Samsun'lu Matematikçi En Büyük Asal Sayıyı Buldu mu ?

Ülkede nadir de olsa bilimsel gelişmeler de oluyor.
Hayret verici bir olay.

Adam haberi yazarken klavye tuşları basılı kalmış.

Son düzenleme:
Adamin omru yetmis, hayret.

Hayır. Bu sayı kanımca hiç bir zaman kullanılmayacak. Hadi kullanmaya kalktın lan nasıl hatırlayacaksın onu.
Bilimadamları misal atomun ağırlığını söylerken bunu mu kullanacak. Yooo. Yine üslü sayılarla verecek değerleri.
Dayının muhtemelen okulda matematik zayıftı. Hocalara kızdı.Ülen dedi ben sizin başınıza işler açayımda görün dedi.

Sifrelemelerde kullaniliyo asal sayilar

Faideli bir konsept

Amca Optimus Prime olmuş.

Samsung son yıllarda çok büyük atılımlar yaptı , korelilerden beklerim helal olsun.

Theorem
There is no largest prime number
Proof.
1. Suppose p were the largest prime number
2. Let q be the product of the first p numbers
3. Then q + 1 is not divisible by any of them
4. Thus q + 1 is also prime and greater than p
The proof used reductio ad absurdum

Theorem.There are infinitely many primes.

Proof.
Suppose that p[SUB]1[/SUB]=2 < p[SUB]2[/SUB] = 3 < ... < p[SUB]r[/SUB] are all of the primes.
Let P = p[SUB]1[/SUB]p[SUB]2[/SUB]...p[SUB]r[/SUB]+1 and let p be a prime dividing P; then p can not be any of p[SUB]1[/SUB], p[SUB]2[/SUB], ..., p[SUB]r[/SUB], otherwise p would divide the difference P-p[SUB]1[/SUB]p[SUB]2[/SUB]...p[SUB]r[/SUB]=1, which is impossible. So this prime p is still another prime, and p[SUB]1[/SUB], p[SUB]2[/SUB], ..., p[SUB]r[/SUB] would not be all of the primes.

KILID

N harfi ile başlayan hayvan söyleyin bana :D Hayvan türü kabul etmiyorum sadece tek hayvan ismi örnek; Nil Timsahı var ama Timsah hayvan olarak.

:distant:

:dejection:
e109a33ffa6061f0fa6fa96aa7578ae8.jpg

Benim de bir hocam vardı matrislerde bölmeyi bulduğunu iddia ediyordu. Bir ton başvuru yaptı. Patent vermediler. Garip bir adamdı.

İnsanların kafasını karıstırmaya gerek yok. Sonsuzlukta en büyük diye bir sayı kavramı yoktur.

Ulkemiz insanının boyle şeylerle uğrasmasi güzel :)

♡♡♥♡♡

Geri
Üst Alt