TFFHGD'den Açıklama

Keramettin TANRIVERDİ

"Bizi sevenleri üzmeyelim baba"
Yönetici
Administrator
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, bugün yayınladığı mesaj ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun arkasında olduklarını açıkladı.

"Futbol Kamuoyunun Dikkatine" başlığıyla yapılan açıklama şu şekilde:
- Lig tarihimizde, günümüze kadar süregelen futbol oyununda, Hakemler olarak kulüplerimize, güzide kulüplerimizin değerli taraftarlarına karşı görev bilinci içerisinde tarafsızlık ilkelerinden ayrılmayarak görevimizi ifa etmekteyiz. Görevimizi ifa ederkende kurumsal kimliğe zarar verecek art niyetli yönetim anlayışının içinde hiçbir zaman olmadık ve olmayacağımızın bilinmesini isteriz.

- Takdir edersiniz ki lig tarihimizde bu düşüncede olan kişiler camiamızdan uzaklaştırılmış ve bunların bugün camiamız içerisinde olması da mümkün değildir. Kamuoyunun bildiği gibi 3 Temmuz sürecinde hiçbir arkadaşımızın yaşanılan süreçte olmaması en büyük kanıtımızdır. Fakat bugün 3 Temmuz sürecini yaşatanların boş durmadığı ve futboldada kaosa sürüklenmemizi istemektedirler.
- Hangi spor dalı olursa olsun bir sporcunun yetişmesi en az 8-10 yıl gerekmektedir. Bir hakeminde yetişmesi bu süreleri kapsamaktadır. Alınan saha sonuçlarında her hatada bir hakemi feda etmek önceliğimiz olmamakla beraber hatanında karşılığı Futbolun kendi kuralları içinde düşünülmelidir. Burada da Merkez Hakem Kuruluna görev düşmektedir.

- Yakın geçmişte soyunma odalarında hakemler alıkonularak, saldırıya ve hakaretlere maruz kalmış, tarafımızdan tasvip edilmeyen birçok yol denenmiş olmasına rağmen, bizler görev bilinci içerisinde görevimizi en iyi şekilde yapma çabasında olduk ve olmaktayız.

- Futbolun içinde her kategoride hatalar olmakta ve olacaktırda önemli olan artniyetli ve bir yerlerden talimatla olmamasıdır. Bugün dünya futbol hakemliğinde yeni bir sisteme geçilmektedir. Bu geçiş sürecinde elbette bizimde tasvip etmediğimiz hatalar olmaktadır. VAR’ın ilk uygulandığı Galatasaray-Akhisarspor maçı sonrası uygulamada doğabilecek olumsuzlukları, endişelerimizi bizler komuoyu ile paylaşmıştık.

- Nasıl bir kulübün kadrosu yenilendikten sonra bir süreç yaşayabiliyorsa bizlerde bu süreçten geçmekteyiz. Bütün amacımız Daha çok ve doğru eğitimlerle bu dönemi bir an önce atlatıp , hakkaniyet içindeki görev anlayışımıza devam etmemizdir. Bu süreçte Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören ve yönetim Kuruluna, içimizden çıkan Merkez Hakem Kuruluna, Hakem ve Gözlemcilerimiz'in her zaman yanlarında olduğunu kamuoyu ile paylaşır, futbolun tüm paydaşlarına bu süreçte bizlere gerekli anlayışı göstereceğini ümit eder, kamuoyunu saygı ve sevgiyle kucaklarız.

TFFHGD Yönetim Kurulu.

464c003f4872012e196f16f7fd7e32dc.jpg

sent via GSC

Hepsi operasyon çocukları

işte göt korkusu böyle birşey bunu yaptıranda ali dürüstü tutuşturanda cok zor seyler degil bir bakan müsteşarı telefonuna bakar.

Boguntu taktigi denir buna ... ben yemem de , malesef basimizdakk yonetim o kadar amatorce isler yapiyor ki ..

Bir takim aleyhine hatalar yogunlastikca yapilacak en iyi yontem o sezona ait haftalarla hakem isimleri buyuk puntolarla yazilarak barko vizyon yapilmasidir

Cunku o zaman "e bir hatada da ... bla bla" yi engellemis olursun

Acarsin dev ekrani , "iste halis ozkahya gercegi" dersin vurucu bir sunumla ve artik yapici onarici degil yok etmeye oynarsin

Ya sen ya ben dersin , kelle almaya calisirsin

Cumadan beri olay sogutuluyor boguntuya getiriliyor , acikcasi yonetimle beraber seyirci de sinifta kaldi bu surecte , olusturulan baskiyi sadece yonetimlere birakirsa seyirci de bir sey elde edemez

Olayın TFF'yi değil de başkasının indirilmesi olduğunu gösteren 1 olay daha.

Bu isin sonunda M.Cengiz'i goturecekler gibi.Eskisi gibi Federasyon yurusleri olmadigi icin tepkiler anlik oluyor surekli.Tupcu insallah colugun cocugunla gun yuzu gormezsin.Bu insanlara yasattiklarinin misliyle yasamadan gebermeni istemem.Acilarin en buyugunu yasaman dilegiyle.Tabii asil aciyi bunlara destek verenlerin cekmesi lazim.

futboldan çok hakemlerin konuşulduğu bir ligimiz vardı ,futbol konuşalım diye VAR ı getirdiler şimdi VAR ı konuşuyoruz yine futbol yok.

Napolyon un bir sözü var, geçenlerde orada burada da yazılıyordu şöyleydi sanırım

"ahlakın olmadığı yerde,kanun bir işe yaramaz"

istediğinizi yapın içiniz bozuk olduğu sürece bunlar devam edecek

TFF ve PFDK daki malum partiyi destekleyenler. Hakemleri atayan yine malum parti destekçileri.

Bu adamlar spor ve futboldan istifa değil direkt atılmalılar :mad:

Ya arkadaslar acikcasi sahsi fikrimi soyleyim , ben hayatim boyunca mevcut iktidar partisine oy vermedim , muhalefettekini de tutmuyorum pek fakat sunu soyleyim , tayyip erdoganin da kalkip oh ne guzel konyaya penalti verdiler dedigini sanmiyorum

Bu parti iktidarda iken , her donem en cok basariyi almis sampiyon olmus kulubuz

Siyasetin sporun , sporun siyasetin icine daldigi su goturmez bir gercek , fakat bu meselede yok erdogan boyle istiyor meselesi yok kanisindayim

Liyakat sahibi olmayan adamlardan kurulu bir tff her alanda basarisiz oluyor , bu da onlardan biri

Iste hedef saptirip olayi boguntuya getirmek istiyorlar

Orada kritik cumle "hakem hatalari olmustur ve olacaktir" lafi

Sormak lazim , siz hic bir hata yapmasaniz bunlar hic olur muydu diye

Ya arkadaslar acikcasi sahsi fikrimi soyleyim , ben hayatim boyunca mevcut iktidar partisine oy vermedim , muhalefettekini de tutmuyorum pek fakat sunu soyleyim , tayyip erdoganin da kalkip oh ne guzel konyaya penalti verdiler dedigini sanmiyorum

Bu parti iktidarda iken , her donem en cok basariyi almis sampiyon olmus kulubuz

Siyasetin sporun , sporun siyasetin icine daldigi su goturmez bir gercek , fakat bu meselede yok erdogan boyle istiyor meselesi yok kanisindayim

Liyakat sahibi olmayan adamlardan kurulu bir tff her alanda basarisiz oluyor , bu da onlardan biri

Direkt onunla alakası yoktur. Ama Başakşehir ve Kasımpaşa nın ilk 2 de olmasının iyi futbolla alakası yok. Buna eminim.

Özellikle TFF ve PFDK daki malum parti destekçileri temizlenmeli. Hatta hakemleri atayanlar da gönderilmeli.

Yeni hakemler veya yabancı hakem uygulamasına geçilmeli.

VAR sistemi çok güzel ama uygulayanların niyeti bozuk. Adam kendi kafasına VAR a gitme ihtiyacı bile duymuyor.

Böyle olunca da futbol yerine başka şeyler konuşuyoruz.

Ben VAR a karsiyim ama karsi olusum sadece uygulayanlarin art niyeti degil

Malesef bu sistem avrupaya ve medeniyette ilerlemis ulkelere uyar ama bize uymaz

Nedeni cok basit . Adaleti "kismen" saglayan bu sistem , saglayamadigi noktalari daha da tartisilir hale getiriyor , bunu da bizim insanimiz kaldirmaz

Geri
Üst Alt