şortlu kız ve bakkal amcanın hazin hikayesi

Recep İçfındık

Büyük Kaptan
tumblr_inline_na5vthA31c1sk8kmv.jpg

Sevgili “bakkalın önündeki amca”,

Dün sokakta bakıştık biraz, bana gıcık oldun, hatırlıyor musun?

"Ne bakıyor lan bu herif?" diye düşündün hani.

Önünden geçen şortlu kız köşeyi dönene kadar kızın kıçını seyrettiğin için beni biraz geç farkettin ama olsun. Seninle o an konuşamadık, işim vardı. Bari bugün yazayım dedim.

Kadınlar hakkında bilmediğin bazı gerçekler var güzel kardeşim.

Seni üzeceğini bildiğim halde, sana biraz bunlardan bahsedeceğim.

İlgini çekeceğini düşünüyorum.

İlk üzücü haberim, kıyafetlerle ilgili.

Şort, mini etek ya da askılı elbise giyen kadınlar teşhirci değil. Sadece hava sıcak. Ağustos ayında hava genellikle sıcak oluyor.

Şortlu kadın gördüğünde havanın sıcak olduğunu hatırlaman, sakinleşmene yardımcı olacaktır.

Havanın sıcak olup olmadığını Twitter’dan öğrenebilirsin, sıcak olunca herkes “hoff hava çok sıcak” yazıyor.

Hayallerini kırmak istemem ama, başka bir üzücü haberim daha var:

Geçen hafta sana adres sorarken gülümseyen güzel kız, senin üzerine Nutella döküp yalamak istemiyordu, emin olabilirsin.

İnsanlar iletişim kurarken gülümserler, sen de dene, iyi geliyor güzel amcam.

Yeteri kadar kasmışsın zaten, artık kasma kendini.

Bazı geceler İstiklal’de gördüğün, kahkahalar atarak yürüyen sarhoş kızlar var ya hani. Şaşıracaksın ama, onlar da önlerine gelene “vermiyorlar”. Sadece kız kıza biraz içip, biraz eğlenip, rahatsız edilmeden, taciz edilmeden evlerine gitmek istiyorlar.

Sen Barınç’ı falan dinleme, siktir et.

Kahkaha atan kadının neşesini bozma be kardeşim.

Bırak, ayıptır, rahatsız etme.

Rahatsızlık demişken, sana rahatsız edici bir gerçekten daha bahsetmek istiyorum:

Rastladığın turist kadınlar, sadece bir “Türk erkeği” olduğun için sana hayran falan değiller. Narin kalbini kırdığım için beni affet fakat çocukluğundan beri gazetelerde okuduğun “Türk erkekleri kaplan gibi, aşırı emizlemek istiyorum” türünden röportajları gazeteciler (afedersin) götlerinden atarak yazıyordu.

Konuyla ilgili başka bir şok edici gerçek daha var:

Geçenlerde Ortaköy’de gördüğün o iki sarışın, uzun boylu Rus kız orospu değildi.

Tüm özgüveninle laf atmana rağmen “fak yu” diye cevap vermelerinden anlamalıydın. Bir dahaki sefere hatırla lütfen.

Söylediklerimden hoşlanmıyorsun, biliyorum.

Bir-iki şey daha ekleyip seni yalnız bırakmak istiyorum.

Mesela:

Yan apartmanda her gece evine başka bir erkek çağıran kız var ya, hani yalnız oturan. Evine gelen erkeklerin hepsiyle mutfak tezgahında tepinerek seviştiklerini düşünüyorsun belki, ama o durum da öyle değil güzel arkadaşım.

Kadınlar erkeklerle seks yapmadan sadece arkadaşlık edebiliyorlar. Sen de yapabilirsin, kadınların arkadaşlığı hayatını güzelleştirir.

Bir kadının memelerine bakmadan da onunla konuşabilirsin.

Yeter ki kendine inan.

Son bir noktaya daha parmak basıp konuyu kapatayım:

Kadınlara nasıl bakarsan, onlar da sana öyle bakarlar güzel kardeşim.

Sen, önünden geçen şortlu kıza bir insanmış gibi değil, sadece bir “g..t”müş gibi bakıyordun.

Haberin olsun istedim.

merttunay.com

twitter: @merttunay

yazan arkadaşımıza göre bu olanlar normalse sevdiği hatun evine her gece birini alıp yemek yapsın tepkisi ne olur acaba, bakkal amcaya desteğim tam. yazar buda kızlara yaranmak için aşırıya kaçmış

Bakkal amcanın gelişine rövaşata çaktığı küfür içerikli mesaj. foruma taşıyamadım tabi

şortlu kız ve bakkalın hikayesi 2 bakkalın yolu - #44944032 - ekşi sözlük :trollfacce.gif:

klasik ters algı mantığı.

en çok bu tip yazıları yazan, elitist gözükmeye çalışan tipler yapar bu tip işleri. kızlar da salak gibi her yerde paylaşıp duruyor.

klasik ters algı mantığı.

en çok bu tip yazıları yazan, elitist gözükmeye çalışan tipler yapar bu tip işleri. kızlar da salak gibi her yerde paylaşıp duruyor.

Emre Berkay'ın yazısı, biraz uzun ama nokta atışı yapmış adam

"Yan apartmanda her gece evine başka bir erkek çağıran kız var ya, hani yalnız oturan"

bu cümleyi gördüğüm an okumayı bıraktım. ya aşırı geniş midesi var bunu yazanın ya da artniyetli birisi. Türk usülü empati yapın çok sevdiğiniz birisinin her gece eve başka erkek aldığını sonra da "ama onlar arkadaşım" dediğini düşünün. şimdi dağılabilirsiniz.

şimdi çıkıp bana gerikafalı, yobaz falan diyecek tiplere peşinen not düşeyim de yanlışlık olmasın. yazıda bahsi geçen tiplerden en çok rahatsızlık duyan benim ama bu durumun başarısız bir biçimde kaleme alınması daha çok tepki çeker bence.

hayır her gece evine isterse on tane erkek çağıran kızlar olsun beni zerre ilgilendirmez ama birilerinin bu şekilde çıkıp bunu savunuyor olması ve "arkadaşlık" kavramı arkasına saklamaları canımı sıkıyor. lan her gece başka erkekle birlikte olan kızın kendi tercihidir bu bunu da saklamamalı birileri de çıkıp arkadaş ayağına yatmamalı. şort giyen kız sıcaktan bunalıyor olabilir ama belli belirsiz kıçı kapatmayan mini etek giyen kız da sıcakları bahane etmemeli.

bahaneler olmamalı kısaca. kimsenin yaşam tarzı kimseyi ilgilendirmemeli. ne o bakkal kız hakkında kötü düşünmemeli ne de o yavşak her gece eve erkek alan kıza masum ayağı çekmemeli.

birileri çıkıp "ben sıcaktan bunaldığım için şort giydim" derken başkası da "ben de açık giyinmekten hoşlandığım için mini etek giydim" diyebilmeli. ama gözünüzü seveyim yavşaklıkları türlü bahanelerle masumlaştırmaya çalışmayalım.

Sizde biliyorsunuz ki gözlerin sizden olması (kızların) hoşunuza gidiyor sizi rahatsız eden kısım ''berkenin'' değilde bakkal amcanın ya da çirkin çocuğun bakması..

Sıcak hava ile mini şort ya da eteğin alakası pek yok galiba yoksa bu hava erkeklere de sıcak yoksa değil mi :eek:

Şunu yazan adamın kız arkadaşı veya kız kardeşi benzer şeyleri yapsa ortalığı yakar yıkar..Bu ne kardeşim biz Türküz örf adet denen şeyler var giyim kuşama lafım yok herkesin tercihidir ama 3-4 kızı sokak ortasında sarhoş sarhoş dolanırken görsem ben de olumlu düşünmem..Hele ve erkek alma olayı nedir la..Bı herifin sevgilisi o yokken eve her akşam ayrı bir arkadaşını alsın gider vuru kızı..Gerek yok Yılmazz Erdoğan gibi feministlik yapmaya herşeyin de bir sınırı olmalı bence..

"Kadınlara nasıl bakarsan, onlar da sana öyle bakarlar güzel kardeşim." WRONG! :D Komik bir yazı olmuş..

Allahın embesili elit görünecekler ya malca bi yazı.

başlangıçta yazdıkları doğru bir nokta ama sonrasında saçmalamış tek katıldığım nokta bayanlara öküz gibi bakılması haa bu sadece şort giyenleremi yapılıyor tabiki hayır

fenomen olmak için yazılan bir yazı.boş yazı.

herkes bakar açık saçık giyinene geçiniz.(ha öküz gibi bakmıcaksın tabi.)

bu kadar mal bi yazıyı beğenmemiz söz konusu dahi olamaz lütfen receb kardeşimize 3 günlük tatil niteliğinde myc verip konunun kilitlenmesine rıza gösterelim

Toplumumuzda "bayanlara karşı bakış açısı ve davranış" konusunda cidden ağır sıkıntılı olan bir kesim var bu gerçek, tamamen cehaletin eseridir. Lâkin her şey de bu yazıda anlatıldığı kadar "gevşek" olamaz işte. Şu yazı dengesizliğin ta kendisidir. Toplum ahlâkı ve edep diye demirbaş kavramlar vardır. Senin milletinin ne olduğu, geçmişin, gelenek-göreneğin vs. belli. Bu yazıda anlatılanlarla medeniyeti yahut aydınlığı karıştırmasın kimse. Ayrıca yazıda kullanılan bir takım ifadeler de yazan kişide dahi edep ve ahlâk yoksunluğunu belli ediyor.

Geri
Üst Alt