sorunlu biçimde ayrılan (haksızdı diyemeyiz) ve gittikten sonra Galatasaray'ın adını bir kez ağzına almayan, Galatasaray'la zerre duygusal bağı olmayan Ribery, kesinlikle Sneijder, Mertens gibi oyuncularla aynı kategoride yer alamaz.

Ribery her ne kadar sonraki yıllarında dünya çapında bir futbolcuya dönüştüyse de, Galatasaray tarihinde sıradan bir oyuncudur. Derin izler bırakmamıştır. Yarım sezon iyi performans sergileyip gitmiştir ve akılda kalan tek maçı 5-1'lik Türkiye kupası zaferidir.

Icardi konusuna gelecek olursak; Galatasaray'da yeni bir dönemin başlangıcı oldu bu adam ve bir nesli Galatasaraylı yapması işi de boş bir hikaye değil, bir gerçeklik. Efsanedir, değildir tartışılır ama taraftarın gözünde eriştiği seviyeye erişebilen 5 yabancı futbolcu daha sayamayız.

Mauro Icardi, Galatasaray tarihinin en ikonik karakterlerinden biridir.

Bazı yabancı futbolcuları önem ve iz bırakma seviyelerine göre kategorilere ayıracak olsak, şahsi fikrimce o kategoriler şöyle olurdu;

Kategori 1:
Hagi
Muslera
Icardi

Kategori 2:
Sneijder
Mertens
Melo
Jardel
Taffarel

Kategori 3:
Drogba
Kewell
Gomis
Podolski

Futbolcuları örnek olarak seçtim. Çoğaltılabilir.

Son düzenleme:
1000012514.webp

Sen neymişsin be icardi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu adam tek vuruş golcüsü. Neredeyse hiç bir golde adam geçip, çalım atıp gol atmıyor. Osimhen ile kıyaslayıp "koşmuyor" deniyor.

Eğer Icardi fenerde olsaydı şampiyon onlar olurdu. O kadar hakem ittirmesine Icardi gol kralı bile olurdu, koşmasını gerek yok.

En zor şeylerden birisidir doğru zamanda veda etmek. Aslında geçen yaz olması gereken veda bu sene olmalı. Yaptıklarıyla bir neslin Galatasaraylı olmasını sağladı. Büyük bir ikon büyük bir karakter. Son yıllarda herkesin sevdiği nadir oyunculardan birisidir galiba burada da sevmeyeni yoktur. Ancak su anki durumu ancak 3. forvet olur ki kendisi 2. forvet olmayı bile istemiyor. Kimseyi üzmeden tatlı bir ayrılık yaşamamız lazım. Eminim ki Osimhen arkasında beklerim derse takımda kalacak. Bu uzun sezonda bizim icin hayırlı olmaz. Çok şükür bu sezonu kazasız belasız atlattık yoksa kendisi de büyük tepki görürdü. Seni seviyoruz Mauro ama veda vakti geldi.

Henüz tıfıl dönemlerinde Galatasaray'da sadece yarım sezon oynayan, takımdan sorunlu biçimde ayrılan (haksızdı diyemeyiz) ve gittikten sonra Galatasaray'ın adını bir kez ağzına almayan, Galatasaray'la zerre duygusal bağı olmayan Ribery, kesinlikle Sneijder, Mertens gibi oyuncularla aynı kategoride yer alamaz.

Ribery her ne kadar sonraki yıllarında dünya çapında bir futbolcuya dönüştüyse de, Galatasaray tarihinde sıradan bir oyuncudur. Derin izler bırakmamıştır. Yarım sezon iyi performans sergileyip gitmiştir ve akılda kalan tek maçı 5-1'lik Türkiye kupası zaferidir.

Icardi konusuna gelecek olursak; Galatasaray'da yeni bir dönemin başlangıcı oldu bu adam ve bir nesli Galatasaraylı yapması işi de boş bir hikaye değil, bir gerçeklik. Efsanedir, değildir tartışılır ama taraftarın gözünde eriştiği seviyeye erişebilen 5 yabancı futbolcu daha sayamayız.

Mauro Icardi, Galatasaray tarihinin en ikonik karakterlerinden biridir.

Bazı yabancı futbolcuları önem ve iz bırakma seviyelerine göre kategorilere ayıracak olsak, şahsi fikrimce o kategoriler şöyle olurdu;

Kategori 1:
Hagi
Muslera
Icardi

Kategori 2:
Sneijder
Mertens
Melo
Jardel
Taffarel

Kategori 3:
Drogba
Kewell
Gomis
Podolski

Futbolcuları örnek olarak seçtim. Çoğaltılabilir.

Ben bu konuda biraz daha değişik düşünüyorum renktaş

Saydığın isimlere hiçbir lafım yok

Hatta İcardi'ye de lafım yok

Dediğin gibi iz bırakmıştır

Ama günümüz tüketim toplumunda

Böyle ikonik bir futbolcu malzemesini bulan medyanında sanal şişirmesi ile

İcardi'nin biraz abartıldığını düşünüyorum

Kalırsa ve kötü performansı devam ederse

Ne demek istediğimi net anlarız

O çok etki bıraktığı taraftar tarafından küfür kıyamet eleştirilere maruz kalınca

Herşey ortaya çıkar

@Keramettin TANRIVERDİ

Admirim sence Mauro Icardi bir Galatasaray efsanesimidir sence
Evet ama saha içinden çok saha dışı etkisiyle.

Ekim 2023te tjk maçından sonra asla sahada eskisi gibi olamadı, hatta yanından dahi geçemedi bir kaç maç dışında. O tarihten sonra efsane bir saha içi performansı da olmadı.

Icardi için ısrarla son vuruş golcüsü deniliyor, o son vuruş noktalarına bile giremiyor artık ama bu göz ardı ediliyor, eski Icardi takımın aynı zamanda pas istasyonu da oluyordu, alan açıyordu, alanlara kaçıyordu, hiçbiri kalmadı çünkü fizik kalitesi amatör lig seviyelerine doğru gidiyor ciddi seviyede göbeği var uzun süredir.

Gel gelelim saha dışında etkisi çok büyük, çocuklar üzerindeki etkisi, kimse sahip çıkmazken Erden Timur’a sahip çıkması, rakip camia başkanını ti’ye alması, geçen gün dahi ET’nin oğlunu görünce onu mutlu etme çabası, bulunduğu ortamdaki en çok dikkat çeken kişi olması, bunlar onun ciddi bir etki alanı olduğunun göstergesi. Kendisinin de dediği gibi hikaye bitebilir ama bağ devam etmeli.

tekrar bi avrupa kupası gelene kadar kimse hagi veya fatih terim'den büyük olamaz

hagi'yle kıyaslanmak ise icardi'ye efsane demek için yeterli

Bu arada biz hep yerli forvetlerle özdeşleşen bir takım olduk yıllarca, bunu sırasıyla Jardel, Baros, Elmander, Drogba, Gomis, Icardi ve Osimhen kırmaya başladı, buradaki en büyük etki bırakan da Icardi oldu, Osimhen muhtemelen onu geçecektir o da saha dışında büyük etki bırakıyor ama Icardi gibi aurasıyla değil daha çok hırsı, azmi ve mücadelesiyle. İkisini bu kadar kısa sürede beraber görmemiz çok büyük şanstı, ikisinin ötesne giden birini uzun süre bulamayız bana göre.

Geri
Üst Alt