Ranocchia Pazartesi Geliyor İddiası!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ranocchia demek üclü defans demektir.

Inter de hep o sistem de görev aldi.

Gesendet von meinem Xperia Z1

Sevgili renkdaşım, (şayet gelirse) bekleyip görelim derim.

Benim de tüm Galatasaray aşıklarının da en büyük dileği "gelip başarılı olması, benim gibi düşünenleri yanıltması"dır.

Lakin, temelde anlatmak istediğim husus "bilhassa içerideki maçların büyük bir bölümünde oyunu bütünüyle üçüncü bölgeye yıktığımızı (daha doğrusu yıkmaya çalıştığımızı) düşündüğümüzde, savunma hattının ikinci ve üçüncü bölgeyle entegrasyonunu oluşturamadığımız kısacası kompakt bir şekilde hareket edemediğimiz (kayma ve sıkıştırmaları gerçekleştiremediğimiz) durumlarda (ki kanaatimce sıkça karşılacağımız bu anlarda), yani topun rakibe geçtiği ve yerleşmeyi sağlayamayıp savunmada geniş alanda yakalandığımız anlarda Ranocchia'nın "De Boer Volume 2" görüntüsü vererek, Chedjou'yu bile aratacağı hususudur.

Gönlüm; atletik, sert/agresif, belli ölçüde skorer, pozisyon dolayısıyla oyun bilgisi ve de dengesi vasatın üstünde bir stoperden yanaydı, serzenişim biraz da bu yüzden.

Yani, ben belki de çoğunluğun aksine "denge stoperi"nden çok yukarıda saydığım özelliklere sahip "hamle stoperi" talep edenlerdenim.

Zira bir çok üst düzey stoper geçmişte hamle stoperi iken son yıllarını yüksek oyun bilgisi sayesinde denge stoperi olarak tamamlayarak gönlümüzde taht kuran "Ujfalusi" gibi bir gelişim/dönüşüm sağlayamıyor.

Kaldi ki Ujfalusi transfer edildiğinde ağırlığı nedeniyle ilk muhalefet edenlerden biri de bendim, fakat engin futbol aklı ile birçoğumuzu mat etti, ancak Ujfa yalnızca yüksek zeka ve tecrübesi ile hareket etmiyordu, nadiren yaptığı birebir müdahalerde de hamle zamanlamasını iyi ayarlayarak "ağır ve tek hamleli" olmasından kaynaklanabilecek zaafları da büyük ölçüde bertaraf ediyordu.

Yapım gereği biraz kötümserimdir ama bu İtalyan kardeşi sizlerin sıkça "çöp, leş" :) gibi tabirlerle tanımlayacağım anlamına da gelmesin.

Malum en kötü İtalyan savunmacılar da bile yerleşmiş futbol kültürlerinden gelen artılar vardır.

Ranocchia kardeş de bu artıların "sertlik, markaj" gibi en belirgin olanlarına yeterince sahip olmasa da, "yerleşik savunmada doğru yer alma, yıllardır handikapımız olan yüksek toplarda hakimiyet kurma ve bir diğer sıkıntımız olan savunmadan topla dengeli çıkabilme" gibi pozitif özelliklere de sahiptir.

Umarım, (transfer gerçekleşirse ki bu benim dileiğim depil) Ranocchia son senelerde (bence) sekteye uğrayan kariyerini bizleri tatmin edecek bir yapıya büründürür de ikinci bir Chedjou vakası yaşamayız.

2 milyon euro ne be, ulan tüpçü asdlkansdnaısudfhasdfıbfdsısdıfsdfı

27 yaşında hala cagliaride oynayan astoriye ranocchiadan iyi diyorsanız atlayın bence camdan.

ranoyu dortmund ve napoli.

astoriyi cardiff,southampton filan istiyor. kafanızmı iyi beyler :D

ligin en iyi stoperi geliyor ben kefilim. eğer kötü çıkarsa burda eşekler gibi anırırım, anamada sövebilirsiniz özelden çıtımı çıkarmam :D o kadar eminim.

Çok ağır ama bakalım inşAllah iyi çıkar

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ranocchia İçin Aldığım Son Duyumlar Kulübümüzün 1.2 M € Teklif Ettiği ve Ranocchia'nın Galatasaray'a Sıcak Baktığı Yönünde

27 yaşında hala cagliaride oynayan astoriye ranocchiadan iyi diyorsanız atlayın bence camdan.

ranoyu dortmund ve napoli.

astoriyi cardiff,southampton filan istiyor. kafanızmı iyi beyler :D

astori iyi topcudün izledim kademe anlayışı çok iyi bide kesinlik pes etmiyor fiziksel mücadeleden kaçınmıyor

ranochia izlemedim hiç konuşamıcam o yüzden ama astoriye de bok atmanın alemi yok .D

sözü edilen rakamlar şu ana kadar (ara transfer dönemi) uyguladığımız politikayla çelişiyor.

ya bu adam alınmaz yada alacağı ücret bu seviyelerde olamaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt