Sağ Bek'e Koray Altınay Düşünülmeli

Mete Alparslan

10 Numara!
Amacı gayet net belli olan yanlış bir kurgulamanın meyvelerini Türk futbolu ve özellikle de hedef kulüp olan Galatasaray bolca toplamakta.

Gerek kendi içimizde Burak, Umut ve Eray gibi taraftarın çok ciddi bir bölümü tarafından beğenilmeyen vasıfsız futbolculara verilen inanılmaz rakamlar; gerekse de, transferde Tarık, Yasin ve Şener gibi, normal şartlarda futbolda yabancı sınırının olmadığı bir Türkiye'de hiçbir şekilde Galatasaray'ın ilk onbir'inde yer alamayacak futbolcular için kulüplerinin istediği rakamlar herkesin malumu. Ben bunlara, kurnaz köylü tüccar aklıyla yürüyen Anadolu kulüpleri diyorum ve ağız kokularını kulübümün çekmesini istemiyorum.

Kendisini fazla izlememekle birlikte, izlediğim sınırlı sayıdaki büyük maçlarda yukarıda belirttiğim transfer temansları kurulan sağ beklerden hiçbir şekilde aşağı olmadığı kanaatine vardığım Koray Altınay'ı beğeninize sunmak istiyorum.

Galatasaray'a bir futbolcu transfer edilirken, dikkat edilmesi en elzem meziyeti oyuncunun dar alandaki işlevidir bana göre. Bu nedenle Amrabat transfer edilmeden evel, Galatasaray'da başarılı olmasının imkansız olduğunu birçok kez belirtmiştik, ben ve birkaç forum sakini. Işte Koray Altınay da tam olarak burada parlıyor. Dar alanda yaptığı rahat pas alışverişleri olsun, pası attıktan sonra yerinde kalmaksızın bir sonra ki pozisyonunu alması olsun, Bayern Münih altyapısı çıkışlı olduğunu buram buram belli ettiriyor (Ceyhun gibi değil, o ütopik bir istisna). Skora birinci dereceden etki eden bir oyuncu değil. Daha çok pozisyonun pozisyonunun hazırlanışındaki parçalardan biridir. Zaten istatistik mini etek vs.

Lafın kısası, Koray Altınay mevcut transfer döneminin "gözde" sayılabilecek isimlerinden biri olmadığı için bonservisinin makul bir fiyata alınabilme ihtimalini yüksek görüyorum ve -en kötü şartlarda- bu sezon bir hayli ihtiyacımız olacak rotasyonda iş göreceğini düşünüyorum.

*Günahıyla, sevabıyla az sonra kulübe faks olarak yollayacağım bu yazıyı.

AYRICA BU COCUK GALATASARAYLI

Çaykur Rizespor ve A Milli Takım futbolcusu Koray Altınay, Almanya'dan Türkiye'ye gelirken ancak bir sezon sonra oynayabileceğini düşündüğünü ve şimdi hayallerinin ötesinde olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'ne açıklamalar yaptı.

"EN BÜYÜK HAYALİM Galatasaray FORMASI GİYMEK"

Küçüklüğünden beri Galatasaray'ı tuttuğunu açıklayan Altınay, "En büyük hayalim bir gün Galatasaray formasını giymek ve Milli Takım'ın da değişmez oyuncusu olmak. Futbol hayatımı Türkiye'de sürdürmek istiyorum. Almanya'ya ise futbolu bıraktıktan sonra döneceğim. Futboldan sonraki hayatımı orada kurmak amacındayım. Çünkü Almanya'da alıştığım bir düzen var ve ben de hayatımı o düzen içinde sürdürmek istiyorum" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Çok mantıklı hamle olur.

Bu sene büyük takımlara karşı hep iyi oynadı. Diğer maçlarını takip eden varsa onların da fikirleri önemli olur.

Şu korayin resmini atsaniz ya tipini merak ettim bunun.

jpg

* LG G2 Tapatalk *

sayılan futbolcularla ilgili söylenen her şeye katılırım ama Tarıkla ilgili söylenene katılmam. Çok garip ki Alper Potuk'un transfer sürecinde yazılan yorumlara benziyor Tarık ile ilgili yazılanlar. O zaman Alperin iyi bir potansiyele sahip olduğunu defalarca söylemiştim. Şimdi de Tarık için aynı cümleleri kuruyorum. Tarık iyi bir potansiyele sahip. Bahsi geçen oyuncu da alınmasın demiyorum. Mümkünse ikisi birden alınsın diyorum. X futbolcuyu överken Y futbolcuyu yerin dibine sokmanın bir mantığı yok. kaldı ki Sağ bekte devşirme oyuncuların olduğu bir takımdan bahsediyoruz. Eboue'i saymazsak.

sayılan futbolcularla ilgili söylenen her şeye katılırım ama Tarıkla ilgili söylenene katılmam. Çok garip ki Alper Potuk'un transfer sürecinde yazılan yorumlara benziyor Tarık ile ilgili yazılanlar. O zaman Alperin iyi bir potansiyele sahip olduğunu defalarca söylemiştim. Şimdi de Tarık için aynı cümleleri kuruyorum. Tarık iyi bir potansiyele sahip. Bahsi geçen oyuncu da alınmasın demiyorum. Mümkünse ikisi birden alınsın diyorum. X futbolcuyu överken Y futbolcuyu yerin dibine sokmanın bir mantığı yok. kaldı ki Sağ bekte devşirme oyuncuların olduğu bir takımdan bahsediyoruz. Eboue'i saymazsak.

Tarık'ı yerin dibine soktuğum yok. Geçen sezon ilk haftalarda oynanan Eskişehirspor maçından sonra baya övmeye başlamıştım buarada hatta. Koşan, basan çalışkan ve ciğerli bir oyuncu. Ancak kendisini izledikçe defansta aşırı yetersiz olduğu kanaatine vardım.

Bir de, bana ithafen mi yazdın bilmiyorum ama Alper'in kimse farkında bile değilken burada basbas alınması gerektiğini yazan tek kişi bendim.

Tarık'ı geçen sezon ilk haftalarda oynanan Eskişehirspor maçından sonra baya övmeye başlamıştım buarada. Koşan, basan çalışkan ve ciğerli bir oyuncu. Ancak kendisini izledikçe defansta aşırı yetersiz olduğu kanaatine vardım.

Bir de, bana ithafen mi yazdın bilmiyorum ama Alper'in kimse farkında bile değilken burada basbas alınması gerektiğini yazan tek kişi bendim.

O zamanlar bende Alper'in gelmesini çok istiyordum. Ne yazık ki alınmadı ve kaçan balık büyük oldu diyebiliriz. Defansif anlamda haklılığına bir şey diyemem ama gelişime açık oyuncu sonuçta. Ben Tarık'ı Telles ile bir tutuyorum.. Artı ve eksileri neredeyse aynı. Sabri, hamit, Veysel gibi devşirme beklerin olduğu bir takımda Tarık direk 11'e yazılır.

O zamanlar bende Alper'in gelmesini çok istiyordum. Ne yazık ki alınmadı ve kaçan balık büyük oldu diyebiliriz. Defansif anlamda haklılığına bir şey diyemem ama gelişime açık oyuncu sonuçta. Ben Tarık'ı Telles ile bir tutuyorum.. Artı ve eksileri neredeyse aynı. Sabri, hamit, Veysel gibi devşirme beklerin olduğu bir takımda Tarık direk 11'e yazılır.

Veysel'e guvenim tam. Ama tek bir Veysel ile yuruyecek bir mevki degil sag bek.

sonunda biri önermiş tarık,şener ikilisinden aşağı değil hemde en fazla 2m eurodur scoutlar hiç mi takip etmezler niye hep aynı isimlere yöneliyorlar anlamıyorum

veysel 11 oynarmı? oynarsa ne kadar oynar? hamit o mevkide alternatif olurmu? 2 sağbek yeterlimi? birde bu emrecan coşkun sağbek oynayabilir mi?

Hamit kariyerinin en iyi futbolunu hep sag bekte oynadi bana gore. Nedenini de bir cok sefer yazdim; Hamit kaleye sırtı dönük oynayamiyor. Fizigi gereken duzeye geri gelebilirse transfere gerek bile kalmaz acikcasi.

Veysel 11.5 numara bir oyuncudur. Ayni Ergun Penbe gibi. Herdaim her pozisyonda cekinmeden sans verebilirsin. Cok da karakterli ayrica. Besiktasli olmasi hic sorun degil.

Emrecan, gecen sezon Mancini'nin devre arasinda sans verdigi cocuksa, bence mutlaka A takimda olmali. Sol bek olarak da oynuyor ayrica.

Tarık ve Şener kazmalarına o kadar money dökeceğimize genç , potansiyelli birisini alalım . Ben de bir kaç maçını izlemiştim gayet iyiydi .

Hamit kariyerinin en iyi futbolunu hep sag bekte oynadi bana gore. Nedenini de bir cok sefer yazdim; Hamit kaleye sırtı dönük oynayamiyor. Fizigi gereken duzeye geri gelebilirse transfere gerek bile kalmaz acikcasi.

Veysel 11.5 numara bir oyuncudur. Ayni Ergun Penbe gibi. Herdaim her pozisyonda cekinmeden sans verebilirsin. Cok da karakterli ayrica. Besiktasli olmasi hic sorun degil.

Emrecan, gecen sezon Mancini'nin devre arasinda sans verdigi cocuksa, bence mutlaka A takimda olmali. Sol bek olarak da oynuyor ayrica.

solbek olan emre tosun galiba bende tam bilmiyorum ama emrecan mancininin oynattığı çoçuktu geçen yıl ibrahimle beraber bu sene prandelli stoperde kullanıyor

solbek olan emre tosun galiba bende tam bilmiyorum ama emrecan mancininin oynattığı çoçuktu geçen yıl ibrahimle beraber bu sene prandelli stoperde kullanıyor

Kastettigim Tosun degil. Hatta Ajax macinda sol bekte oynadigini hatirliyorum. Mancini sag bekte daha cok oynatiyordu ama. Stoper orijinliymis galiba, ama o pozisyon icin kisa sanki. Berabere biten Real macinda ilk kez izlemistim. Iyi adam, degerlendirmeliyiz.

Geri
Üst Alt