Son Günlerde Dirilen 'Sahtekar Futbolcu İstemiyoruz' Safsatası

Ersin Şen

Tecrübeli Üye
Nerdeyse ulkenin tum spor yazarlari, futbol programlarinda konusan kodamanlar (hincal uluc, cem dizdar vs)

Nasil olurda ulkenin okumus diye gorulen elit yazarlari bile bu hataya duser, ne ara bu kadar gerizekalilastirildilar?

Futbol programlarinda saygi, adamlik, ahlak muhabbetleri isitmekten artik gina geldi.

Sahtekar futbolcu istemeyen football manager oynasin.

Futbolcu kendini atmasin, sahada ve saha disinda genclere ornek olsun. Sanki ben bu adami bana veya cocuklarima adamlik ogretsin diye izlemek zorundayim.

Turkiye'de adamlik futbolculardan veya teknik adamlardan ogreniliyor.

80 yasina kadar okumus ulke yazari adam bile futbolun bir "eglence" oldugunu unutabiliyor.

Futbol bir egitim degildir. Futbol beyinleri ayaklarina hukmetme gucu yuksek dogmus cocuklarin buyudugunde oynadiklari bir o-yun-dur.

Futbolcularin ahlak abidesi olmasini gerektiren neden nedir?

Neden hentbolcularin joleli saclari elestirilmez?

Veya ne bileyim bilardo sampiyonu Semih Sayginer bir sonraki Sosyal Aile Bakanligina falan mi getirilsin?

Nerdeyse ulkenin tum spor yazarlari, futbol programlarinda konusan kodamanlar (hincal uluc, cem dizdar vs)

Nasil olurda ulkenin okumus diye gorulen elit yazarlari bile bu hataya duser, ne ara bu kadar gerizekalilastirildilar?

Futbol programlarinda saygi, adamlik, ahlak muhabbetleri isitmekten artik gina geldi.

Sahtekar futbolcu istemeyen football manager oynasin.

Futbolcu kendini atmasin, sahada ve saha disinda genclere ornek olsun. Sanki ben bu adami bana veya cocuklarima adamlik ogretsin diye izlemek zorundayim.

Turkiye'de adamlik futbolculardan veya teknik adamlardan ogreniliyor.

80 yasina kadar okumus ulke yazari adam bile futbolun bir "eglence" oldugunu unutabiliyor.

Futbol bir egitim degildir. Futbol beyinleri ayaklarina hukmetme gucu yuksek dogmus cocuklarin buyudugunde oynadiklari bir o-yun-dur.

Futbolcularin ahlak abidesi olmasini gerektiren neden nedir?

Neden hentbolcularin joleli saclari elestirilmez?

Veya ne bileyim bilardo sampiyonu Semih Sayginer bir sonraki Sosyal Aile Bakanligina falan mi getirilsin?

Ahlaktan neyi kastettiğine bağlı renktaş? Giggs dünyanın en efendi futbolcularındandı izledim yani oradan biliyorum 1992'den itibaren...ama adam asrın en büyük deyyusu çıktı...lakin nazarımdaki efendiliği hiç bozulmadı zira adam ne yaptıysa yaptı gizli yaptı ve açıktan yapması gereken futbolculuğu da çok efendice yaptı.

United'ı satmadı, manitalarla gezmedi, milli takımını (ki galli adam :) ) hep önemsedi, takım oyuncusu oldu, züppece çalımlar atmadı, takımda huzursuzluk çıkarmadı, saçını boyatmadı, burnuna hızma takmadı dövme yapmadı, kamera görünce sapıtmadı müthiş sol ayağını çeyrek asır izledik...adam karıları dizerken bile profesyonel yaşamış antrenmana geç çıkmamış, takımda hizipçilik yapmamış, parasının karşılığını vermiş, hep mütevazi idi taraftarıyla gönül bağı kurdu uçan kanattı kısaca...

Dolayısıyla Giggs; Kolpacı Burak-Direklerin Caner-Ayıların Volkan-Çirkeflerin Emre-Adamların Arda-Gökhanların Gönülü, Gökhanların Töresi ve Fesat 8 Takiyeci Kaptan Yeniçeri Ağası Selçuk'un toplamının şerefinden fazlasına sahip bir ahlak abidesidir, bilmem sualine cevap olabildi mi üstat? Niye melo'yu, quaresma'yı, müjdat yetkineri hatta saymadım çünkü onlar her ne kadar çirkef de olsalar hain değiller ekmek yedikleri kaba asla tükürmediler...tükürmezler tıynetleri müsait değil topçu dediğinin kadını bile karı gibi kırıtmıyor adam gibi oynuyor bunların alayı dansöz...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim.

M.Kemal Atatürk

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Saygı duymayacağım ender konulardan biri. Kusura bakma hocam.

Geri
Üst Alt