TFF, Futbol Disiplin Talimatı'nda Değişikliğe Gidildiğini Açıkladı

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
TFF Yönetim Kurulu'nun 20.09.2019 tarih ve 12 sayılı toplantısında, Futbol Disiplin Talimatı'nın 11. maddesinin 1. fıkrasının ve 49. maddesinin 3. fıkrasının değiştirilmesine; Talimatın 11. maddesine 3. fıkranın, Geçici Madde-1'in ve EK-4'ün eklenmesine karar verilmiş ve bu değişiklikler 25.09.2019 tarihinde TFF'nin resmi internet sitesinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Talimatın 11. Maddesinde yapılan bu değişiklikle Disiplin Kurulunun tekerrür eden ihlallerde cezayı yarısına kadar arttırma yetkisi korunmuş, bununla birlikte aynı ihlalin 3, 4 ve daha fazla kez tekerrür etmesi halinde Kurullara disiplin cezalarını, katlanarak arttırma yetkisi tanınmıştır. Ayrıca yapılan ekleme ile sportmenliğe aykırı açıklama ve hakaretin bu madde kapsamında aynı ihlal kabul edileceği ve tekerrür hükmünün uygulanacağı düzenlenmiştir.

Benzeri şekilde stadyumda taraftar güvenliğini sağlamak ve kulüplerimizi bu konuda daha fazla önlem almaya teşvik etmek için talimatın 49. maddesinde yapılan değişiklik ile merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ihlalinin tekerrürü halinde uygulanacak disiplin cezaları arttırılmıştır.

Son olarak yapılan talimata eklenen Geçici 1. madde ile bu değişikliklerin yürürlüğe girdiği tarih olan 25.09.2019'dan sonra gerçekleşecek ilk ihlalin, bu düzenlemelerdeki tekerrüre esas birinci ihlal sayılması kararlaştırılmıştır. Böylelikle yapılan düzenlemelerin geçmiş ihlaller bakımından aleyhte bir sonuç doğurmaması sağlanmıştır.

tff.org

Futbol Disiplin Talimatı için tıklayınız.

ali iti kural koydurmus anlasilan

hocamizi hedef alan bir degisiklik olabilir gibi

Aynı şekilde konuşmaya devam ederseniz cezalar katlanarak artacaktır demişler.

Bu saate kadar bizim hocamızdan başkası konuşma yüzünden ceza almadığına göre ben bunu bize karşı aba altından sopa göstermek olarak algıladım

Tekrar Allah belanızı versin

Yanlış anladıysam da sıkıntı yok, yine de zıbarın

hoca 1 daha konuşursa 6 maçtan başlatır bunlar 3. seferi düşünmek bile kötü 8 10 maça doğru gidiyor

Disiplin Kurulunun tekerrür eden ihlallerde cezayı yarısına kadar arttırma yetkisi korunmuş, bununla birlikte aynı ihlalin 3, 4 ve daha fazla kez tekerrür etmesi halinde Kurullara disiplin cezalarını, katlanarak arttırma yetkisi tanınmıştır. Ayrıca yapılan ekleme ile sportmenliğe aykırı açıklama ve hakaretin bu madde kapsamında aynı ihlal kabul edileceği ve tekerrür hükmünün uygulanacağı düzenlenmiştir.

hoca da konuşmasın yav ekmeğine yağ sürmek zornda değiliz kimsenin. resmi site orada, ordan açıklama yapılır. hoca karışmasın bişeye artık. saha içiyle ilgilensin bu herkes için iyi olur

hoca da konuşmasın yav ekmeğine yağ sürmek zornda değiliz kimsenin. resmi site orada, ordan açıklama yapılır. hoca karışmasın bişeye artık. saha içiyle ilgilensin bu herkes için iyi olur

Damarına basacaklar. Bel altı vuracaklar. Hoca maalesef istese de tutamıyor bu durumlarda kendisini. Ya yönetim ya yanındaki profesyoneller hocaya kalkan olacak. Açıklama yapılacaksa çıkıp başkası yapacak. Ha kalkıp basın toplantısından laf cımbızlayıp ceza verenler yine bulur bir şey o ayrı. Yoga mı yapar ne yapar bilmiyorum ama 17-18 sezonundaki gibi sakin kalmak zorunda hoca. Yoksa bu sezon zor biter.

"25.09.2019'dan sonra gerçekleşecek ilk ihlalin, bu düzenlemelerdeki tekerrüre esas birinci ihlal sayılması kararlaştırılmıştır."

Profesyonellesmeliyiz.

Galatasarayin aleyhine sunu sunu sunu kararlastirdik diye aciklama yapsalarmis daha iyi olurmus uzun uzun oraya madde yazmaya zahmet etmeselermis sanki kafa yormuslar gibi duruyor böyle beyinsizler

Geri
Üst Alt