Biz büyük 1 kulübüz orası ayrı Arif abi ama futbol takımı olarak son zamanlarda Avrupa'da iyi değiliz.Ki ufak maliyetlerle transfer yapmak bence küçüklük değil.Transfer piyasasında kâr elde etmek önemli bence.Ki biz ekonomi olarakta iyi ve iyi yönetilen 1 kulüp değiliz..
ufak maliyet hatta genelde sifir bonservisle yillardir scout edilen bir lig var ; *j ligi .
en fazla ve duzenli orglu yararlanan elit lig ; almanya .
en duzenli coklu yararlanan ,olayi org planlamali yapan ligler ; belcika, hollanda .son donemde ingiliz alt ligi.
bu ulke takimlari yillardir *japon genclerini birer ,ikiser scout yaptilar. cogunda bonservis ya yoktu ya makul du .
bir ince makul ornek ; mitoma . <- kendisini brighton - > 3 m 'a almisti .
tekli tuklu scout olarak bu ulkeleri takip eden ligler ; portekiz,fransa,ispanya .
sevgiili
@Keramettin TANRIVERDİ le bi donem morita'yi yorumlamistik farkli baslikta. ardina sporting'e kaptirdik .
sozun ozu sevgili murat , ufak vb gibi maliyetle yapanlar yiillardir var . nacizane, yillardir tutmus halen de devam eden bir *mense den ornek verdim. ornekleri diger mense yetenekler dolayli da ayri baslikta degerlendiirebiliriz.
bakis acisi, vizyon,planlama vs dolayli kulup yonetimleri ve teknik direktorlerin beraberin de olusturulan yol projeleri malesef bizim ligde bizim takim dahil pek albenili gorulmuyor . bu da , basli basina scout ve kulup denkleminde
- tv de oturumunun yapilasi - bir futbol konu basligi .
benzer makul scout hamleyi bu hafta bir haber de denk geldigim trabzonspor yapacak sandim. almak istedikleri stoper asiri makul $ . buyuk de bir potansiyel . ancak, sanirim halledilmemis , dun,bugun bir haber cikmadi .
@Onur Adıbelli , sana bahsettigim *yetenek .
ps; bu arada yakin gecmiste ve daha oncesinden -basliktaki jackson ismin den bahsetmistim .
@Aras Şimşek ,
@Hayri Cund
saygi ve selamlar .