Ercan Önder
10 Numara!
- 25 Kasım 2008
- 10.480
- 1.709
- 1.948
Bu ülkede insan fazlalığı olduğu için önemli bir insan değilsen önemsemezler. İnşallah katilleri bulunur diyorum ama inanmıyorum da.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
şimdi sana 1000 tane böyle örnek versem genelleme için yeterli mi 10.000 tane mi yeter 100.000 tane mi. yoksa milyonlara girmek lazım. yani nasıl bir skalası var bu işin. mesela biz ermenilerle savaştık yada yunanlarla şimdi iyi yunanlar çoğunluktaydı o zaman düşman demeseydik de gelselerdi otursalardı batıya, yağma yapsalardı nasıl olurdu. sonuçta hepsi kötü değil. nasıl yürüyor dünyanın diğer yerlerinde de bu işler. aydınlatır mısın bizi
Yorumlar neden silindi? Gerçekler zor mu geliyor?
İnternette bile tartisamicak miyiz? Düşüncelerimizi soyleyemeyecek miyiz?
Öncelikle Allah rahmet eylesin, yitirilen bir candan öte hicbir sey olamaz. Ben Sanlıurfalı'yım, gercekten gelip görmeniz bir sehir. Mesela su ramazan döneminde gel herhangi bir kapıyı cal, kalacak yerim yok yardımcı olabilir misiniz de. Adam sana kendi evini, misafir odasını acıyor. Inanmayan olabilir, Urfa'daki Türkiye kupası finalinde yasananlara bakın, facebookta yardımlasma grupları halen mevcut, otel sayısı yetmedigi icin insanlar hep evlerinde misafir ettiler gelen taraftarları. Ya da aynı sekilde dısarıdan okuma gelmis bir ögrenci ol, yahut okuldan yeni mezun olmus bir ögretmen, mühendis. Sokakta gördügünüz cocugu cevirip yardım isteseniz belli bir deger, belli bir saygı görürsünüz. Bu halkın yabancı insana verdigi deger cok fazla. Burada gelip bana kıcından basından yorum uydurma. Onu gectim, diger dogu illerinin aksine bizim burada hic terör olayı olmaz, eylem olmaz, miting olmaz, taskınlık olmaz, bir gün bile esnaf kepenk kapatmamıstır daha. Fakat Suriyelilerin gelmesi cok sey degistirdi. Bundan 2 ay öncesiydi, Suriyeliler Sanlıurfalı 3 genci öldürdü. Tek bir satır tek bir kelime haber cıkmadı hicbir yerde, kimse tek kelime duymadı. Ama onlar benim arkadasımdı. Simdi beni iyi dinle. Senin nasıl icin yanıyorsa benim de icim yanıyor. Buraya gelip sagdan soldan duydugun bos bilgilerle insanları yargılama. Acın taze, bir dahakine bu kadar yumusak olmam. Allah rahmet eylesin tekrardan.
edit: Suan Antep'te okul okuyorum, 3 hafta önce 'kamplarda olması gereken' suriyeliler üniversite cevresinde bir kıza gündüz gözüyle tecavüz ettiler. Demem o ki; suriyelilerin oldugu hicbir yerr eskisi gibi degil artık.
bende anne tarafından urfalyıyım ve urfalıların misafirperver olması eylem terör şubu olmamasının sebebi şehirin halen daha çoğunluğunun Türkmenlerden oluştuğu için birde git barzanilerin filan yaşadığı ilçelere bak molotof eylemi terrörist bayrakları ne ararsan var..
HTC One M8 - Onu gör, onu hisset.
Türkiye capındaki eylemlerde her zaman aynı kisiler var. Bak su secim döneminde Akp Urfa merkez mitingine cevre illerden 45 otobüs getirildi. Suan Urfadaki bir belediye baskanının oglu cok yakın arkadasım, yine aday olup da kaybedenlerden birinin oglu da yakın arkadasım, oradan biliyorum emin ol dogru bu bilgiler. Nasıl ki akp mitinginde durum böyleyse, bdp mitinglerinde de durum böyle. Ilcelerde olay olup da merkezde olmamasının sebebi dısarıdan getirilen terör örgütü sempatizanlarının sayıca ilcenin karsı koyamayacagı büyüklükte olması. Ilcelerde polis yetersiz, jandarma yetersiz cünkü il genelindeki polislerin cogunlugu suriye sınır bölgelerinde suan. Ayrıca bildigin yanlıs, sehrin cogunlugu kürt ve arap kökenli insanlardan olusuyor.
Hayır yanlış biliyorsun nüfusun çoğunlu Türkmenler ve araplar daha sonra diğer etnik unsur geliyor.
HTC One M8 - Onu gör, onu hisset.