Üye Görüşü Oyuncular Hoca Seçiyor mu?

Hayri Cund

expert üye
GSC Efsanesi
Bugun masaya yatirmak istedigim konu az evvel Maratondaki kodamanlarin da ima ettikleri husus, yani oyuncularin hoca sectikleri falan

Iyi oynayip kazandigimiz macin gaziyla yazmis gibi olmasin ama bunun kulliyen kolpa oldugunu dusunmekteyim

Ewt Buragin bugun Diego costa gibi oynamasi supheli, Selcuk defansif olarak daha gayretli olmasi supheli lakin bu oyuncularin prandelli doneminde bunlari bilincli olarak yapmadiklarini sanmam

Oncelikle 5 adet CL macina ciktik ve bu futbolcularimiz ziyadesiyle kotu oynadilar o maclarda. Bir yerli oyuncu en azindan CL macinda kendini gostermeye calisir diye dusunmekteyim. Ayrica 2 adet FB maci da oynadik ve super kupada oynadilar mi hatirlamiyorum lakin ligdeki macta da yatacak halleri yoktu

Gelelim asil soylemek istedigim seye, omru hayatinda ulkesi disinda calismamis, ingilizce bile bilmeyen ve en onemlisi takimla ilesitimini gozleri kayik 20 yasindaki bir genc uzerinden yoneten, 4 senedir kulup takimi calistirmis bir adamin basarisiz olmasina neden sasiliyor ben buna sasarim

Dunyanin onemli liglerinde sampiyonluga oynayan takimlarin hangisinde boyle absurd bir durum gorulmus?

Prandellinin aylardir yanlis taktiklerini oyunculara aktaran adam buydu

8T0YzHg.png

bir nevi bu herif teknik direktorumuzdu

Futboldaki onemi yadsinamayacak motivasyon faktoru malesef yukarda fotografi gorulen zat sayesinde oyuncularimiza aktarilamamistir

Orneklerle gidecek olursak: Arsenal, Chelsea, Man City ve Man Utd hocalari yabanci. Wenger zaten 20 senedir orada, Van Gaal Ispanya ve Almanyada calismis ve bir suru dil biliyordur. Ayni sekilde Mourinho da Ingilizceyi iyi bilen ve bir suru ulkede calismis biri. Bayernde Guardiola gibi bir hoca bile Almanca ogrenmek icin gayret gosteriyor. Italyada yabanci hoca yok neredeyse. Barcelona kac senedir Ispanyolca bilen adam getiriyor salt. Real zaten kariyersiz TD getirmiyor, ancelotti de 3 ulkede basarili olduktan sonra gitmis

Villas boasin chelseade basina gelen olay da gelmedi. yani terryi kesmeye calisip veteran oyuncularin guvenini kaybetme durumundan bahsediyorum. sonucta tum senior oyuncular surekli oynatildi ve hicbir futbolcunun hocaya karsi gelmesi icin bir sebep yoktu

Prandelli gibi sadece italyada calismis ve sampiyonluga oynamamis bir hocanin kayitsiz sartsiz basarili olacagini hayal etmek ve oyunculara yuklenmek sacma bana gore. Teknik tercihlere girmiyorum bile, cemaliden sol kanat yaratmaya calisan, defans hattinda 20 degisik adam oynatan hoca ne yaptigini bilmiyor demektir

Simdi hamza hocaya bakinca en azindan futbolcularla iletisimi sicak, onlarla mac icinde surekli diyaloga giren, sozlerini bilincli secen bir hoca goruyoruz. Daha iki mac olmasina ragmen bu mactaki reaksiyonun sebebi budur ve burda futbolculara suc yuklemeye calisan MORONDUR

Bu tercümana Prandelli'den bile daha çok uyuz oluyorum.

Bilerek aha dur kotu oynayayim gibi bir atraksiyona girdiklerini ben de sanmiyorum. Dedigin gibi boyle bir durumda en azindan derbilerde ve SL maclarinda farkli bir tablo gorurduk. Saydigin faktorler sonucu teknik ekip ile oyuncular arasi bag koptukca, takim da kotuye gittikce yasadiklari ozguven yikimi bu sekilde yansiyor.

Ha bunu yasamamalari ekstra bir ozellik olur ama elde bu var.

B1oVyJGCIAEP4or.jpg:large

Bugs Bunny'deki mafya babası

Bu adam bana taktik verse dinlemem yav. Anlatacak adam heyecan duyacak benim heyecanimi paylasacak.

Ha her hoca boyle olmaz bu defa da bilgisi ile tecrubesi ile etkiler.

Prandelli kim bilir ne anlatiyordu bu dayi kim bilir onu nasil (hem kelime hem tarz) ceviriyordu.

Ilk gördügümde süphelenmistim zaten bu tercumandan, hatta baslik bile acmistim bu konu ile ilgili

Hepsi cok dogru

Pirelli'yi kim takar abi? Adam ciddi ciddi Hamit, Yekta ilk 11 oynatan, Dzemaili'den sol kanat yaratan, SARI VEYSEL'i oynatti.

Severim böyle kücük gözüken ama önemli olan detaylari. Tebrikler. Insan pskolojisi hic hafife alinmamali.

Bu dediklerinin yanında bir adam kötü hoca veya uyumsuz hoca da olabilir. Kaldı ki Selçuk'taki düşüş Terim ile başlamıştı zaten.

Bu tezlere defalarca bu şekilde cevap vermiştim. Yani Selçuk Terim'i de mi sattı diyeceğiz?

Hoca'nın yanlış taktikleri, dil uyumsuzluğu, oyuncunun kendine bakmaması vb. faktörler maç satmaktan, hoca seçmekten daha mantıklı ve bilimsel argümanlar.

Adam da kabus gibi tip var.

Çok yaratıcı capsler çıkan aslından bu adamdan ya neyse. :D

Cidden bence de Prandelli'nin resmi sitede ki yazısınının akıcılığını, ve bir de maç sonu demeçlerde ki bu adamın çevirilerinin kabızlığını görünce, ben de taktım bu elemana.

Son derece haklı noktalara değinilmiş aydınlatıcı bir yazı olmuş. Daha çok kişinin okumasını temenni ederim. Teşekkürler.

prandelli leşti diye oyuncuların salmaya hakkı vardı yani öyle mi?
motive olmamak ayrı
topu yanındakine verip top saatli bombaymış gibi uzağa koşmak ayrı
bu ikisini birbirinden ayıramayanlar var maalesef

Jürgen Klopp: "Bir gün Almanya'dan ayrılırsam çalışacağım tek ülke İngiltere olur. Çünkü az da olsa tek bildiğim yabancı dil İngilizce. Çalışmak için dil bilmeye ihtiyacım var."

Kısacası çok yerinde bir tespit

Geri
Üst Alt