Şambrel Yaması Nasıl Yapılır?

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
Alakasız ama ihtiyacınız olabilir

İlk önce iç lastiği söküyorsunuz ve pompayla şişirip patlak yeri tespit ediyorsunuz.Ben yeri belirtmek için iğne kullanıyorum.Bunun yanında bazı küçük delikler lastiği çok şişirmezseniz belli etmiyor kendini.Bence çok şişirip tamamen kontrol edin.
dcdc1cfab08fb9e99f9fa844e5196bff.jpg

Sonrasında yapıştırıcı olarak aşağıdaki malzemeyi kullanıyorum.
db4297cd254bf2ddb86f0799a661f0f1.jpg

Yapıştırıcıyı sürüyorsunuz biraz bolca sürün...
24fbb140e174d9f05858f87e324a8dd5.jpg

Sonrasında yama kitinin üzerindeki kaplamayı söküyorsunuz.Ben traktör iç lastik yaması kullanıyorum hem esnek hem de ince güçlü.
e2cdae85287e231e7933897e838bf3bc.jpg

efcdce930940876a08ba480ce12449bb.jpg

Bu parçaya da sürüp hem iç lastiğin hem de yamanın biraz kurumasını bekliyoruz.
ab3dd6276edfe7a4c0938717d3c8761b.jpg

Sonrasında yamayı deliğin tam üzerine gelecek şekilde yapıştırıp sıkıca bastırıyoruz.Ben yapıştırdıktan sonra pompanın arka kısmın kullanarak sıkılaştırıyorum.Sonrasında bir müddet daha bekleyip lastiği şişirip kontrol ediyorsunuz.
1f81d83ca25540986f0c00cd828f307f.jpg

Bende bugün bunu deneme fırsatı buldum ama benimkinin deliği çok büyük olduğundan tutmadı

deligi buyuk olsada tutar ancak yapistirmadan once zimpara ile sambrelin ve yamanin hafif zimparalanmasi daha saglam is cikartir

SM-A520F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bilgiler için teşekkürler emeğinize sağlık. Ben birkaç defa denedim yapamadım.

Eskiden bunun ısıtılanı vardı ve elimi yakmıştım. Son bisiklet sürdüğüm gündü sanırım

Arena'daki GS-Fb derbisinde rakip takımın ihtiyacı olacağı yamadır.

Az yama yapmadım ama ben delikleri suyla tespit ediyordum.

Gscimbom Mobile

Az yama yapmadım ama ben delikleri suyla tespit ediyordum.

Gscimbom Mobile
Aynen ben de eskiden öyle yapardım hep.

Bir leğenin veya kovanın içine suyu doldurup nereden hava kaçırdığını kolayca tespit edebiliyorsun. En küçük deliği bile buluyorsun delikten çıkan hava baloncuları sayesinde.

sent via GSC

Aynen ben de eskiden öyle yapardım hep.

Bir leğenin veya kovanın içine suyu doldurup nereden hava kaçırdığını kolayca tespit edebiliyorsun. En küçük deliği bile buluyorsun delikten çıkan hava baloncuları sayesinde.

sent via GSC

Suya sokmadan bulasik deterjani ve sungeriyle kopukleyip te tespit edilebilir :)

Peki lastikcilerdeki eski kuvetleri hatirlayan var mi
Leş gibi bir su olurdu abi icine daldirip kontrol ederdi :D

Suya sokmadan bulasik deterjani ve sungeriyle kopukleyip te tespit edilebilir :)

Peki lastikcilerdeki eski kuvetleri hatirlayan var mi
Leş gibi bir su olurdu abi icine daldirip kontrol ederdi :D
Vallah bilmiyorum Türkiyedeyken hayatımda hiç bir kere lastikçiye gitmedim daha.

Ama tahmin edebiliyorum o görüntüyü :D

sent via GSC

Bu teknolojilerin hepsi de yeni.
olmadık yerde patlayan lastiğin deliğini bulacak su deterjan bile olmayan yerlerde grupiçinden malzeme desteği ile hallederdik..
Lastiği çıkarıp şişirirsiniz, yüzünüze tutarak delikten dışarı üfleyen havayı arayarak kaçak bölgesini kabaca tespit edersiniz, sonra o bölgeyi tükürükle kaplayarak tam yerini bulursunuz. Deliğin yerini işaretler ve lastiğin havasını indirirsiniz.
deliği ve başka lastikden kesilen yamayı iyice zımparalayarak bally sürer ve 10-15 dakka bekletirsiniz, gazı uçup sertleşince içinde hava bırakmadan yamayı lastiğe bir kenardan karşı kenara yatırarak yapıştırırsınız. Altına ve üstüne düzgün yüzeyli ezilip deforme olmayacak bişeyler koyarak preslersiniz..
( Biz preslemeyi yamayı gazete kağıdı ile 1-2 tur sarıp selenin üzerine koyup üzerine 15-20 dakka oturarak yapardık..:LOL::geek::cigara: )

Daha sonra kendinden yanan aparatlı yapışkanlı yamalar falançıktı. yamayı sıkacak aletleri falan vardı..
images
373102112_tn30_0.jpg

Son düzenleme:
Şimdilerde teknoloji değişip gelişiyor.
Artık bisikletlerde de arabalar gibi şamyelsiz dubleks lastik kullanma devri başlıyor.
Dublex (Tubeless) tamiri gibi lastiği canttan çıkarmadan harbi çivisine kaynağı geçirip, yaktıktan sonra delikten içeri sokup sıcağı sönmeden anında biraz geri çekerek içten ve dıştan eriyik yapışkan yama yaparak kaplama metodu ile tekeri iskeletten ayırmadan bile tamir edilebilecektir..

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt