Tarihin Arka Odası | Osmanlı ve Osmanlıca | 13 Aralık 2014

Bu osmanlica zorunlugunu altinda tek bir neden var turk dili adi altinda yeni nesile ogretmek ve yeterli duzeye ulasildiginda resmi dil yapmak! Tabi bununlada sinirli degil, bu osmanlicadan adim adim turkce kelimeler cikalirip arapca kelimelere agirlik verilecek.

tamam ögretilsinde hangi siniftan itibaren baslancak ,kim ögretcek ,nerden bulcaklar bu kadar osmanlica ögretcek kapasitede donanimi olan ögretmeni. türkiyede dogru dürüst ingilizce ögretilmiyo gene hükümetin ben yaptim oldu politikasi hic bir alt yapi hazirligi olmadan alinmis bir karar

Osmanlıca mevzusunu çok uzattılar bence.
Elbette birşeyin zorunlu olmasına karşı çıkmalı insanlar.
Osmanlı karşıtı biri olmama rağmen osmanlıcanın seçmeli ders olmasına kimse karşı çıkamaz ama zorunlu olmasa gereksiz.

Çok acayip ayarlar verdi hoca Erhana Tolga. :D kasaba ağzıyla konuşma, siyasi sempatizanlık yapma, sen daha orta okuldayken ben tarihin içerisindeydim vs :D çok kızdırdılar hocayı.

Hoca müthiş adam yahu. Tabi Erhan tamamen taraflı yaklaştığı için işine gelmiyor anlamak.

Tv ekranlarında Murat Bardakçı kadar kaba bir adam daha yoktur.Erhan Afyoncu ne zaman konuşmaya başlasa azarlıyor. Nurhan Atasoy'a zaten sanat tarihinde bile söz hakkı vermiyor.

İlber Ortaylı'nın da popülaritesi artıkça üslubu sertlikten çingenliğe kaydı.

Murat Bardakçı da Erhan Hoca da İlber Hoca da haklı kendi açılarından..İlber Hoca ögretilmesin demiyor zaten ama öğretecek adam bulamayız ,sistem kuramayız hiçbişeye benzemez yapacagımız iş demeye getiriyor.Haklı tarafları var tabi. Murat Bardakçı da yıllardır ögretilsin diyor zaten adam bulunur halledilir kafasında onun da haklı tarafları var.Bakalım zaman kimi haklı çıkaracak.

Geri
Üst Alt