Mertens’in Penaltı Pozisyonunun Farklı Açısı

Şerefsizlere bak. Bize sadece tek açıdan gösterdiler bende penaltı ağır diyenlerdendim. Şunu görünce net penaltı. Tff, mhk, Anadolu kulupleri, yayıncı kuruluşu, yandaş satılmış kalemleri. Ulan herkese para yediriyorlar.

IMG_7070.webp

Fred her baskı yediğinde rakibe kendini takıp faul çaldırıyor.
Kievski kolpa yapıp yerde kıvranıyor top fenere geçince canlanıyor, hatta son maçta bir pozisyonda hakem devam ettirince döndü topu rakipte gördü yerde yatmaya devam etti.
Dzeko rüzgarda kendini yere bırakıyor.
Tadic maçlarda 3. yardımcı hakem gibi, her karara yorumu, itirazı var.
fenerin faul alma kriterleri baz alınsa 'Amarat' tek başına çift haneli faul ve birkaç sarı kart alır maç başına.

fenerle ilgili örnekler artırılabilir ancak bunlar hiç gündem olmayıp Mertens, Torreira eleştiriliyor sürekli.

Net PENALTI demeyen yarın Bağdat'ta forma da giyip gezer.
caddede şanlı formamızla gezdiğim çok olmuştur. 96-2000 de buralarda fenerbahçe formalı insan anca maç günü görünürdü hatta.

bu pozisyondaki sıkıntı - mertensin maçlarda ortasahada falan faul almaya çalıştığı bir çok pozisyon var. Torreira da yapıyor. (nadiren abarttıkları oluyor)

o algı yüzünden abartılan,genel olarak her maçta ceza sahasında olmasa bile en az 4 5 kere yaşanan iş.

hep biz objektif olmak zorundaymışız gibi , herkes penaltı değil dedi durdu.. hadi bakalım yer cücesi kukla ne diyecek buna...

penaltı olmasa bile objektif olmak zorunda hissetmiyorum artık kendimi.

fb yönetimiyle, teknik direktörüyle, medyasıyla acayip bir algı operasyonu yürütürken, özellikle geçen sene pendik bu sene eyüp ve rize maçları hakem tarafından kendilerine hediye edilirken, küçük anadolu kulüplerini koç holding ile kendilerine bağlamışken ben objektif olmak zorunda değilim.

penaltı ama olmasa bile banane.

penaltı olmasa bile objektif olmak zorunda hissetmiyorum artık kendimi.

fb yönetimiyle, teknik direktörüyle, medyasıyla acayip bir algı operasyonu yürütürken, özellikle geçen sene pendik bu sene eyüp ve rize maçları hakem tarafından kendilerine hediye edilirken, küçük anadolu kulüplerini koç holding ile kendilerine bağlamışken ben objektif olmak zorunda değilim.

penaltı ama olmasa bile banane.

+ kayseride aldıkları penaltı, içerdeki antep maçlarında antepe verilmeyen yüzde yüz penaltılar var.

+ kayseride aldıkları penaltı, içerdeki antep maçlarında antepe verilmeyen yüzde yüz penaltılar var.
saymakla bitmez ki. ama ne hikmetse mağdurlar. adana bile gelip onların algılarına çanak tutuyor. herkesi algıya ortak etmişler.

bizim maçlarda haksızlık yaşadıklarını düşünenler direkt bizi hedef alırken, fb maçında haksızlık yaşadıklarını düşünenler “iki kulüp kollanıyor olan bize oluyor” diyorlar. bu da müthiş bir algı operasyonu.

Adamlarin algi yaptigi pozisyona bak. O kadar caresizlerki, ne yapacaklarini sasirmislar. Su pozisyona 100 de 100, tartismasiz penalti degil diyen adam fenerin parali kopegidir, nokta. Kodumun $ikecileri sizi.

Böyle çok pozisyon var; ilk aklıma gelen, BJK li Semih' in ayağını Tayfun' a takarak aldığı penaltı mesela. Hiçbirine penaltı verilmemeli; aksi halde defans oyuncusuna haksızlık oluyor; rakibe doğru uzatmadığı ayağını yere de mi basmasın adam?

Bu pozisyonda kusur VAR a ait. Mertens penaltı almaya çalışabilir, hakem yanılabilir ama VAR için mazeret yok. ''VAR filanca pozisyona müdahale edebilir, filanca durumda hakem yorumuna karışamaz'' saçmalığına tümüyle karşıyım. Sonuca direkt etki eden her pozisyonda uyarması gerektiğini, zamanla bu noktaya gelineceğini de hep söylüyorum.

Izdusumunu görmemiz lazım..Bu acı doğru acı değil.

Mac günü de yazdim

Bu pozisyon da hatali olan oyuncu semih

Hamle yapmakta gec kaliyor ve bosa hamle yapiyor

Mertens ise hareketli sekilde geliyor ve topun kontrolü tamamen mertens da

Mertens penalti’yi aliyor cünkü rakip oyuncu kontrolsüz sekilde topa müdahale edemiyor ve gereksiz bir hamle yapiyor

O gün örnek olarak mertens-casemiro pozisyonunu yazdim,manchester macinda olan pozisyon da casemiro ne mertens’a dokunuyor ne de topa ama bosa hamle yaptigi icin mertens bunu kullandi ve kendisine dokunmasini sagladi penalti kazandik

Sen defans oyuncusu olarak kontrolsüz bir hamle yaparsan topa dokunamazsan hucum oyuncusu bunu degerlendirir

Geri
Üst Alt