Mert Aydinli
Taçsız Kral
- 13 Ekim 2014
- 104.510
- 55.745
- 4.478
Galatasaray Kulübü, SIXT rent a car ile göğüs sponsorluğu konusunda anlaşma sağladı. İmza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarı Kırmızılı kulübün Başkanı Mustafa Cengiz, TFF'nin belirlediği Harcama Limitleri üzerinden Fenerbahçe'ye göndermede bulundu. Cengiz, "Başkalarının anlaştığı genç çocukları, 2-3 kat daha fazla para verip, transfer edip, sonra da 'limitless' yazamazsın!" ifadelerini kullandı.
Mustafa Cengiz: "Yavaş yavaş kendime gelmeye başladım."
Mustafa Cengiz: "Galatasaray camiası adına Sixt'te teşekkür ediyorum. Zor koşullarda bize sponsor olarak yanımızda olduğunu gösterdi."
Mustafa Cengiz: "Transfer bitmez. Ne zaman başladı? 4 Ağustos. Ne zaman bitiyor? 4 Ekim. Çok bakamıyorum ama taraftarımız, 'Vay açıklayın vay' Zannedersiniz son vagon kalkıyor. Daha 2 ay var. Dinamik bir süreç, bitmez"
Mustafa Cengiz: "Biz limitler içinde kurallara, yasalara uygun olarak Galatasaray'ın çıkarları doğrultusunda her türlü alış ve satışı yaparız. Hem sportif, hem mali kıstaslar bizim için çok önemli. Ahlaki boyutlara da bakıyoruz."
Mustafa Cengiz: "Oyun oynanırken kural değiştirirseniz hiçbir güvenirliğiniz kalmaz. Siz hem karnım doysun diyeceksiniz hemde yemeğim bitmesin diyeceksiniz!"
Mustafa Cengiz: Gelecek yıl da siz bu duruma düşersiniz diyorlar. Evet, düşebiliriz ama biz şunu yaparız; cezamızı çekeriz. Cezaya katlanmak da gerektiğinde bir asalettir.
Mustafa Cengiz: Ben kuralları çiğnemişsem bana ceza verin, şike yapmışsam ceza verin. 2 yıldır faaliyet raporlarını veriyoruz, ne çıkacağını biliyoruz. Tüm kulüpler ne çıkacağını biliyor. Eğer bilmiyorsam kulübümün beni eleştirmesi gerekir.
Mustafa Cengiz: Başkalarının anlaştığı genç çocukları 2-3 kat daha fazla para verip, transfer edip, sonra da 'limitless' yazamazsın
Mustafa Cengiz: "Ben bir sürü ceza yedim. Aziz Bey'den sonra rekor bende. Ödedim parayı, gıkım çıkmadı. Neden, ceza alacağımı biliyordum. Cezaya katlanmak da bir asalettir."
Mustafa Cengiz: "Sen nasıl başkansın hiçbir şey bilmiyorsun bütün kulüp başkanları biliyor harcama limitini. Sonra sınır tanımam diyorsun. Sen sınır tanımayan doktor musun?"
Mustafa Cengiz: "Vizyondan bahsedip daha çıkacak limiti hesaplayamıyorlar, sonra başarısız olunca dış mihraklar..."
Mustafa Cengiz: "Bir takım biz istersek her futbolcuyu alırız diyor. Samimi söylüyorum futbolcular önce Galatasaray'a gelir, anlaşamazlarsa kat kat daha fazla paraya diğer takıma giderler."
Mustafa Cengiz: "Paranın bozduğunu parayla tamir edersin, Allah bizi şereften, itibardan yoksun bırakmasın."
Mustafa Cengiz: "Futbolculara milyon eurolar harcayacak halim yok.''
Mustafa Cengiz: "Bana resmi olarak Arda Turan’dan ya da teknik ekipten bir şey gelmedi. Ben o zaman bunu anlattım. Bu sezon sevgili hocamızın Arda Turan konusunda bir talebi oldu. Arda boş mukaveleye imza atarım dedi. Biz de en uygun anlaşmayı yaptık." (gülerek)
Mustafa Cengiz: Bazı futbolcular bizi çok yoruyor. 4 futbolcumuz bizi çok yoruyor.
Mustafa Cengiz: "Falcao devam edecek, indirim yaptı. Lemina teknik ekibimizin planlarında yok, Seri'yi düşünüyoruz."
Abdurrahim Albayrak: Seri ve Lemina'ya teşekkür ediyorum. Muslera ve Selçuk'tan sonra ücret indirimini ilk yapan oyunculardan ikisi de.
Abdurrahim Albayrak: Ben bugüne kadar yıllardır sizinle birlikteyim. Söz verip de yerine getirmediğim bir şey yoktur. Bu konuda elimde çok yazılar var ama vermeyeceğim. Vermem de. Doktorlara dahi gidip Galatasaray forması giyersen Rolex saat alırım diyenler bugün böyle konuşuyor.
Abdurrahim Albayrak: 'Arda'ya 'Şimdi seni sevenleri sevindirme zamanı. Seni sevmeyenler başarısız olmanı bekliyorlar' dedim. O da çok kararlı. Başarılı olacak inşallah.
Mustafa Cengiz: "Bizim teknik direktörümüz, dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri. Hocamız çok değerli bir hocamız, onun dedikleri bizim için çok önemli."
Mustafa Cengiz: "Dünyanın en büyük taşıt kiralama şirketlerinden olan Sixt, bize müthiş bir teklifle geldi. 2 yılda 40 milyon TL’yi aşkın fiyatla göğüs sponsoru, kardeş şirketi Magderburger ise 18 milyon TL ile geldi. 60 milyon TL’yi aşkın bir katkı… Bu örnek davranıştan ötürü Sixt’e teşekkür ediyorum. Bize sponsor olarak bize olan güvenlerini gösterdiler."