Takımın Gerçek Sorunu Mental Olabilir

Çağatay Özbekoğlu

Parçalı Üye
Renktaşlar bugün bir şey dikkatimi çekti. beden eğitimi öğretmeni kılıklı yasine o kadar yüklendik. hafta sonu ciddi bir efor sarfettiğimiz maçtan sonra bugün de ciddi bir efor sarfederek haftada 2 maçta da ciddi bir güç harcamış olduk. genelde 60tan sonra oynamıyoruz dedik ama bugün 90 dakika çok fazla güç harcadık.

aklıma mental olarak yıkık olma ihtimalimiz geldi. burda herkes gol atamayacağımızı bildiğine göre, takımdaki elemanlar da belki gol atamayacaklarını biliyorlardır. biz tvden bunu görüyoruz da onlar görmüyorlar mı? bir şey dikkatimi çekiyor ki bu takım skordan umutlu olduğu müddetçe top oynuyor. 1-0 oldu biraz bıraktık maçı ama skor ne zamanki 2-0'a dayandı bizimkiler trabzon maçındaki gibi maçı tamamen bırakma moduna girdiler ki o anda penaltı imdadımıza yetişti ve bizimkiler oyuna tutundu. sanıyorum ki penaltı pozisyonu olmasa bu maçı 4-0 gibi bir skorla kaybederdik. oyuna ortak olmadığımız her skorda bu takım maçı tamamen bırakıyor, o yüzden kırılgan ve fark yemeye müsait bir profile dönüşüyoruz. esas sorun fizik, forvet değil dedik ama dile kolay 18 şut çektik 2 gol, daha da şut çekemeyip kaçırdığımız 3 kamyon pozisyon. rakibin 4 şutu var, 3 isabetli 3 gol! bizimkiler geliyor geliyor atamıyor. sonra 2 tane yeyip oturduklarında kendileri de biliyor ki bu maç asla dönmeyecek. ama o penaltı olduktan sonra o ölü toprağını üstlerinden atıp oyuna ortak olmaları fiziksel sorundan çok bana mental sorunu düşündürttü. bu bir maç ile açıklanamaz belki, ama geçmiş maçlarımıza bakılırsa sanırım argümanım beni yanıltmayacaktır. derbiye bakalım, orda da 1-0dan sonra hep oyunu oynayan biz olduk hem de deplasmanda. ama o maç 2-0 olsaydı o yıkık beşiktaş bizi sahadan silecekti. aynı sorun maç 2-0 lehte iken gol yediğimizde de baş gösteriyor. psikolojik olarak yıkılıyoruz. takımda ciddi bir mental yıkıklık var, bunun sebebi de takımın kendisinin de gol atamayacağını biliyor olması. maçta 2 farklı geriye düştüğünde de bitse de gitsek moduna bürünüyorlar.

bu konuyu özellikle ayrıca açtım, yanılıyorsam başka argümanlarla gelin ki bu konuyu iyice bir irdeleyelim. önemli bir konu olması hususuyla maç başlığına değil ayrı olarak yazdım. gerçekten düşündüğüm gibi mi yoksa tamamen fiziksel bir olay mıdır fikirlere açık bir birey olarak ne gibi bir fikirler var bir beyin fırtınası yapmak faydalı olacaktır

sebebi eren derdiyok ve forvetsizliğimiz bence

bunu defalarca söyledim ama anlayan olmadı forumda. bakın halı saha turnuva maçınız gibi bişey var ve halısahadasınız. forvette oynayan adam torpilli diye forvet oynuyor diyelim ve herif acayip kazma. siz turnuvayı kazanmak için yırtınır mısınız. şahsen ben yırtınmam bunun için. ne kadar yırtınırsan yırtın kendini zorla golü atacak oyuncu olmayınca takım kazanamayacağı için otomatikmen mental olarak gerilerde seyrediyorsun.

sonuçta kazma olan önemsemediğin kişi forvet ve gol yükünü taşıyacak adam. bizim takımda geçen sezon bu yükü gomis taşıdığı için bu senede o yükü taşıyan olmadığı için açıkcası bir sıkıntı var takımda

En büyük sebep yönetimimiz sonra saha içi nedenlere gelirsek EREN der geçerim. Bir de bitmek bilmeyen Fatih Terim Egosu ve her boku ben bilirim havasında takılması, evlatçılık yapmasıdır.

En büyük sebep yönetimimiz sonra saha içi nedenlere gelirsek EREN der geçerim. Bir de bitmek bilmeyen Fatih Terim Egosu ve her boku ben bilirim havasında takılması, evlatçılık yapmasıdır.

sebebi eren derdiyok ve forvetsizliğimiz bence

bunu defalarca söyledim ama anlayan olmadı forumda. bakın halı saha turnuva maçınız gibi bişey var ve halısahadasınız. forvette oynayan adam torpilli diye forvet oynuyor diyelim ve herif acayip kazma. siz turnuvayı kazanmak için yırtınır mısınız. şahsen ben yırtınmam bunun için. ne kadar yırtınırsan yırtın kendini zorla golü atacak oyuncu olmayınca takım kazanamayacağı için otomatikmen mental olarak gerilerde seyrediyorsun.

sonuçta kazma olan önemsemediğin kişi forvet ve gol yükünü taşıyacak adam. bizim takımda geçen sezon bu yükü gomis taşıdığı için bu senede o yükü taşıyan olmadığı için açıkcası bir sıkıntı var takımda

aynı noktaya değiniyoruz gençler, gol atamamak eren yüzünden. bu bir sebep, sonucu ise mental yıkıklık

Mental sorun yoktur demem vardır görüşüne katılırım.

Ama mental sorun var fakat kondisyon yok düşüncesine katılmıyorum.

Sezon başından beri onca oyuncunun sakatlanması, diğer argümanlara gelirsek maç sonrası açılan konularda kondisyon ile ilgili yeterli argümanlar ortaya koyuldu.

gol atamamaktan. O kadar cok kaciriyoruz ki, bir yerden sonra takim cöküyor .

Feghouli, Linnes veya gençler oynasın. Allah aşkına şu yapılanı görmeyecek kadar köreldi mi gözlerimiz ? Hepimiz için geçerli bu Berkeciğim :)
Linnes dersen bana göre Mariano daha fuleli oyuncu. Her ne kadar şu an kötü olsada belirli bir klası var bence. Oyun zekası var. Ve bu bizde az olan birşey. Geçen sene bunu belli etti bence. Linnes ise dsiplinli ne verdiği belli. Fegh konusunda hocayla tartışmış diyorlar. Başka takımda belki kadro dışı kalırdı. Bence gençler de bu kötü dönemde riske atılmamalı En sonki Fener maçından sonra bile Barış'a çok tepki geldi. Fazla etkilenirler diye düşünüyorum. Ki Fatih Terim gençleri sever diye biliyorum ama :)
Selçuk konusunda ise sakaklar ve cezalılar olmadan önce kadroya giremiyordu, kadro tamamlanınca tekrar oyuna bile giremedi. Eldeki malzeme bu abi maalesef hoca da farkında bunun yoksa Eren'i Ömer'i neden oynatmak istesin ki? Benim görüşüm tabii bu ağabey

Feghouli, Linnes veya gençler oynasın. Allah aşkına şu yapılanı görmeyecek kadar köreldi mi gözlerimiz ? Hepimiz için geçerli bu Berkeciğim :)
herkes düne kadar eren yerine sinan yerinemuğdat oynasın daha iyidir diyordu ama resmen rezil bir herifmiş gördüğümüz gibi

Takimda hicbir mevkide lider oyuncu yok. Mesela Ozanin pozisyonunda daha top ayagina gelmeden geriden veya ortadan birisi x kisiye veya y kisiye veya geriye oyna, topu taca at filan derdi. Forvetsizligi saymiyorum bile

Takimda hicbir mevkide lider oyuncu yok. Mesela Ozanin pozisyonunda daha top ayagina gelmeden geriden veya ortadan birisi x kisiye veya y kisiye veya geriye oyna, topu taca at filan derdi. Forvetsizligi saymiyorum bile
diğer bir en önemli sebep ise bu.

bizim 11-13 sezonunda bjkninde 16-18 sezonunda açık ara başarılı olmasının sebebi bu

bizde ujfa, melo, sneijder, drogba, riera ve kimse sevmesede hakan balta lider ruhlu oyunculardı. onlar iyi oynarsa takımda iyi oynardı, oynatırdı. bizimkileri tek tek anlatmama gerek yok izledik gördük zaten.

bjkde ise quaresma, atiba, tosic, marcelo, babel, aboubakar ve bunlara belki talisca ve gomezde eklenebilir. 1-2 fazlalık var gibi ama bunlarda öyle. mesela atiba o sezonlar baya iyi oynuyodu şuan sakatlıklar vs derken bitti ve çok övülen oğuzhan tolgay 11de forma bile giyemiyor nerdeyse onların performansını etkiledi. marceloyu söylemeye gerek yok lyonda kaptan yaptılar adamı. quaresma çingenesi ben hiç beğenmesemde hala taşıyor bjkyi adam. babeli kadro dışı bıraktılar formsuz oldu felan bjk kaç deplasmandır kazanamıyor bizden beterler. tosic gençlerden geldi yaptığı etki ve aldıkları katkı ortada. aboubakar gomez talisca tam lider ruhlu olmasada ciddi ciddi taşıdılar takımı. gomis gibi düşünün işte gomis lider ruhlu değildi ama gol yükünü taşıdı bizim takımın

Geri
Üst Alt