Üye Görüşü Oyuncular Hoca Seçiyor mu?

hoca her ülkede etkendir.
oyuncular secer ister istemezde olsa. veya hoca etkileyemez oyunculari.

prandelli leşti diye oyuncuların salmaya hakkı vardı yani öyle mi?
motive olmamak ayrı
topu yanındakine verip top saatli bombaymış gibi uzağa koşmak ayrı
bu ikisini birbirinden ayıramayanlar var maalesef

zaten takim kotu oynuyordu diyoruz
\bir takim nasil kotu oynayabilir topsuz kosu yapmaz, insiyatif almaz falan. sadece takimin kotu oynamasina katkisi olan aksiyonlardan birini yazip laf cakmissin zati halime

bugün ki maçtan sonra bu konuyu görmeden dahi oyuncuların takımı dizayn ettiklerini söyledim bence bu kadar kişi bunu görebilmiş ise ortada böyle birşeyin olma ihtimali yüksek.

Prandelli-tercüman ve takım arasındaki ilişki ne kadar sağlamdı, aktarabiliyordu bunu net bilmiyoruz fakat net görebildiğimiz 2 yıldır yokları oynayayan Selçuk ruhsuzunun bir anda hırslanması, yüzüne kan gelmesi durumudur. Bunun sebebi sadece anasının dilini en son Fatih Terimden duyması, italyan ve tercümanlarla futbola küsmesi saçmalığın ağa babası olur. Takımı sabote etmiştir açık ve net.

Prandelli-tercüman ve takım arasındaki ilişki ne kadar sağlamdı, aktarabiliyordu bunu net bilmiyoruz fakat net görebildiğimiz 2 yıldır yokları oynayayan Selçuk ruhsuzunun bir anda hırslanması, yüzüne kan gelmesi durumudur. Bunun sebebi sadece anasının dilini en son Fatih Terimden duyması, italyan ve tercümanlarla futbola küsmesi saçmalığın ağa babası olur. Takımı sabote etmiştir açık ve net.

takimi sabote etmekten eline ne gecebilir ki selcugun

neden yani

Oyuncuların bir nevi transa geçmiş olması gibi bir durum da var bu paralelde.. Yani eğer bir döngüye girilmişse bazı şeyleri istemsiz yaparsın,verimliliğin azalır,özgüvenin gider; özelikle motivasyon ve heyecan faktörü yoksa...

Bu bir bilgisayarın çok kullanılması sonucunda eskimesine benziyor...Bilgisayarı kullanan kişi parçalarını değiştirmiyor veya bilgisayarın performansını artırıcı uygulamalara girişmiyor. Bilgisayarın başına geçip, bilinçsizce tuşlara basıyor gibi...Prandelli veya yardımcısında veyahut bütünsel olarak ikisinde olan durum bu...Durum böyle olunca,diğer rakip bilgisayarlar performans artışıyla seni geride bırakıyor. Çünkü onların başındakiler hem iyi hem de parçaları değişmiş,yenilenmiş,günün şartlarına adapte olmuş..

Oyuncular ak-pak değil,lakin Prandelli'deki kara leke öyle fazla ki ona bakan ışık alamıyor...

zaten takim kotu oynuyordu diyoruz
\bir takim nasil kotu oynayabilir topsuz kosu yapmaz, insiyatif almaz falan. sadece takimin kotu oynamasina katkisi olan aksiyonlardan birini yazip laf cakmissin zati halime
ya hayricim, sen simdi selcugun takımı sattıgına inanan ben ve bnim gibi düsünen eminim ki bir cok kisiye ettigin lafa bir bak, ondan sonra laf cakma konusunu bir daha düsün istersen

insiyatif almamak olarak tanımlamıssın ama bence bu tabir cok hafif kacıyor selcugun durumu icin, üzgünüm ama bu konuda sana katılmam mumkun diil

prandelli ezik oldugu icin oyuncular oynamak istememis olabilir fikrini savunuyorsun ama bu futbolcular dünyanın maasını alıyorlar, bu isi gönüllü yapsalar diyicem ki canları istemedi oynamadılar ama öyle bir lüxleri yok

sadece hoca deistirmek icin top oynamayan benim gözümde haindir ve bu fikrim uzay patlasa yine deismez cnm, kusura bakma

takimi sabote etmekten eline ne gecebilir ki selcugun

neden yani

Daha rahat bir ortam geçebilir.

Sen teknik direktörün iradesi dışında her maça 11'de başlayan bir futbolcu olsaydın ve egoların karakterinin, kişiliğinin önüne geçip sırf a veya x kişisiyle (teknik ekip veya futbolcu) anlaşamıyorsun diye, canın istemiyor diye sahada dolaşan bir ruhsuza dönüşseydin, formanı yere atsaydın hiçleri oynasaydın vs bunlar üzerine yönetim gelip seninle sözleşme yenileseydi ve o egon x2 olsa ve daha da salsaydın ne yapardın ? Tut ki böyle birisin.

Anlaşamadıın ismin gitmesini ve tekrar aslında verebileceğin performansı vermeyi, başarılı olmayı bekler, istersin.

Galatasaray kimsenin canı istediğinde kendini gösterip, istemediğinde yatıp küfür yiyeceği, kişisel anlaşmazlıklarını takıma yansıtacağı ve destekleneceği bir yer olamamıştı. Birçok sorumlusu var tabi bu işin.

Jürgen Klopp: "Bir gün Almanya'dan ayrılırsam çalışacağım tek ülke İngiltere olur. Çünkü az da olsa tek bildiğim yabancı dil İngilizce. Çalışmak için dil bilmeye ihtiyacım var."

Kısacası çok yerinde bir tespit

Bende bunu yazacakdım.

Sneijder de söylemişdi 50 tane tercüman var kim ne diyor belli değil diye...

Mesela Brumanın da en büyük sorunu bu..

Ne ingilizce biliyor nede başka bir dil. Sadece portokezce. Böyle oluncada anlatma anlamada sıkıntılar oluyor..

Aynı dili konuşabilmek gerçekten çok önemli...

Ayrıca şu da bir gerçek ki Dünyanın her yerinde her futbolcu hoca seçer arkadaş.
Hepsinin bir fikri vardır bir isteği vardır. Her hoca her oyuncuya aynı şekilde etki etmez.

Bu yüzden ben oyunculara kızmam suçlamam.

Çünkü Hocalarda oyuncu seçer. Hemde tüm hocalar..

Sen ben bir başkası çok beğeniriz harika oyuncu deriz ama adam oynatmaz frekansı tutmamısdır yada istediği bir şeyi yapmıyordur binbir türlü sebepten olabilir..

Mesela Angelotti Mesutu istemedi . Di maria yı istemedi. Git de dememişdir ama istese takımda kalırlardı.

Bu da çok normal..

Peki GS lı oyuncuların bu kadar büyük farkla çok daha etkili oynamalarının sebebi neydi ?

Sadece hamza hocayı sevmeleri mi bence değil...

GS da 2 italyan teknik direktörle beraber Özellikle de prandelli ile Manciniyi biraz daha ayrı tutuyorum o çünkü gerçekten italyan gibi değil bildiğin atak oynamaya niyetliydi içerideki maçlarımızda çok baskılı çok etkiliydik.

Özellikle prandelli ile oyuncuların kafasına takımca savunma takımca hucum değilde bölge bölge savunma fikri yerleşti..

Defans sadece defansını yapıyor mecbur kalmadıkça gitmiyor.
Melo selcuk sağ açık sol açık kim oynuyorsa akıllarının ucundan geçmiyordu rakip ceza alanına girmek ileri çıkmak...

Sadece burakdan sneijder den medet umuyorduk...

Hamza hoca bunu yaptı işde.

İleri çıkmayı daima mümkün oldugu kadar ileride rakip sahada basmayı rakip yarı alanda en az 6-7 oyuncu bulundurmayı istedi.

prandelli ile top rakipteyken ceza yayına kadar çekiliyorduk melo selcuk stoperlerle neredeyse iç içeydi...

Hamza hoca geldi ilk maçında agresifde olsa melo bir çok kez rakip ceza alanındaydı .

Bu maçda rakip sahada en az 6-7 kişi ile basdık.

Sağ açık sol açık top aldıgında ceza sahasında en az 3-4 oyuncumuz oluyordu.

Rakip alanda fazla bulununca topuda daha fazla kaptık oyuncular da daha fazla etkili göründüler...

İşin özeti.. Hoca topçu seçer topçu da hocayı. Burak selcuk yada diğerlerinin prandelli ile bu kadar kötü oynayıp Hamza ile daha etkili görünmesinin en büyük sebebi hucum mantalitesi.
ileride pres olayına takım ne kadar fazla alısır birlikte hareket etmeye başlarsa bu takım o kadar daha etkili olur.

Hayri'nin saydigi sebeplerden oturu yabanci hocalarin Turkiye'de basarili olmasi cok zor. Terim'i aglatarak gonderen bir yonetimin getirdigi yabanci antrenorlerin basarili olmalari ise daha da zor.

mantık çerçevesinde şöyle bişey var aynı oyuncular olduğu için söylüyorum sen 2 sene üst üste hucum futboluyla şampiyon olmuşsun sonra elin yabancısı defansif oynatıyor türkiyede öyle futbolla şampiyon olamayacağını biliyorsan ben futbolcu olsam şahsen içim içimi yer

Mancini için de bunu söylüyordum Prandelli için de: Velev ki Selçuk ve Burak sabote ettiler takımı ya da sıradan bir formsuzluk vs oldu. Bunu 45-50 maç boyunca anlamayan Mancini, 5 ay boyunca anlamayan ve Terim'in bile kestiği bu adamları kesecek aklı, cesareti geliştiremeyen adamların hiç mi suçu yok, hiç mi iradesi yok?

futbolculara suç yüklenemez, TÜRKİYE adam seçiyor zaten onlar ne yapsın. defalarca tv den bu prandelli hoca değil-defolup gitsin diye bağırdılar, geldiği günden beri. mancini hakeza öyle, ercan boku 'çok geçmiş olsun' diye zırvalıyodu tazminat alacağı için.
şimdi de hamza hoca için bağırsalar ya. adamın mabadından kan çekerler.

Yerli futbolcuların gaz ile calıstıgı gercegi.

Yalnız Burak'ın durumu farklı. Burak en ucta oynadıgında tek kalıp rakip savunmaların markajında eriyordu. Dün hücumda sadece Burak yoktu, Umut ile Bruma rakip savunmayı cok yordu, Burak'ın üzerindeki markaj-baskı paylasılmıs oldu.

Birde Sneijder cok etkisiz, rakip savunmaları hic zorlayamıyor, tamam akıllı paslar-sutlar atsın falan diyoruzda, kardesim birazda rakip savunmayı hırpalasan diyorum artık.

Maç öncesini sonrasını bilmem de kenarda bön bön bakıyordu maçlarda.. Görüyorsun takım basmıyor, koşmuyor, hareket yok öyle bakıyorsun.. Dün bir pozisyonda Umut uyudu rakip 1-2 pas yaptı defansında Hamza Hoca'nın Umut diye bağırması lig tv mikrofonlarına kadar geldi, Umut birden rakibin üstüne koşmaya başladı, hatta Burak da koştu adam topu taca attı..

Yani bilerek yapıldığını sanmıyorum, isteksizlik vardır bizde de maçı izleme isteği yoktu Prandelli varken ama adamın Antreman yaptırmadığı, Rakibi analiz etmediği belliydi öyle hocaya böyle futbol.

Geri
Üst Alt