GSC Haber Okan Buruk, Başakşehir Galibiyetini Değerlendirdi

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
1000136999.webp

Süper Lig’in 9. Haftasında Galatasaray, Başakşehir deplasmanından 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Maç sonrası sarı kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: "İlk yarı rakip topun arkasına geçti. Baştan çözemesek de sonra ürettik. Zemin çok kaygandı, iki takım için de zordu. Ürettik, ilk yarı sonlarına doğru skoru bulduk. İkinci yarı ofansif anlamda rakibin hamleleri oldu. Çok fazla sarı gördük ilk yarıda. Bu da riskli duruma soktu oyuncularımızı."

Okan Buruk: "Bugün daha dinlenik, bizle daha çok çalışmış arada oyuncularla başladık. 70'te değişiklikler yaptık. Rakibimizin zorlamaları oldu ama net kaçırdığımız pozisyonla vardı. 3'ü bulup maçı bitirebilirdik."

Okan Buruk: "İyi bir takıma karşı kazandık. İyi kurulmuş bir kadro var, Göksel Başkan'ı tebrik etmek lazım. Lige göre çok iyi bir kadro. Çok başarılı olacaklar. Nuri Hoca'nın da iyi bir teknik adam olacağını düşünüyorum. İyi bir kadro, iyi bir takıma karşı, zor bir deplasmanda 3 puan almak değerli."

Okan Buruk: "Gol beklentimiz, rakip ceza sahada topla buluşmalarımız iyiydi. Bu dönem için 11'de çok fazla değişiklik vardı. Buna rağmen iyi iş çıkardık."

Okan Buruk: "Leroy Sane'den beklentimiz çok yüksek. Bu hazırlık dönemini çok iyi geçirdi. Bu maç öncesi Leroy çok hazırdı. Antrenman performansıyla, bugünkü performansı birebir eşleşti. Adaptasyon süreci yaşadı."

Okan Buruk: "Sara da iyi oynadı. Genel, bütün oyuncular iyi oynadı. Kaan iyi işler yaptı."

Okan Buruk: "Bir sonraki maç için gerçekten bu galibiyet moral oldu, bir yandan da birçok oyuncumuz dinlenmiş, daha az süre alan oldu. Milli takımda yıprananlar oldu. Genel anlamda olumlu bir maç."

Okan Buruk: "İki takım için en büyük zorluk... Atilla Hoca... İki takımın kulübesini, taraftarını, herkesi zorladı Atilla Hoca. Allah herkese sabır versin."

Okan Buruk: "Bugün gündüz maç vardı Bodo'nun, deplasmanda 5-2 kazandılar. İzledim o maçı. İyi takım. Topla iyi işler yapıyorlar. 4-3-3'te çok etkililer. Bugün de 4-3-3'e karşı oynadık. İki maç arasında fark olacaktır. Bodo'nun etkili ve üreten oyuncuları var, tehlikeliler. İÇ saha ve deplasman maçları arasında farklılıklar var, iç sahaları sentetik. Genç, oturmuş bir takımları var. İlk maçı kazanamadık, Liverpool'dan 3 puan aldık, buradan 3 puan almak çok büyük avantaj getirecek. Kazanmaya odaklanacağız. Geçen Liverpool maçında muhteşem bir taraftar vardı. Biz oyunu doğru oynadıkça, taraftarla bütünleştikçe muhteşem işler çıkartıyoruz. Taraftarımızla aynı coşkuyu yaşayıp, aynı açlık ve istekle maçı kazanmak."

Okan Buruk: "Milli takım arasından dönüş zor olur. Oyuncuların geç dönmesi, aynı anda beraber antrenman yapamazsınız. Başlangıçta daha çok bizde kalan, antrenman yapmış, daha dinlenik oyuncularla başladık. 4 gün sonra çok önemli bir Şampiyonlar Ligi maçı var. Bir yandan bu maçı oynarken, bir yandan öbür maçı hesaplıyoruz. İlk yarı rakibe hiç şans vermedik. İkinci yarı rakibin hamleleri bizi zorladı. Çok kart gördük ilk yarı, bizi çok etkiledi. Doğruyu yanlışı tam olarak bilmiyorum, seyretmek lazım, benim gördüğüm kart yanlıştı. Hakeme 'okey' yaptım, bana sarı kart gösterdi. Dünyada ilktir bu. Protestom da yoktu, kararıyla ilgili bir şeyim yoktu."

Okan Buruk: "Çok kart gördük ilk yarı, bizi çok etkiledi. Doğruyu yanlışı tam olarak bilmiyorum, seyretmek lazım, benim gördüğüm kart yanlıştı. Hakeme 'okey' yaptım, bana sarı kart gösterdi. Dünyada ilktir bu. Protestom da yoktu, kararıyla ilgili bir şeyim yoktu."

Okan Buruk: "Bugün iki takım için de gerçekten zor bir maçtı. İki takımın da puanlar alması... Rakibimiz son maçlarını kaybetmesi nedeniyle daha motive çıktılar. Biz kazanmaya odaklıyız, bunu baştan sona doğru gösterdik. Çok pozisyona girdik. İyi mücadele ettik. Zorlu bir deplasmanda kazandık. Moral olarak buradan yüksek ayrılıyoruz."

Okan Buruk: "Oyuncu performansları önemli. Sane'nin performansı ve 2 golü değerli. Sara'nın asisti ve performansı. Değerli oyunculara sahibim. Teknik adam olarak bu kadar değerli oyunculara, her mevkide iyi oyunculara sahibim. İşimiz zor. Çok fazla maç oynuyoruz, oynayacağız. Tüm oyuncularımı en doğru şekilde kullanmak istiyorum. Davinson ve Singo gibi iki önemli oyuncumuz yoktu ama Kaan ve Abdülkerim gösterdikleri performansla iyiydiler. Rakibimizin de hücum adına aldıkları riskler pozisyon getirdi ama genel olarak iyi bir maç ortaya koyduk."

Okan Buruk: "İlkay'ın özellikle bloklar arası buluşması, top bizdeyken çok iyi seçenek olması, topu ileri taşıması, iki tane de pozisyon oluşturduğu aksiyonlar var. Saha içinde çok güven veren bir oyuncu. Torreira, İlkay, Sara'nın daha ofansif olarak çözümleri, daha dikine, rakip sahaya doğru yerleşince oyun kalitesini gösterdiğinde katkı verdi. İlkay'ın hem oyunculuğu hem liderliği... İlk yarıda pozisyon vermememizin nedeni doğru karşılamamızdı. Orta saha oyuncularımız önemli işler yaptı."

Okan Buruk: "4 gün sonra önemli bir maç var. Bu maçta da çok önemli performanslar var. En doğru 11'i seçeceğiz. Hiçbir maç aynı 11'le devam etmiyor, başladığınız ve bitirdiğiniz 11 önemli. Bir sonraki maça en doğru şekilde hazırlanacağız. İlkay'ın oyunculuğu, karakteri ve takıma verdiği destek çok önemli."

Okan Buruk: "Oyuncular birbirlerine alışıyor. İlk defa yeni oynayan 3-4 oyuncu geldiğinde, oynama süreleri, alışma süreleri... Çok maç oynadığımız için kadro değişikliği de yapıyoruz. Herkesin bir arada oynadığı dizilişleri göremiyoruz bazen. Oyuncular için zorluk tabii bu. Sane için en değerlisi, savunma arkası koşularıydı. Önceki maçlara nazaran, bu sefer savunma arkasına çok doğru koşular yaptı. Ondan istediğimiz patlayıcılığı, patlayacılığı çok yüksek. Koşuları doğru yaptığında kaleye daha çok gidebilir. Kaleyi daha çok düşündüğü, golü daha çok düşündüğü için 2 gol attı."

Okan Buruk: "Bütün oyuncularımızla iletişimi kuruyoruz. Sane'den beklentimiz, isteğimiz... Milli takım arasında iyi çalıştı. Ona 1 gün izin vermiştim, ailesini gördü geldi. Ondan sonraki antrenmanların hepsinde yer aldı ve iyi çalıştı. Bütün oyuncularımızla iç içeyiz, nasıl rahat edeceklerini, neyi en doğru yaptıklarında performanslarının yükseleceğini paylaşıyoruz. Sane için Abdullah Kavukcu'nun önemli bir desteği oldu. Oynayan oynamayan oyuncular en zoru. Teknik adam için de en zoru o psikolojiyi tutmak. Çok maçımız var. Şampiyonlar Ligi, lig, kupa, Süper Kupa... Çok maç oynayacağız. Şampiyonlar Ligi'ndeyseniz iyi kadro kurmanız gerekiyor. Birçok oyuncu yarışacak. Ben kadromdan memnunum. Oynamayan üzülecek. Sıkıntısını yaşayacağız. Takıma katkı verecek, bu oyuncu grubu başarılı olacak. Bu yarış olacak, değişiklikler olacak. Aslolan Galatasaray ve Galatasaray'ın başarısı. Hep beraber bunun için çalışacağız. Çok iyi oyuncu grubum var. Birbirlerini tanıdıkça performansları yukarı gidecek."

Okan Buruk: "Arda Ünyay'ı beğeniyoruz. Hazırlık maçlarında oynattık. Milli takımlardaydı bu hafta, orada izledik, takip ettik. Onları da net şekilde, nasıl gittiklerini... Arda'yı UEFA Youth League'de oynattık 2 maçta. Hazır tutuyoruz, hep kadroda. Süre alacak. Maç başlangıcı için Kaan'ın tecrübesini tercih ettik. Geriden oyun kurma önemliydi. Kaan'ın oyun kurmasını kullandık. Savunma olarak en fazlasını istedik. Arda oynayacak, inanıyoruz ve güveniyoruz. Bundan sonraki maçlarda süre almasını sağlayacağız. Birinci nedeni nedir derseniz, rakibin topu bize vereceğini düşünerek geriden oyun kurulumunda Kaan'ın kalitesini kullanmak istedik. Bunu da birçok yerde doğru bir şekilde yaptı."

Kaan iyi işler yapmış he? Biz yanlış maçı izlemişiz demek ki.

Okan Buruk: "Oyuncular birbirlerine alışıyor. İlk defa yeni oynayan 3-4 oyuncu geldiğinde, oynama süreleri, alışma süreleri... Çok maç oynadığımız için kadro değişikliği de yapıyoruz. Herkesin bir arada oynadığı dizilişleri göremiyoruz bazen. Oyuncular için zorluk tabii bu. Sane için en değerlisi, savunma arkası koşularıydı. Önceki maçlara nazaran, bu sefer savunma arkasına çok doğru koşular yaptı. Ondan istediğimiz patlayıcılığı, patlayacılığı çok yüksek. Koşuları doğru yaptığında kaleye daha çok gidebilir. Kaleyi daha çok düşündüğü, golü daha çok düşündüğü için 2 gol attı."

Okan Buruk: "Bütün oyuncularımızla iletişimi kuruyoruz. Sane'den beklentimiz, isteğimiz... Milli takım arasında iyi çalıştı. Ona 1 gün izin vermiştim, ailesini gördü geldi. Ondan sonraki antrenmanların hepsinde yer aldı ve iyi çalıştı. Bütün oyuncularımızla iç içeyiz, nasıl rahat edeceklerini, neyi en doğru yaptıklarında performanslarının yükseleceğini paylaşıyoruz. Sane için Abdullah Kavukcu'nun önemli bir desteği oldu. Oynayan oynamayan oyuncular en zoru. Teknik adam için de en zoru o psikolojiyi tutmak. Çok maçımız var. Şampiyonlar Ligi, lig, kupa, Süper Kupa... Çok maç oynayacağız. Şampiyonlar Ligi'ndeyseniz iyi kadro kurmanız gerekiyor. Birçok oyuncu yarışacak. Ben kadromdan memnunum. Oynamayan üzülecek. Sıkıntısını yaşayacağız. Takıma katkı verecek, bu oyuncu grubu başarılı olacak. Bu yarış olacak, değişiklikler olacak. Aslolan Galatasaray ve Galatasaray'ın başarısı. Hep beraber bunun için çalışacağız. Çok iyi oyuncu grubum var. Birbirlerini tanıdıkça performansları yukarı gidecek."

Okan Buruk: "Arda Ünyay'ı beğeniyoruz. Hazırlık maçlarında oynattık. Milli takımlardaydı bu hafta, orada izledik, takip ettik. Onları da net şekilde, nasıl gittiklerini... Arda'yı UEFA Youth League'de oynattık 2 maçta. Hazır tutuyoruz, hep kadroda. Süre alacak. Maç başlangıcı için Kaan'ın tecrübesini tercih ettik. Geriden oyun kurma önemliydi. Kaan'ın oyun kurmasını kullandık. Savunma olarak en fazlasını istedik. Arda oynayacak, inanıyoruz ve güveniyoruz. Bundan sonraki maçlarda süre almasını sağlayacağız. Birinci nedeni nedir derseniz, rakibin topu bize vereceğini düşünerek geriden oyun kurulumunda Kaan'ın kalitesini kullanmak istedik. Bunu da birçok yerde doğru bir şekilde yaptı."

Davinson ve singo olmadığında arda oynamalıydı
şu genç oyuncuları oynatma konusunda maalesef cesur davranamıyoruz
tabi bunda olası hatasında göreceği tepkiden çekinilmesi düşünülebilir belki

İlkay çok büyük oyuncu Saneyi bile oyuna katti
Yunus ve Baris kaç kere bomboş giden adama pas atmadılar bunlarda olağan şeyler Sane form tuttuğunda yunus yada barış klubeye gelecek

Büyük ihtimal yunus gelecek işyerlerinde de böyle kısır rekabetler oluyor yunus yeteneklerine güvenmeli iyi bir yunusu Sane degil Kim gelse kesemez rahat olmali

Geri
Üst Alt