Mutlu Noeller!

Murat Saylak

Muhasip Üye
Yönetici
Süper Moderatör
Tüm Hristiyan âleminin Noel Bayramını tebrik ediyor, kendilerine huzur, mutluluk ve esenlikler diliyoruz.

GSCimbom.com

noel.jpg

Resmi fb sayfasinda yorumlari okuyunca utandim yahu. Ne kadar radikal ve din fasisti bir topluma evrilmis bu ulke. Herneyse tum hristiyanlarin bayramini kutlarim.

Liverpool falan Bayram kutlarken iyi.. Yapmayın böyle yobazlık. Her dine her millete saygı olsun.

Batı Hristiyanlığının(Protestan ve Katolik) Noel'ini tebrik ederim. Ayrıca Ortodoks dünyasının da 6 Ocak gecesi kutlayacağı Noel'i de şimdiden kutlarım.

Din konusu açıldığında üşüşen kardeşimden hristiyan bayramına özgü bir konu :asd:

noel-night.jpg

imgres

şöyle bir mekanda sınırsız beyaz şarap ve ''beyaz et'' ile noeli kutlamak istiyorum..

no el'i şahsen 2-3 senede bir ancak kutlayabiliyorum

yokluk işte naparsın

Uzun yıllardır 31 Aralık günü kar yok maalesef.

Çocukluğumuzda yani 20-25 sene önce her 31 Aralık kar yağışlı olurdu ve daha özel bir an olurdu benim için.

Yahudi renktaslarimizin da gecmis Hanukkahlarini da kutlayalayalim bu vesiyleyle. Tum taraftarlarimizin ilerde guzel hatirlayacaklari bir yil olsun 2015.

Din konusu açıldığında üşüşen kardeşimden hristiyan bayramına özgü bir konu :asd:

Son bir yildir ortada gorunmeyen, tek bir mesaji dahi olmayan ama Emir'e laf sokabilmek icin hazir bekleyen birinin konuyla sifir alakasiz bir sekilde Emir'e laf sokmak icin usustugu bir baslik desek daha dogru bir tanim yapmis oluruz.

Edit: Hatirladigim kadariyla Ispanya'da kriz var diye baslayip birkac mesaj sonra Ali Ozer sayesinde hatami gordum diyen de sendin gectigimiz yil icinde. Mesajin yok diyemeyiz yani. Bu kadar bilgisiz halde cahilce mesajlar yazan birinin Emir'in actigi konulari gorunce sahin kesilmesi de beni sasirtmadi acikcasi.

Her yanlis bildigin seyi ben duzeltemem ama Emir'in yazdigi mesajlari enine boyuna dusunursen hayat gorusun duzelir bana ihtiyacin kalmaz belki ilerde.

Son düzenleme:
Noel iyidir iyi. Burda senede 12 aylık maaş yerine 13 aylık alıyorsun noel için de para veriyorlar çünkü :encouragement:

Bir arkadaşın ailesi beni bi kere çağırmıştı noel kutlamalarına yani öyle farklı birşey yapmıyorlar. Bizim bayramlar gibi tüm aile toplanıyor.

Bazen bizde akrabalarımız ile bayramdan bayrama görüştüğümüz yakınlarımız gibi bunlarda noelden noele görüşüyor çoğu zaman çünkü herkes başka yerlere dağılmış olunca.

Noelin akşamında beraber yemek yiyorlar. Hediyeler veriyorlar birbirlerine. Başkaları şarkı falan da söylüyor ya da dua ediyor evde veya Noelin sabahında kiliseye gidiyorlar ailecek.
Benim arkadaşın annesi ben geliyorum diye domuz yerine Hindi yapmıştı mesela. Sonra da hepsi beraber kafaları vurmuştu :D

Bu tabi bizim bayramlarda genelde yapılmaz ha tabi yapanları da tanırız. Ramazanda 1 ay bişey içmeyip sonra ilk bayram günü içerek kaç kişi araba kazası yapıyor her sene bizim köyde mesela.

Ben başka dinlerden birşeyler öğrenmeye ya da onların dinlerini dinlemeye görmeye anlamaya çalışmaya açık bir kişiyim. Hayat bu ne kadar şey öğrenirsen güzeldir.

Forumda hristiyan kişiler ya da noeli kutlayanlar varsa. Mutlu noeller dilerim onlara.

I am the one who knocks!

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt