OC ye ihtiyacım var.

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
merhaba beyler,
msi- h55m anakarta sahibim, işlemcim de i3 550 modeli hızını 3.20 ghz den kaça kadar çıkarabilirm ?

youtubeda 4ghze çıkaran birini buldum ama anakartı benimkinden farklı bu işin daha sağlıklı yolu var mı ?

yok mu oc den anlayan, kimden yardım alabilirim bu işi iyi yapan biri var mı forumda ?

OC şans işi biraz, garantisi devam ediyorsa onu da sonlandırıyor.
i3 3.60ları görür herhalde rahatlıkla, direk 4e gazlama da :D

hqdefault.jpg

4'ü görmen için soğutmanın iyi olması lazım.Biraz da işlemcin overcloka ne derece müsait o da önemli.İntel işlemcilerin bir kısmı kosta rika bir kısmı da malezya üretimi oluyor.Daha önceki deneyimlere göre kosta rika üretimi intel işlemciler overclock işlemine daha müsait.Birde işlemci k serisi olanlar daha elverişli overlock işlemine.Daha güvenli nasıl olur dersen de anakartların overclock için tunning programları var.Onlar ile yapabilirsin.Araştırman lazım.Bios üzerinden kendim yapayım dersen voltaj ayarlamasını iyi bilmen gerekli.Sadece çarpan artırırakta en fazla 3.50 3.60 falan görebilirsin.

Stok fanla %10'un üstünde bir overclock yapman çok zor.

3.5 GHz falan olur en fazla.Dahası için kule tipi,sıvı soğutma vb. lazım.

Bu konuda uzman @Ahmet Arif Kesen rdaşım yardımcı olacaktır

Pardon rdaşım demişim

H anakart ile olmuyor benim bildiğim P veya Z Ana kartlar lazım bunun için, sadece düzen işlemcilerde hepsinde oluyor

Geri
Üst Alt