Son Hedef Tuchel!

simdi tushl iyi adam olabilir buyuk ihtimalle kafasi calisan bir adamdir futbol hususlarinda iyi hoca da olabilir

kendisini mihail skibbe gibi BENCE hakki yenmis bir abimizle kiyaslayalim. skibbenin bizden onceki kariyerine baktigimizda dortmund, leverkusen gibi takimlarda tdlik tecrubesi oldugunu goruruz. bu takimlarla avrupa kupalarinda tecrubesi olan biri idi cunku l.kusenin bize 5 attigini falan hatirliyoruzdur herald. ayrica alman milli takiminda 4 sene yardimciligi da mevcuttur

----

bu arkadas bilindigi uzre ne turlu dalaverelerle gonderildi. takim ne tur pushtluklarla karistirildi o sezon. halbuki avrupada oynadigimiz maclarda (forvet ve kalecisiz ciktigimiz steua maclari haric) rakipleri agir dominasyonla ezen bir ekip semali cizmistik. olympiakosu, metalisti sahasindan cikarmamistik. ligde daha inisli cikisliydi sonuclar ama yinede zirveden birkac puan otedeydik sadece. oyunculara da faideli olmustu, onceki sezon sorunlar yasayan lincolden max verim almisti. baris ozbek ise yariyordu. suanda oynasa herkesin kalpten gidecegi sabri balta ikilisi bekleri olusturuyordu, meira ve servet gibi iki agir adamla acik top oynuyorduk.

yani sozun ozu devrim mi dersiniz baska biseymi, oyle birsey hedefleniyorsa skibbe donemine bakilmasi yeterlidir. daha sezonun basinda bursaya yenilince gazetelerde bu hoca rakibi tanimiyormu, yusuf okadar bos kalirmi temali basliklar, yardimcilarinin sistematik bir sekilde gonderilerek istifa etmeye zorlanmasi, arda ve sabrinin kaptanlik arzularini medyaya anlatmalari, lincolnun 1 gun gec kalsa gazetelerde boy boy resimlerinin cikmasi vs vs.

GS bu gibi tdleri kaldirabilecek bir kulup degildir. vede ne medya nede taraftar boyle bir projeye sabredecek profilde degildir bu ulkede. dogru bir yapilanma ile (sadece tuchelin getirilmesi degil, transferden ve altyapidan sorumlu bir sportif direktor, belki subeden sorumlu yabanci bir yonetici, zamanla altyapida yenilikci hareketler falan filan) bu tarz genc ve zeki (oldugu soylenen) bir kocun gelmesine kim hayir diyebilirki? ama bunun olmasi icin gerekenler, saglam bir yonetim kuruludur. polat gibi 1 ay sonra tuchelin yardimcisini gonderirsen, sonra durup dururken kalliyi bekci olarak geri getirirsen olmaz. tum yapilasmanin adam geldigi gun hazir olmasi, adamin da en az 3 sene sozlesmesi olmasi gerekir. yoksa fotomacin basliklarini igrenc seyler isgal eder sene icinde, sonra uHa iki bagirir hadi yallah tuchel

luceyi istememizin sebebi ust yapida getirecegi stabilite ve de en onemlisi medyanin ve taraftarin en ufak sikintida ya da kotu sonucta tdnin cvsinde, uyrugunda, tipinde, kiliginda, konusmasinda falan birden akillarina gelen eksiklikleri hatirlayip tavir almalari ve de futbol kamuoyunda td aleyhinde bir algi olusmasidir. ftnin basarili olmasinin sebebi budur, cunku ft basarisiz olsa bile gecmiste aldigi kupa, trde onemli zatlarla olan iliskileri ve medyayi her firsatta haslamasi gibi seyler yuzunden kendisi hakkinda korkuyla karisik bir bekleyelim, emperor sonucta tarzi bir algi olusur. ayrica turk olmasi da akillara "en iyi turk hoca bu" ve de "yabanci gelse turkiye kosullarini bilmiyor, mancini rijkaard geldi noldu" tarzi sorular getirecek basarisiz sonuclar alinca.

o yuzden onemli olan bu reality show turu zirvaliklari minimize edecek adayi bulmaktir. o yuzden luce ve denizli gibi isimleri duyuyoruz. dogru yonetim ve dogru yapilanma ile tuchel gibi birinin gelmesine kimse hayir demez. ama suan oyle bir posibilite gozukmuyor acikcasi. ne zaman yatirimin buyuk bolumunu futbolcu maaslarina aka cope atmak yerine altyapi ve de management proflarina ayirirsak o zaman zaten otomatikman tuchel, skibbe tarzi tdleri destekleyecek mentaliteye kavusmus oluruz ayriyetten bu gibi hocalari ileridede sustain edecek bir yapiya haiz olmus oluruz saygilarimla iyi geceler rtaslar

işte bu yüzden dedelerden kurtulamıyoruz... hep bir çekince hep bir acaba...

taraftar arkasında durursa yönetim de durur... ama taraftar basının gazıyla homurdanırsa bu zaten basının arayıp da bulamadığı şey direkt taraftarın üzerine oynar ve yazmaya başlar...

tuchel ismi üzerinde takılmayalım... tuchel artık dünya da tercih edilen TD karakterini temsil ediyor... yeni jenerasyon TDlere bir bakarsak daha kolay anlarız durumu... Türkiye de bir spor kulübü "dedeler" zincirini kıracaksa bu bize yakışır...

ayrıca ünal aysal'ın adnan polat olduğunu düşünmüyorum...

Tuchel türkiye'ye gelmez

Hamburg falan istiyormus

Hem daha resmi olarak mainz'den ayrilmamis.

Yonetim mancini'yi yollamakla buyuk hata yapti

Tahminen Alman ligine en hakim adamlardan Fatih Demireli birşeyler karalamış benim gibi adamın adını yeni duyanlar göz atmalı.

Bu arada işin belli bir ciddiyeti var ki Demireli oturup yazmış diye düşünüyorum.

Ntv Spor

Tahminen Alman ligine en hakim adamlardan Fatih Demireli birşeyler karalamış benim gibi adamın adını yeni duyanlar göz atmalı.

Bu arada işin belli bir ciddiyeti var ki Demireli oturup yazmış diye düşünüyorum.

Ntv Spor

çok güzel yazmış... ama bütün anafikir son cümlede toplanmış... "Ne derseniz, Tuchel’e bu sevgisini göstermek için sabır gösteren çıkar mı bu topraklarda?"

:D:D

"Ceyhun Gülselam: ''Bence Klopp bile Tuchel'in yanında hikaye kalır. Sahadaki futbolcu gibi savaşır. Futbolu iyi bilir, taktik ustasıdır.''

[media]https://www.youtube.com/watch?v=QoitL30-7p0[/media]

Tuchel'i Alman dostuma sordum , mesaj yazınca eklerim..

Klopp Mainz'den Dortmund'a gelirken uzaydan gelmedi o da Mainz'den geldi. Kimse Dortmund'a CL'de final oynatacağını kestiremezdi ama yaptı, becerdi.

O yüzden bu işler tecrübesiz o bu şu bakmıyor artık.

Aksine genç dinamik hocalar hem daha çok tercih edilir oldu hem de daha başarılı oluyorlar.

Kimse anasının karnında tecrübe kazanmıyor. Mesela sen şimdi Klopp'u getirebilir misin yeterince tecrübe kazanmıştır öyle değil mi? Ha işte o tecrübeden sonra da sana gelmez kimse anca 70'lik dedeleri getirirsin onların ne yaptığını görüyoruz.

Ben Borussia Dortmund'u uzun zamandır yakın takip ediyorum. Klopp'un uzaydan değil Mainz'den geldiğini de senden iyi biliyorum. Ama burası Türkiye burada şike ve onu koruyan bir sistem ve karşımızda kaçak dövüşen arkasında sinsi güçlerin olduğu ve maçlarını hakemlerin büyük desteğiyle kazanan bir şikebahçe var. Bizim için özellikle seneye 20. Şampiyonluk = 4. yıldız çok önemli + bir de Şampiyonlar Ligi gibi zorlu bir lig de mücadele edecek bir takımız. Bu adam bunları ilk seneden bu yaşta kaldırıp başaramaz. Klopp da çalıştırdığı takımıda Alman, bizimle bir olmaz aynı aşı tutmaz. Kısaca bizim risk alacak kaybedecek bir zamanımız yok.. Dortmund zaten Bayern'in büyüklüğünü kabul etmiş arada uçurum gibi şampiyonluk farkı var ve zaten amaçları en büyük değil Bayern den sonra ikinci büyük olmak olan bir takım. Biz bu ülkenin en büyük takımıyız en büyük camiasıyız. Bizim hedeflerimiz ile Dortmund'un Mainz'in hedefleri, taraftar ve camia baskısı bir değil...

futbolcular kendileriyle konuşan adamları severler..

mancini'yi bu yüzden seviyorlardı.

mancini hakkında bir tane kötü söz söyleyen gördünüz mü ayrıldıktan sonra bile..

Tuchel de iletişimi iyi olan biri gördüğüm kadarıyla.

Futbolcunun halinden iyi anlayan bir hoca olması lazım doğru, benim anlatmak istediğim aşırı uç insan olmasın yeni gelecek hoca.Ne çok sert ne çok yumuşak, ama oyuncununda güvenebileceği bir hoca.

Sonuç nedir Melih hocam

Taptap

Afedersin yazmayı unutmuşum ..

Arkadaşım şöyle yazdı :

He has been fairly successful with Mainz. From bottom of the league into europa league... No idea how he can deal with seasoned international players....

bildiğimz üzere Mainz ile çok başarılı olduğunu ve tabandan avrupa ligine taşıdğını söylüyor ama uluslararası oyuncularla nasıl anlaşır bilemem diyor.

Yani Tuchel'in bundan sonraki performansı Almanlar tarafından da soru işareti ve merak uyandırıyor.

Buna inanan yokdur herhald :D

TR 2 yil sonra durumlar değişiyor

* LG G2 Tapatalk *

Değiştirmicen iste, her hoca degisikliginde takımda kriz cıkıyor, takım geriye gidiyor..En mantıklısı kalitesinden emin oldugun bir hocaya takımı uzun yıllar emanet etmek.

Şampiyon olamadık diye her geleni yolladıktan sonra istikrar yakalayamayız..

Ismini hiç duymasam da bana iş yapar gibi geldi.

Belki de Jürgen Kloppa benzettiğimdendir..

Geri
Üst Alt