Alper Yılmazlar

Berlin Panteri
raw_hakan-calhanoglu-galatasarayda-oynamak-istiyorum_465994805.jpg

Milli futbolcumuz ve Galatasaraylı olduğu bilinen Hakan Çalhanoğlu, pandemi arasından sonra Serie A'da müthiş bir performans sergiliyor. Hakan Çalhanoğlu hücuma yaptığı katkıyla Milan'ın 9 maçlık yenilmezlik serisine sahip olmasında başrol oynadı. Peki Hakan Çalhanoğlu kaç gol attı, kaç asist yaptı? İşte detaylar..

Koronavirüs nedeniyle ertelenen Serie A'nın haziran ayında geri dönmesiyle milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu da bambaşka bir kimliğe büründü.
Pandemi arasına kadar çıktığı 23 maçta 3 gol 1 asistle oynayan Hakan, pandemi arası sonrası forma giydiği 9 lig maçında sergilediği 4 gol 7 asistlik performansıyla göz kamaştırdı.

Hakan'ın yükselen formu Milan'ı da yukarı taşırken, Milano ekibi söz konusu 9 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi ve 7 galibiyet 2 beraberlik elde etti.

Lecce 1 - 4 Milan (2 asist)
Milan 2 - 0 Roma (1 gol)
Spal 2 - 2 Milan (-)
Lazio 0 - 3 Milan (1 gol)
Milan 4 - 2 Juventus (-)
Napoli 2 - 2 Milan (-)
Milan 3 - 1 Parma (1 gol 2 asist)
Milan 5 - 1 Bologna (1 gol 1 asist)
Sassuolo 1 - 2 Milan (2 asist)

Toplam: 4 gol 7 asist

25 milyon Euro değer biçtiler
Öte yandan İtalya'nın önde gelen spor gazetelerinden olan La Gazzetta dello Sport, milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu'na da 25 milyon Euro (196 milyon TL) fiyat biçti.

Galatasaray'da Oynamak İstiyor
Bir çok kez Galatasaray'da oynamak istediğini dile getiren milli futbolcunun geleceği merak konusu.

Ajansspor

Hakan bu piyasada 25 milyon euroysa 10 tane İngiliz kulübü Milan’ın kapısında kuyruk oluşturur.

Çöp diyenler nerde herif estiriyor
Anlik yükselişler olabilir. Süreklilik önemli bu işte. O takımdaki yeri etrafındaki oyuncular etken skora katkı saglamasina.

Yoksa diagne yide biliyoz. Atiyordu kağıt üstünde iyiydi, sahada gördük.

GSCimbom Mobile App

Çöp diyenler nerde herif estiriyor
Anlik yükselişler olabilir. Süreklilik önemli bu işte. O takımdaki yeri etrafındaki oyuncular etken skora katkı saglamasina.

Yoksa diagne yide biliyoz. Atiyordu kağıt üstünde iyiydi, sahada gördük.

GSCimbom Mobile App

Hic bir zaman cop demedim. Kaliteli bir sag ayagi var. Hakkindaki mesajlarim duruyor.
AC Milan'dan once izlememistim ama oraya transfer olunca bayagi macini izledim.
Su son skor katkisi acisindan performansinin zirve yaptigi surec haric averaj alti oynuyordu. Mac icinde yok oluyordu ve etkisizdi.
Ben yazimda da belirtmistim. Hakan'i 5 milyon Euro ve ustu bir yillik maasla asla almam. Bu benim gorusum.
Istikrarsiz bir oyuncu. Gol veya asist yapmadigi zaman bir virtuoz falan da degil. Oyle maca gol ya da asist yapmadan damgasini vuracak bir oyuncu degil.

Bana tarz olarak birini hatirlatiyor...

Elimizde zaten Emre Akbaba gibi mac icinde cok kaybolan bir adam var. Ortaya ciktiginda da guzel goller ve asistler yapan bir adam hani... Cok onceden dedigim gibi macta bir an ortaya cikip fisi cekecek oyuncu ama hic bir zaman skora katki yapmadan maca damga vuracak bir adam degil... Hani gol veya asist yapmadiginda acayip elestirilir, bunlari yaptiginda goklere cikartilir dedigim.... Hani mac konularina bakinca aynen bunlarin oldugu...

Ben Hakan'i alacagima Emre'yi forvet arkasina koyup devam ederim. Hakan su seri ile zaten Turkiye'ye gelmeyi uzun yillar erteler ama gelmeyi istese bile ona vermemiz gereken anormal paralarin gereksiz oldugunu dusunuyorum.

Eger 5-10 milyon Euro bonservis yillik 2.5 milyon Euro maas ile gelecekse cok isterim. Ama o rakamlara gelmez. O rakamlarin ustune de degmez.
Her zaman oldugu gibi zaman gectikce gorecegiz. Zaten su surecteki skor katkisini hep yapsaydi Barcelona veya Real Madrid'de olurdu 100 milyon Euro ustu bir bonservis ile...

Genel taraftar profilindeki en negatif olay bu. Bir oyuncu bir kac mac veya bir sezon iyi gecirince gemiler yakiliyor. Biraz uzun surece bakmak lazim. Biraz gollerin disinda ne kadar etkili ona bakmak lazim. Ya da ne kadar bonservis ve maas verilmeli ya da bu oyuncuya yakin ozelliklere sahip bir oyuncuyu cok daha ucuza alabilir miyiz o sorulmali. Adam 3 senedir hic iyi performans gostermezken cogu kisi suskundu, simdi guzel bir seri yakaladi diye herkes cosuyor. Tabii ki seri yakalayacak, tabii ki goller atacak yoksa hic bir zaman bu seviyeye gelemezdi. Ama ona yatirilacak anormal rakamlara deger mi onu sormak lazim.

Dün kendisine 2 asist yapan Hakan Çalhanoğlu hakkında konuşan Zlatan Ibrahimovic: “Hakan Milan’ın İsa Mesih’idir.. Baba oğul iyi bir ikili olduk.”

İyi oyuncu ama kanat gibi çizgiye yapışınca da, direkt 10 numaraya atılınca da etkisiz. 10 numarasız sistemde 4-3-3'ün serbest sol açığı gibi oynayınca kendini buldu. Muazzam şut potansiyeli var, duran top kullanıyor, top çalması kuvvetli, tekniği iyi. Büyük oyuncu olmaması için mental sıkıntıları dışında bir neden yoktu zaten. İnşallah Milan'dan çıkıp Arda gibi ATM filan yapar. Çok büyük işler yapar Simeone tarzı bir adamın taktisyenliğinde.

Bütün Türk oyuncuların pandemi sırasında kendini saldığı, balkonlari büyüttüğü yerde yerde sen hangi toprakların çocuğunun yiğidim

Devre arasi alaydik hepimiz yonetime soverdik

Geri
Üst Alt