Arkadaslar ben bundan 2013 yili mayis ayinda ise girmistim 2 ay calistim haziran ayinda isten cikmistim.İsten cikis sebebim universiteye hazirlik yapmamdi aradan 3 ay gecti ekimde disardan 4 yillik universiteye kayit olmustum sigortam olsun diye Sgk binasina bir gittim 250 Tl borcum cikti bir anda sok oldum neyse ogrenci belgemi falan verdim dondurdum ama 250 Tl yatirmadim.Neyse aradan bugun sigorta borc sorgulayayim dedim bana 1200 Tl borclanma cikti ogrenci belgemi verdigim halde bu nasil para somurmektir anlamiyorum.250 Tlden 1200 tl yukselmis ogrenci oldugum halde.Yarin Sgk binasi basacagim artik bune ya benim hayatimi bitirecekler.Benim sorunum ogrenci belgemle dondurdugum halde nasil 250 Tlden 1200 TLye yukseliyor.
GSS prim dedikleri olay o. öğrenciysen belge götürüyorsun veya çalışmıyorsan çalışmadığını belirtiyosun. diğer türlü her ay ssk parasını borç bindiriyorlar tabiri caizse.
Benim en son 3binlerdeydi. Ki 2.500 ken belgeleri bırakmama, borcu sildirtme talebinde bulunmama rağmen.
2 ay geçti bu olayın ardından rasgeldi sorayim dedim ssk'ya. borc sildirme talebinde bulunduğum günün aksine artmıştı. Bide pişkin pişkin borcunuz silinmiş zaten diyen bi sözde çalışanla karşı karşıyaydım.
-2.500 iken basvurdum, borc 3bin olmuş dedim.
Bidaha bakayim dedi. Borcunuz silinmemiş gerekli olan belgeleri getirin dedi tekrar bana.
-Şakamısın sen zaten verdim sana dedim önceden.
"Kusura bkamayın arşive gönderildi belgeler oradan bulunamaz tekrar getirmenizi rica edeceğim" dendi. Bidaha da götürmedim. Muhtemel senin basında da aynı dert var.
Ha şunu da söyleyeyim, bu her ay borç kitliyorlar ya, bigün sgk müdürlüğüne gidip özellikle sordum, her ay borç bindiriliyor bizlere ama bunun getirisi ne bize dedim.
Hiçbi getirisi yok yasa böyle cevabını aldım.
Sağlık hizmetlerinden yararlanacağını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Onu söyleyeyim. Hiçbir etkisi olmayan salakca bir sistem.