Taşınayım mı? Taşınmayayım mı? | Önerileriniz

Cevap: Taşınayım mı? Taşınmayayım mı? | Önerileriniz

tasin aga, güzel bir kiz bul, birsürü cocuk yap, bak bakalim 1800 tan geri ne kaliyor

cocuk parasi alir cocuklarada para harcamaz , var öyleleri :) arap taniyorum 7 cocuk para vermezdi hic birine ama cocuk paralarini cebe indirirdi

sen uyma bazı kesimlere...

biriktir paranı, damlaya damlaya göl olur.

engel-kostuem-karneval-118793-1.jpg

adamın kanına girmeyin beyler bu yaşta ne para biriktirmesi renk taş

genç adamsın ye iç her gün karı kız oyhşş ak alemlere kim tutar seni

114955_teufel_big.jpg

Bende almanyada kaliyorum kardes.

3 sene üniversiteye giderken yalniz yasadim.

Gelirimde iyiydi kiramda uygun.

Ama aksamlari o soguk evime gelince yalniz sofraya oturunca moralim bozuluyordu.

Iftar sofrasinda yalniz basima hüngür hüngür agladigimi bilirim.

Ilk 3 ay hersey güzel olabilir ama o yalnizlik ve sesizlik insani bunalima sokabilir.

Hayatimin en kötü 3 senesiydi!

Benden sana tavsiye evlenene kadar ailenin yaninda bulun!

Sevgili Gokay,

Bunun kararini verecek sensin ama soyle bir durum var. Yazindan anladigim kadariyla Hollanda'da ya da Almanya'da kaliyorsun yanilmis olabilirim de, fakat demeliyim ki kendi evine cikmak ne kadar guzel olsa da sana bu da sorumluluk getirecektir.

Bence elindeki mevcut sartlari daha efektif bir sekilde degerlendirmelisin. toplam olarak 2.40 dk trende gidiyorsun disiplinli bir sekilde bu vakti kendine ders vakti olarak ayirabilirsin. bu sana yaklasi haftada 10,5 saat ders calisma vakti cikarir ki evine tasinirsan yolculuk zamanini azaltirsin ama yemek pisirme, temizlik, camasir vs. vs. sorumluluklar gelecek bu da sana vakit kaybi olacak. Ayrica ozgurluk konusunda belki hakli olabilirsin ama kendi yapina bakip bunu degerlendirmen lazim. Ozgurlugu iyi kullanabilirmisin diyelim ki kendi basina kaldin mi baska etkenler de guzel gorunebilir eger disiplinli biriysen ustesinden gelirsen disiplin eksik ise bu ders calisma konusunda sana sorun cikarabilir.

Bunun disinda finansal olarak butun kazandigin para cebinde kalacak bu da ileride evlenecegin vakit veyahut baska bir vakit kullanabilecegin para olacaktir. Benim tavsiyem okula gittigin surece evinde kal, isini gucunu eline aldigin vakit cik.

Bir abin nacizane tavsiyem sana budur.......

Merhaba arkadaslar,

büyük bir ikilem icerisindeyim.

Suan is yerime ulasmak icin 1 saat 20 dakikalik (sadece gidis) bir yol katetmem gerekiyor her gün. Tren ile gittigim icinde tren saatlerini bagliyim. yani fleksibilite denen sey sifir.

lakin ailemin yaninda yasadigim icin tabiri caiz ise ekmek elden su gölden yasiyorum ve kazandigim maas'imin hepsi bana kaliyor.

sekizinci aydan itibaren ögrenci dönemim bitiyor ve tam maas alacagim. söylemesi ayip 1800 euro.

calistigim yere yakin güzel bir ev buldum. tam merkez'de olmasina ragmen inanilmaz sakin. bütün her sey elimin altinda: postane, belediye, fitness stüdyosu, lokantalar, carsi pazar hersey. kapidan ciktigim an'da carsidayim.

lakin evin masrafi hersey dahil 600 euro. bunun yaninda master'imi da yapmak istiyorum. ayda 350 euro da o olacak. evin en büyük avantaji ise, is yerime sadece 20 dakika da ulasiyorum.

suan ailem ile yasadigim icn kendime ait odam yok. master icin büyük bir sorun teskil eder bence, cünkü üni'ye giderken bile ders calismak sIkInti oluyor. ama buna karsilik her ay elimde 600 euro gibi kücümsenmeyecek bir miktar fazladan oluyor.

edit: tasinirsam ayda 450 euro'm kaliyor yeme icme, keyif vs. icin. tasinmaz isem, 1000 euro.

sizin fikirleriniz nedir bu konuda?

bana gercekten cok yardimci olmus olursunuz!

fikirlerinizi sebepleri ile birlikte yazarsaniz cok sevinirim.

fikirleriniz icin simdiden tesekkür ederim :)

Cok para kazaniyorsan tasin :)

Yaninada iyi bir ev arkadasi bulursun oh ne guzel :)

Taşınma. Paraları da çarçur et. Kumar filan oyna :ays:

Evlenene kadar ailenin yanında kal

para biriktir ev almaya çalış

ailenede yoldaş-destek ol

2. bir masraf yapma taşınmakla.

bence bir arabada al

Taşınma sakın ha.

Tek başına yaşamak gibisi yok. Eğer yalnızlığı seviyorsan, durma devam et. ;)

sırf 1 saat 20dklık yol yüzünden ne olursa olsun eve çıkardım. yol çekilmez oluyor gerçekten.

Geri
Üst Alt