Semih Kaya'nın Olumsuz Etkisi

İsmail Güldüren

Parçalı Üye
Galatasaray’da eleştirilerin odağındaki futbolculardan Semih Kaya'nın takım üzerindeki olumsuz etkisi dikkat çekiyor. Son 2 sezonda 47 resmi maçta forma giyen Semih Kaya ile birlikte sarı-kırmızılılar kalesinde tam 65 gol gördü. Bu mücadelelerin sadece 18'ini galibiyetle kapatabilen Galatasaray, yüzde 38 gibi az bir galibiyet oranı yakaladı.

Semih Kaya’nın forma giydiği 47 maçta kalede görülen gol ortalaması ise 1.38'e yükseldi. Geride kalan 2 sezonda Semih Kaya sadece 21maçta forma giyemedi. Bu süreçte sarı-kırmızılı futbolcular 12 galibiyet elde ederken, sadece 19 gol yedi. Yani yüzde 57'lik bir galibiyet oranı sağlandı vemaç başına da yenilen gol 0.9'a kadar geriledi.

Amg spor

hqdefault.jpg

Kaybettiğimiz bütün maçlarda da bu herif var :D Herif kara delik resmen

2 mac sonra herkesin burada yazdigi gibi "bari chedjou oynasin" dusuncesi hakim olur ,riko ya da yeni gelen adam onu oynatir , bu kez de chedjou lu defansin ortalamalarini inceleriz

Bir adam gelecek diyecek ki , bu defansta ben oldugum surece balta, semih ve chedjou oynayamaz , bitti ,yarindan itibaren gecerlidir

bunu yapan olursa bu tip istatistikler de kalmaz , sonra diger kangrenler olan sabri, selcuk gibilere sira gelebilir

Sorun stoperlerimizin kötü olduğundan daha kötü olan 2 tane veteran orta sahamızın olması.

Bu tartismanin mutlak haklisi olmaz ama bunu degerlendirmek icin yenen gollerin veya verilen pozisyonlarin olusumlarina dikkat etmek lazim . Eger 20 golun 12 si kafayla ve hep adamini dogru almamaktan , kademe hatalarindan ,beklerin yetersizliginden alan kapatamamaktan kaynaklanmissa ,o zaman nefret de etsem selcuk veya de jong u bir yere kadar suclarim

en net ornek kayseri maci , topu ayagina dolayip uzun vuracagina kornere atan balta (kimisi de riske girilmemesi lazim diyebilir , dogrudur) ,ve o kornerde semih in HER ZAMANKI adami rahatsiz dahi edemeyisi ..

ikinci gol kopyasi ,aktorler degisik sadece .. ben de musleraya kizmistim "cik bari al" diye , selcuk a filan bu tip pozsiyonlar icin kizmak da ayni hesap

evet dinamik bir orta sahayla bunlarin yani yedigin kornerlerin filan sayisi azaltilabilir , ama illa ki karsinda da rakip var , 4 tane tikamis fenere , sana da korner bulacaktir

sen her tehlikeli olmasi muhtemel korneri yersen ne orta sahan ne forvetin bununla basa cikabilir , her mac 2 tane yiyip 4-5 atamazsin .. atacagin mac olur kupadaki erzincan maci gibi , ama atamadigin da olur

selcuk u en agir elestiren benim ama bu tip goller tamamen basta stoper sonra da beklerden kaynakli ..

yapmak daha zor bozmak kolaydir , bizde tersi isliyor , bu golleri atmak ,yememekten daha zor , zoru rakipler yapiyor , onlarin 10 kati maas alan savunucular kolay olan bozmayi yapamiyor

2011/2012 Galatasaray-Beşiktaş dakika 73 gol Semih Kaya tr.beinsports.com

2011-2012 , genc semih ! Burada bir sampiyonluk kaybettirmeye yaklasti bize , uzerine 90 da golu atmasak 3 yerine 1 alacagiz , ikiye bolununce 1,5 yerine 0,5 haline gelecek , o fark da bizim kadikoydeki beraberlikle sampiyonlugu vermemiz demek , evet urfali da atti kendi kalesine , sanirim melo da atti ama buradaki mudahaleye bakin

http://tr.beinsports.com/lig/spor-t...galatasaray-genclerbirligi/inanilmaz-an-16134

aradaki seneleri tarayamam simdi geciyorum , 2015 te yine denedi , alin yukarida .. yine basrol .. yine az daha gidebilecek bir sampiyonluk

2015/2016 Galatasaray-Antalyaspor dakika 90 gol Serge Mbilla Etame tr.beinsports.com

VE SONUNDA BASARDI !

Chedjou sırtında taşır bunu acı gerçek baya acı bir gerçek.

Geri
Üst Alt