portekiz milli takımı

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Hocaların Hocası
Portekiz ve ronaldo ile yaptıkları hafife alınıyor kanımca. bu nedenle böyle bir konu açma ihtiyacı duydum.

ronaldo geçtiğimiz günlerde, portekiz ile wc kazanmanın fransa, brezilya ve arjantin kadar kolay olmadığından bahsetmişti. bence haklı ama adamın bu söylemi biraz eleştiri aldı.

portekiz milli takımı bu saydığım takımlardan tarih boyunca hep geri kalmıştır.

1960 lı yıllarda eusebio ile bir çıkış yakalamış olsalarda 1990 başına kadar hiç bir milli başarı elde edememişlerdir.

avrupa şampiyonası katılım performansı:
1670404204408.png

dünya kupası performansı:
1670404220864.png

1990'larda Luis Figo, Deco ve Rui Costa ile yakaladıkları jenerasyon ile günümüze gelen artan bir ivme yaşadılar.

Sonrasında ise Pepe, Nani ve Ronaldo gibi yıldızlar ile Avrupa şampiyonu olmayı başardılar.

dünkü gonçalolar, ramoslar sizlerin yanıltmasın, bu takım bugünlere geldiyse ronaldo sayesindedir.

Kadrolar açıklandığından beri bilenler bilir favorim Portekizdi baba bir orta saha olsa taş gibi takım Carvalho şimdilik idare ediyor ama daha dişe dokunur bir takımla oynamadilar..Ayriyetten Bernardo ve Bruno gibi 2 adam varken ben Felix sevdasına anlam veremiyorum bilhassa zor maçlarda Leaonun bireysel yeteneklerine ihtiyaç duyacaklardır..
Eğer üst turlara çıkıp karşılaşabilirlerse bilhassa Fransa ve Arjantinin sıkıntı cikarabilecegini düşünüyorum ..

Geri
Üst Alt