Prandelli defansif oynatan bir hoca degil, defansif oynatmaya da calismadi. Orta sahayi her defasinde orta sahanin üzerinde kurduk. Sahanin son ceyregeni kadar bence cok olumlu isler yapdik, ancak bunu sahanin son ceyregine yaymayi basaramadik. O konuda cok hata yaptik maalesef, nezaman son ceyrege gelirsek bir tutulma yasiyoruz ama bunu gelecek maclarda tahminime göre asmamiz lazim.
Bu amcamizi lütfen biraz alalim su kameralarin önünden. Daha ücüncü macta nasil yüklenirsin teknik adama yönetim olarak arkadas. Yasindan dolayi elestirmek de istemiyorum.
Prandelli'nin defansif oynattigini soyleyenin futboldan anlamadigi belli. Hele hele Mancini'den daha defansif oynattigini soylemek icin kor olmak lazim.
Bugunku macta topa sahip olma oranimiz %71'e %29'mus. Bu gecen sene 3-0 yendigimiz macta da kupa finalinde de bizden cok topa sahip olan, gecen sene ligde topa sahip olma yuzdesi en yuksek olan takima karsi. Oyunu biz kontrol ettik, surekli hucum ettik ama 3. bolgede bitirici paslari ve vuruslari yapamadik.
Bunun da birden fazla sebebi var. Birincisi Sneijder maalesef DK'dan dondugunden beri henuz eski formunun yanina bile yaklasamiyor, cok etkisiz oynuyor. Ikincisi futbolcular arasinda uyum sorunu var. Hem sisteme, hem de birbirleriyle oynamaya aliskin degiller. Bruma 6 ay futbol oynamadi, yeni dondu, zaten genc ve tecrubesiz. Pandev'le Dzemaili ilk defa takimla sahaya ciktilar. Dzemaili takimla 2 antrenman yapti, Pandev Burak'la 2 antrenman yapti vs.
Bugun defalarca goruldu ki 3. bolgede futbolcular arasinda buyuk iletisim eksikligi var. Birbirlerinin paslarini anlamiyorlar, beklemiyorlar, uyum eksikligi var, bu da ancak zamanla olur.
Bu arada birisi de "bu takim butun yaz ne yapti?" gibisinden birsey soylemis. Takim cok agir fizik yukleme yapti, etkisi de goruluyor. Gecen hafta ligin en cok kosan takimiydik. Bugun de 108 km kosmusuz, gecen seneki ortalamamizin 4-5 km ustunde. Hele hele gecen sene basindaki ortalamamizin cok ustunde. Ayrica benim antrenman videolarindan gordugum kadariyla bu hafta itibariyle hala fizik yukleme yapmayi birakmamislardi, ligin ilk maclarinda gerekirse yorgun cikip daha ilerleyen haftalarda olabilecek maksimum fiziksel kondisyona ulasmayi hedefleyen bir programlari olabilir. Ilerleyen haftalarda ve aylarda gorecegiz. Takimin oyunu surekli degisiyor, daha son urunu gormedik.