pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

Keramettin TANRIVERDİ

"Bizi sevenleri üzmeyelim baba"
Yönetici
Administrator
benzine %20 zam geldi diye kafa açan gurbolar dışındakiler ne düşünüyor gerçekten merak ediyorum zira geçen yıla göre en az artan şey %100 artmış durumda.

öyle bitecek gibi de durmuyor bu durum üfelere bakılırsa, günden güne kötüleşen bir süreç var.

ne diyorsunuz?

not : başlığı ekşi'den arakladım.

Daha yeni market alışverişinden geldim. 4 torba + 1kg kıyma 1200tl. İnsanlar açlığa doğru gidiyor. Bu ay alabildiğimi önümüzdeki ay alır mıyım bilmiyorum. Korkum insanların bir noktadan sonra yağmaya başlayıp, anarşinin yükselmesi. Açlığı hiç bir şekilde terbiyesi yok çünkü.

40 lira olsun benzin trafik çekmeyelim.

Artık takmıyorum keyfim yerinde daha beter olalım ki bazı malakların kafasına dank etsin aç kalınca. Ülkeyi düşünüp takınca noluyor sanki? Yıldırdılar

Beymen’de indirim varmış

iş şakası yapılacak seviyeleri geçti yav. temel ihtiyaç barınma, yemek, giyim lüks oldu artık çok net.

kiralar bir çok yerde iki hanelere gidiyor mesela.

Haketmiyorlar mı? Başkalarını düşünüp kafaya takınca da olan kendine oluyor.

Sürekli aldığım ürünlerin fiyatları artınca artık gülerek karşılıyorum. Önceden oha çekerdim bi. Diğer türlü insanı yorar psikolojik olarak.

iş şakası yapılacak seviyeleri geçti yav. temel ihtiyaç barınma, yemek, giyim lüks oldu artık çok net.

kiralar bir çok yerde iki hanelere gidiyor mesela.

A'dan Z'ye her şey lüks, gün geçtikçe daha vahim bi tablo çıkıyor ortaya. Her toplumun bir ömrü var bizim toplumda kendi sonunu böyle böyle getirdi işte. Düzelir mi? Hiç zannetmiyorum, hiç.

Bizim enflasyon %150 var bence düzgün ölçülse.Avrupa ve Türkiye karşılaştırılamaz refah olarak, sonuçta 200 litre benzine 1 ay çalışıyor insanlar

burada.Ancak o insanlarda alıştıkları refah düzeyi azalınca itiraz etmeleri son derece doğal,0 enflasyona alışmışlar sonuçta yıllarca 10 yıl belki 1.2

euro 1.4 euro arasıydı benzin benim bildiğim, şimdi bir anda 2 euro olunca isyan etmeleri doğal,ha buraya gelip avrupada ekonomi çok kötü

diyen gurbetçiler ahlaksızdır çünkü gerçekleri çok iyi biliyor onlarda.

Bizim enflasyon %150 var bence düzgün ölçülse.Avrupa ve Türkiye karşılaştırılamaz refah olarak, sonuçta 200 litre benzine 1 ay çalışıyor insanlar

burada.Ancak o insanlarda alıştıkları refah düzeyi azalınca itiraz etmeleri son derece doğal,0 enflasyona alışmışlar sonuçta yıllarca 10 yıl belki 1.2

euro 1.4 euro arasıydı benzin benim bildiğim, şimdi bir anda 2 euro olunca isyan etmeleri doğal,ha buraya gelip avrupada ekonomi çok kötü

diyen gurbetçiler ahlaksızdır çünkü gerçekleri çok iyi biliyor onlarda.

biri geçici diğeri kalıcı öyle bir fark var.

ev ilanları ingilizce ve arapçaya dönmeye başladı, kiralar da öyle.

onların yaşadığını yaşayıp üstüne kaç katı daha yaşanıyor bilmiyorum artık zira onların yaşadığını bu ülke yıllardır yaşıyor.

En olumlu senaryoda bile durum cok daha kotuye gidecek gibi gorunuyor. Acligi yasayacagimiz bir donem kapida.

☆☆☆☆

Allah sonumuzu hayır etsin demekten başka bir şey gelmiyor içimden.

ev ilanları ingilizce ve arapçaya dönmeye başladı, kiralar da öyle.
benim yaptığım binalarda caddebostan kadıköyde 2 sene önce bile yabancı ilgisi fazlaydı - şimdi duyduğuma göre patron baya abay araplara kiralamış ve satmış hepsini hatta apartmandan talep olmuş satmasın istemiyoruz falan diye ama geçmiş ola.

her yerde anormal bu ve çoğu ilanda "vatandaşlığa uygun" ibareleri dolaşıyor.

1 misket limonu 10 TL olur mu - 1 adedi yav

Haftaya Antalya'ya gideceğim. Uçak bileti almaya girdim gidiş dönüş 2040 TL. 800 liraya gidiş dönüş aktarmalı alırdım. Otobüs bileti de 600 TL. Çok korkunç boyutlara ulaştık.

Bu arada toplum şuurunu kaybetmiş gerçekten. Sabredilmez noktaya gelmedi ve gelmeyecek maalesef.

Daha yeni market alışverişinden geldim. 4 torba + 1kg kıyma 1200tl. İnsanlar açlığa doğru gidiyor. Bu ay alabildiğimi önümüzdeki ay alır mıyım bilmiyorum. Korkum insanların bir noktadan sonra yağmaya başlayıp, anarşinin yükselmesi. Açlığı hiç bir şekilde terbiyesi yok çünkü.
Hiçbir şey olmaz. Allah büyük derler.

Asgari ücretle çalışıp götüne don alamayan tipler, saraylarda yaşayanları dillemekten vazgeçmediği sürece böyle devam eder. Uzun lafın kısası bizim millet asıl gücün kendi elinde olduğunun farkına varmadan bizden bir bok olmaz. Gerekirse her dönem yöneticilerini değiştireceksin. Lakin bizim milletin cehaleti bunu imkansız kılıyor. Yaşadığımız coğrafyanın zihniyetinin kurbanıyız. Maalesef... Benim gençliğimi yiyip bitirdiler. Üzülerek söylüyorum ki ileride çocuklarım olursa onlarında geleceğini çaldılar. Bazen soruyorlar ya ne zaman evleneceksin diye? Ne diye evleneyim ki? Çocuklarımın cehalet, kör zihniyet ve pahalılığın hüküm sürdüğü yerde yaşamalarının vebalini alamam. Üzgünüm...

Geri
Üst Alt