Teknik Ekip ve Futbolcularımızdan Arsenal Açıklamaları

Aydın Aslan

Berlin Panteri
Cesare Prandelli: Önemli bir takıma karşı oynayacağız.İstikrarlı bir takım ve yıllardır aynı teknik adamla çalışıyorlar.Zihinsel olarak hazır ve agresif olmalıyız.Biz,Türkiye ve Galatasaray'ı temsil ediyoruz.Nerede olursa olsun,taraftarlarımızın yanımızda olduğunu biliyoruz.Her zaman,her statta kendi oyunumuzu oynamalıyız ve başımız dik ayrılmalıyız.

Wesley Sneijder: Şunu söylemek gerekir ki,Şampiyonlar Ligi her zaman çok zordur.Eğer geçen sene gruptan çıkma şansınız nedir diye sorsaydınız yüzde 30-40 derdim.Ama biz çok iyi iş yaptık ve son 16'ya kalan taraf olduk.Bu sene de aynı ortam söz konusu.Grubumuz zor ama Galatasaray çok büyük bir kulüp.Şampiyonlar Ligi'nde yine ileriye doğru yürümek istiyoruz.

Juventus maçıyla ilgili bir soruya cevap olarak;

Çılgın iki gündü adeta.Kar yağışı ve diğer faktörler.Hayatımda hiç böyle bir an yaşamadım.Bir Şampiyonlar Ligi maçını iki günde oynamak çok çılgınca bir deneyimdi.Gol atmamız gerektiğini biliyorduk.Hava şartlarının çok kötü olmasına rağmen iyi savaşmamız gerektiğini biliyorduk.İnanmaya devam ettik.Eğer inanırsanız her zaman bir şansınız vardır.Gol bulma şansınız vardır.Golü attığım dakikada oyuncular ve taraftarlar çılgınca sevindi,çok mutlu oldu.Benim için çok özel bir andı.Sadece benim için değil herkes için çok özeldi.Bu tip mucizevi anlar içinizdeki umudu dışa yansıtma zamanıdır.

Bizde bunu çok iyi başardık ve kenetlenerek bu sevinci yaşadık.Umuyorum bu sene de aynı başarıyı tekrarlarız.Takım ruhumuz çok iyi.Arsenal maçına odaklanmak ve iyi oynamak zorundayız.

Takım bütünlüğümüz yönünde zaaflarımız olduğu görüşü var.Özellikle yerli ve yabancı oyuncular arasında sıkıntılar olduğuna dair saçma iddialar ortaya atılıyor.Geçen senenin üstüne bir şeyler katabilirsek ki daha fazla ve iyi bir takım ruhuna sahip olduğumuzu düşünüyorum.Cuma günü aldığımız lig galibiyeti moral olarak çok önemliydi.İngiltere'ye daha keyifli gideceğiz.Kendimize güvenerek zorlu deplasmanın üstesinden geleceğimizi düşünüyorum.

Fernando Muslera:
Öyle hissediyorum ki çok zor bi maç olacak.Şampiyonlar Ligi tarihinde pek çok başarısı olan bir takımla karşılaşacağız.Deplasman takımı olarak maçın çok zorlu olacağını biliyoruz.Her zaman olduğu gibi elimizden geleni yapacağız.İyi bir neticeyle dönmek için tüm çabamızı sahaya yansıtacağız.Kesinlikle çok zor bir grup.Rekabetin en üst seviyede olduğu bir gruptayız.Bu yıl Şampiyonlar Ligi grup etabı daha da zor.Hele ki çeyrek final,yarı final ve finale kalmak çok daha zor.

Mümkün olduğunca fazla puan almalıyız.Özellikle evimizdeki iç saha maçlarında maksimum puan almak istiyoruz.Deplasman maçları ise belirleyici olacak.Benim Galatasaray'daki ilk Şampiyonlar Ligi maceramda Real Madrid ile çeyrek finalde oynama başarısı göstermiştik.Şampiyonlar Ligi'nde en önemli şey hep daha iyisini yapabilmeye çalışmaktır.Mümkün olduğunca başarı çıtasını yükselterek kendimizi gururlandırmalıyız.

Aurelien Chedjou: Şurası gerçek ki,zor olacak.Çünkü ilk maçlarında yenildiler,zaten evlerinde de çok güçlü bir takım.Geçen sene de Juventus favoriydi ama ne olduğunu hepimiz biliyoruz.Herkes birbiri için oynar,takım olursak Arsenal'in favori görünmesinin bir önemi olmaz.Anderlecht maçında performansımızın bir kıstas teşkil etmediğini ve takım arkadaşlarımın kafasında Londra'dan iyi bir sonuçla dönmek olduğunu hissedebiliyorum.Arsenal ve Dortmund'un favori olarak gösterildiğini hepimiz biliyoruz ama biz Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyi kulüpleri arasında yer alıyoruz.

Oraya en iyi sonucu almaya ve şansımızı sonuna kadar zorlamaya gideceğiz.Sağlam bir ekibiz ve sürpriz yapabiliriz.Gruptan çıkamayacağımızın söylenmesi üzerimizdeki baskıyı da ortadan kaldırıyor.Ben orta saha oyuncusu formasyanı almış bir futbolcuyum.Top ayağımda olduğunda takımı ileri taşıyabilecek kapasitemin olduğunu biliyorum.Anderlecht maçı en azından bir puan almamız gereken bir maçtı,çünkü kalemizde bir gol görmüştük.Kendimi,Olimpiyat Oyunları'nda Kamerun'da orta sahanın sol içinde oynadığım günlerde buldum.O günleri hatırladım.Şükürler olsun ki,Burak'a o golü attırdım ve takımıma katkıda bulundum.Umuyorum ki bir daha böyle bir pozisyonda kalmayız ama eğer galibiyeti getiren bir pozisyon olursa çok iyi olur.Burak,Olcan kim olursan olsun fark etmez,yeter ki kazanalım.

Çok mutluyum çünkü soyunma odasında bana çok güzel lakaplar taktılar.Futbolcuysanız Dünya Kupası,Şampiyonlar Ligi gibi organizasyonlarda oynamak istersiniz.O müziği duyunca tüyleriniz diken diken oluyor.Üstüne İstanbul'da bu atmosferi iyi bilen bir seyirci ekleniyor.Kafanızdan bir sürü anılar,resimler geçiyor.Kendi tarihinizi yazdığınızı düşünüyorsunuz.

Allah'a şükür ediyorsunuz,Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın ayrıcalığını yaşadığınız için.O şarkıyı duyunca daha maç başlamadan içiniz kıpır kıpır oluyor ve maçın havasına giriyorsunuz.

Olcan Adın: Tabiki de güzel ve zevkli bir karşılaşma olacağı kesin.Çünkü onlarda İngiltere'nin köklü kulüplerinden.Fakat bizlerde Şampiyonlar Ligi tecrübesi olarak,oynadığımız maçlar olarak çok iyi performans gösteriyoruz.Tabikide zor bir karşılaşma olacak ama oraya çıkıp elimizden gelen mücadeleyi göstereceğimizi düşünüyorum.

Tabiki de her futbolcunun hayalidir Şampiyonlar Ligi'nde oynamak.Tabiki benim içinde çok büyük bir mutluluk ve gurur verici olacak oynamak.Daha önceki takımlarda kadrolarda bulunmuştum.Ama oynama fırsatı bulamamıştım.İnşAllah oynama fırsatıda bulurum ve elimden gelen mücadeleyide gösteririm.Biz Galatasaray'ız her zaman Avrupa'da sayılı başarılar kazanmışızdır.Her zaman oynadığımız futbol önplandadır.Tabikide oraya gittiğimiz zaman hiçbir çekincemiz hiçbir kaygımız olmayacak.Yani Galatasaray'a yakışan bir futbol oynayacağımızı düşünüyorum.Çünkü biz gerçektende iyi bir takımız,iyi futbolculara sahibiz.Orayada çıkıp kazanmak için elimizden gelen bütün mücadeleyi göstereceğiz.

Benim açımdan iyi bir karşılaşmayı(Sivasspor) geride bıraktık.Bunu daha öncede söylemiştim futbol bir takım oyunudur.Takım olarak birşeyler yapabiliriz.Orayada çıkıp takım olarak mücadele ettiğimiz zaman başarılı olacağımızı düşünüyorum.Yani şu son zamanlarda dışarıdan çok büyük baskılar alıyoruz.Baskılar dediğim bize yansıtmaya çalışan şeyler oluyor.Fakat biz büyük bir aileyiz.Burdaki çalışanlarla olsun,taraftar bütün herkes.Bu ailenin içindeki herkeste birbirine çok saygı duyuyor ve birbirini seviyor.En önemliside bu bence.Böyle olduğu sürece istedikleri kadar bizi dışarıdan yıldırmaya çalışsınlar,istedikleri kadar eleştirsinler fakat bunlar bizi daha da büyütüyor.Daha da fazla kenetlenmemizi sağlıyor.

Tarık Çamdal: Çok önemli bir maç bizim için.Alıcağımız her puan bizim için çok önemli gruptan çıkmak için.Arsenal'a da iyi bir oyun sergileyip puanlarla dönmek istiyoruz tabiki.Arena'da ki atmosferi eski oynadığım takımdan da biliyorum.Çok ateşli ve çok büyük bir taraftarı var Galatasaray'ın.O yüzden onların desteği bizim için çok önemli.İnşAllah bu destekle ve birbirimize karşı sahip çıkmakla çok iyi bir sezon geçireceğiz.

Tabiki çok güçlü bir takım Arsenal.Çok yetenekli futbolcuları var.Kendine kanıtlamış büyük yıldızlara sahipler.Ama bizim takımımızda çok iyi bir takım.Bizimde çok önemli yıldızlarımız var ve genç yeteneklerimiz var.O yüzden oraya gidip kendi yeteneklerimizi ve performansımızı göstermeye çalışacağız.Çünkü biz kendimize güveniyoruz.Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız sonuçta her takımın orda kendine güvenmesi lazım.O yüzden iyi bir performans sergileyip puanlarla dönmek istiyoruz.

Herkesin hayali Şampiyonlar Ligi.Rakip kim olursa olsun,her rakip o seviyede güçlü tabi.Bizde kendimizin farkındayız.İstediklerimizi o gün sahaya koyarsak,birbirimiz için savaşırsak yenemeyeceğimiz bir rakip yok.İnşAllah çok iyi bir performans sergileyeceğiz.Arsenal'i yenersek çok büyük bir adım olur bu.Alınacak her puan bu maçlarda çok önemli gruptan çıkmak için.O yüzden biz kendimize güveniyoruz ve bu gruptan çıkmak için kalitemizin olduğuna inanıyoruz.Biz herşeyi yapabilecek takımız herşeyden önemlisi kendimize güvenmemiz lazım en önemlisi bu.

Kaynak:GSTV

Her şeyden önemlisi tekrar söylüyorum Galatasaray ismi ve renklerinden korkan bir takım olacak karşıda. Mor formayla çıkmak bile felaket bir hata olur

Geri
Üst Alt