Mbappé Gençlere Seslendi: "Aşırı sağa oy vermeyin"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
1718620233882.png

Fransa'nın Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçının arifesinde, yıldız forvet Kylian Mbappé, Fransız halkını oy vermeye çağırdı. Mbappé, aşırı sağın yaklaşan parlamento seçimlerinde iktidarı ele geçirmeye çalıştığı bir dönemde "aşırılıklara" karşı uyardı.

Düsseldorf'taki D Grubu karşılaşmasında Avusturya'nın yaratabileceği zorluklarla ilgili alışılagelmiş sorular, maç öncesi basın toplantısında Mbappe'nin korkuları hakkında açıkça konuşması ve Fransa'daki durumun "korkunç" olduğunu söylemesiyle bir kenara bırakıldı.

Fransa milli takımının kaptanı olan Mbappé, gençleri oylarının bir fark yaratabileceğine ikna etmek istediğini söyledi; herhangi bir politikacı ya da partinin ismini vermedi.

Mbappé bir tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Bunun Fransa tarihi için çok önemli bir an olduğunu biliyoruz, bu daha önce hiç görülmemiş bir olay" dedi.

Yıldız futbolcu, "Bizler fark yaratabilecek bir nesiliz, aşırı uçların iktidarın kapısını çaldığını görebiliyoruz ve ülkemizin geleceğini şekillendirme fırsatına sahibiz" diye konuştu. Mbappé bu durumun, Fransa'nın Avrupa Şampiyonası açılışında Avusturya ile oynayacağı yarınki maçtan bile daha önemli olduğunu söyledi.

PARİS OLİMPİYATLARI

Mbappé: "Paris'teki Olimpiyat Oyunlarında Fransa adına oynamayı çok isterdim. Kulübümün tutumu çok net, dolayısıyla olimpiyatlara katılmayacağım gibi görünüyor.. Olimpiyat Oyunlarına katılmış olsaydım ancak Eylül ayında yeni kulübüme katılabilecektim, bu da yeni macerama başlamanın en iyi yolu olmaz. Fransız takımına Oyunlar'da başarılar diliyorum ve onları seyirci olarak izleyeceğim. Umarım altın kazanırlar."

Fransa da güçlü bir konumu olduğu söyleniyor bu bebenin.

Aferin olm, adamsın. Aşırının her şeyinden kaçının.

Sokakta durup dururken millete saldıran mülteciler varken bu halk seni dinlemez embappe. Milyon euroları cebe indirirken kolay tabi. Çakkal

SM-S901E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt