- 9 Ağustos 2011
- 60.459
- 33.803
- 3.408
İşte sonra bu paralar yol oluyo falan.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Arkadaslar ben bundan 2013 yili mayis ayinda ise girmistim 2 ay calistim haziran ayinda isten cikmistim.İsten cikis sebebim universiteye hazirlik yapmamdi aradan 3 ay gecti ekimde disardan 4 yillik universiteye kayit olmustum sigortam olsun diye Sgk binasina bir gittim 250 Tl borcum cikti bir anda sok oldum neyse ogrenci belgemi falan verdim dondurdum ama 250 Tl yatirmadim.Neyse aradan bugun sigorta borc sorgulayayim dedim bana 1200 Tl borclanma cikti ogrenci belgemi verdigim halde bu nasil para somurmektir anlamiyorum.250 Tlden 1200 tl yukselmis ogrenci oldugum halde.Yarin Sgk binasi basacagim artik bune ya benim hayatimi bitirecekler.Benim sorunum ogrenci belgemle dondurdugum halde nasil 250 Tlden 1200 TLye yukseliyor.
Okuldan mezun olduktan 4 ay sonra sigortalı işe başladığım halde 1500+ faiziyle birlikte borç çıkmıştı.
Mezuniyet belgemle SGK'ye gittim ve tüm borçlarımı sildiler. Ama oradaki görevli, torba yasadan sonra tekrar düzenlenip borç çıkabilir demişti 4 ay için.
Öyle de oldu. Şuan faziyle birlikte 190 TL olmayan borcum var.
Her sene öğrenci belgesini SGK'ya götüreceksin(25 yaşına kadar) üniversite bittiğinde hiç beklemeden sgk'ya gidip gelir testi yaptıracaksın, sonra gelirine göre sana aylık ne kadar ödeyeceğini söyleyecekler, böylece borç çıkmamış olacak, senin muhtemelen okula kayıt yaptırmadan önce 2-3 aylık boş bir dönemin var(çalışmama,okumama) sgk senden bu dönemi her türlü tahsil edecek, senin yapacağın iş gözüken borcu mümkün olduğunca indirtmek olacak, yani kısacası o sigortasız gezdiğin dönemin parasını ödeyeceksin her türlü, öğrenciliğe başladıktan sonra çıkan borçlar ise, okuduğuna dair belgeyi sgk'ya götürdüğünde silinecek yalnız dediğim gibi burayı karıştırma, sigortasız gezdiğin 2-3 ayın parasını alacaklar o borç silinmeyecek.Renktas simdi ben yarin gidecegim ogrenci belgemle borclarimi sildim diyelim komple yine gelecek mi bu borclar kardes yani mezun oldugumuzda bu borclarin gelmemesi ne yapacagiz Bizim arkadas ise cikisini verdi ama sigorta borcu yok nasil oluyor dokumanda ise cikisi var ama 0,00 Tl diye aylik sigortasi gorunuyor bu cocuk nasil borclanmiyor?
Her sene öğrenci belgesini SGK'ya götüreceksin(25 yaşına kadar) üniversite bittiğinde hiç beklemeden sgk'ya gidip gelir testi yaptıracaksın, sonra gelirine göre sana aylık ne kadar ödeyeceğini söyleyecekler, böylece borç çıkmamış olacak, senin muhtemelen okula kayıt yaptırmadan önce 2-3 aylık boş bir dönemin var(çalışmama,okumama) sgk senden bu dönemi her türlü tahsil edecek, senin yapacağın iş gözüken borcu mümkün olduğunca indirtmek olacak, yani kısacası o sigortasız gezdiğin dönemin parasını ödeyeceksin her türlü, öğrenciliğe başladıktan sonra çıkan borçlar ise, okuduğuna dair belgeyi sgk'ya götürdüğünde silinecek yalnız dediğim gibi burayı karıştırma, sigortasız gezdiğin 2-3 ayın parasını alacaklar o borç silinmeyecek.
Eğer ki sorun nasıl prim ödemekten kurtulurumsa bunun için yapabileceğin hiçbir şey yok mutlaka ödeyeceksin aylık belli bir prim, sadece iki yol var, ya fakir olacaksın ya da çalışacaksın tabi bu dediğim üniversite bittikten sonra veya 25 yaşını doldurduktan sonrası için geçerli.
Şimdi ki kanun böyle, ileride ne olur orasını kestirmek mümkün değil ama bu sistemin uzun soluklu olacağını sanmıyorum zira sürekli açık veriyorlar ve tahsil konusunda ciddi sıkıntı var. Katkı değil zarar veriyor şuanda kendilerine.
bildiğim kadarıyla işten ayrılınca tekrar işe girmek için veya gelir testi yaptırman için(daha önce yaptırmadıysan) 4 ay süren var yani arkadaşın 1 ay daha işlem yapmazsa borç yazmaya başlar.Sagol bilgiler icin benim bir sorum daha olacak bugun Arkadasim ortaokul mezunu askerligini yapti geldi 23 yasinda İsten cikali 4 ay olmus bana borclanma yok dedi dedim nasil borclanma olmaz sgk ya gitmis yok demisler dokumanini getirdi bana gosterdi Dokumanda 4 ay once isten cikmis sigortasi 0.00 TL gostermisler nasil bir sey bu.Yani isten cikmadan once her ay 800 TL parasi gozukuyor isten cikis tarihinide vermisler ama su 4 ay sigortasi 0,00 TL olarak gozukuyor.Bu nasil bir seydir anlamadim.Cocuk 4 ay calismiyor ve halada calismiyor
Borcu yok.
Bu devlet her zaman alacağına şahin, vereceğine kargadır. Vatandaş olarak devletle olan işlemlerimizde her alanda maddi bir külfetle karşılaşıyoruz malesef.S..refsizler faiz ustune faiz atmislar öğrenci belgemi vermeme rağmen 250 Tl den 1500 Tl ye cikartmislar borcumu bankada ogrenmesem 2 milyar borc cikmis haberim yok gittim gelir testi yaptim 500 tl indirim yapmislar ben daha ne diyeyim resmen insani soyuyor bu ulke 250 TL den 2 milyar faiz yapmislar s...refsizler.
Bu devlet her zaman alacağına şahin, vereceğine kargadır. Vatandaş olarak devletle olan işlemlerimizde her alanda soyulma potansiyeli ile karşı karşıyayız.
GT-I9300 Tapatalk
https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf sitesinden borc sorgulayabilirsin Diger odemeler-Gss Prim secerek 22:00 ve 02:00 saatleri arasi girilemiyormus.Zorunlu GSS denen lanet öğrencilerin başının belası benimde var başımda gelir tespiti yaptırdım bekliyorum artık da bu borcu nereden görebiliriz? SGK'nın sitesinden Borç Görüntüleme'ye basıyorum "
diyor bilgisi olan arkadaş var mı?
- GSS Uygulaması kapsamında tescil kaydınız bulunamamıştır."