GSC Scout # Tim Kleindienst

Kemal Tan Canatan

Dursun başkanla sonsuza
Hocaların Hocası

Kleindienst tipik bir Alman forveti. Çevik, güçlü ve ileriye dönük farklı seçenekler sunuyor. Ister pivot ister bağlantı oyunu olarak kullan, adam göreve hazır. Havada çok güçlü bir oyuncu. Sadece çok sayıda hava düellosu kazandığı için değil, aynı zamanda kanat oyuncularına ortaya yaklaşmaları veya saldıran orta saha oyuncularına ilerlemeleri için zaman veriyor. Stoperlerle 1'e 1 durumlarda, güçlü ve sabırlı, takım arkadaşlarının kanatlarda ilerlemesine veya diğer forvet oyuncusuna önemli bir pas vermesine izin veriyor. Özellikle bize karsi kapanan takimlara karsi tam anlamiyla ilac olabilecek kapasitede ki ligimizde bu tip pivotlarin performansi da ortada. Savasci ruhuyla takimimiza cok yakistiridigim bir isim.

Bu sezon tam anlamiyla kariyer sezonunu gecirdi Heidenheim formasiyla. 32 macta 25 gol 7 asistlik bir performans gösteren Tim Kleindienst takiminin 2. Bundesliga sampiyon olup Bundesliga ya cikmasinda cok büyük bir rol oynadi ayrica gol krali oldu.

Oyuncuya Bremen tarafindan bir ilgi oldu ama Heidenheim cepesi oyuncuyu takimda tutmak istediklerini belirtti. Kulübün rekor satisi 6 milyona Glatzel olmustu. 6-7 milyon civari bir rakama tam anlamiyla Elmanderin yeni dogmus halini kapabiliriz.

Olasi bir Icardi transferinin yaninda mali acidan mümkünse bu tarz bir forvetin rotasyonda bulunmasi gerektigini düsünüyorum.

2 dakika icinde bok atilmis iste GSC vizyonu.

Tskler büyük GSC ailesi

Olabilir, benim de radarima takildi bu sene. Bize gelip Luca Toni cikisi yapsa Perfect bi senaryo olur. Onda o isik var mi, bilemem.

Olabilir, benim de radarima takildi bu sene. Bize gelip Luca Toni cikisi yapsa Perfect bi senaryo olur. Onda o isik var mi, bilemem.
Yani belki bir Luca Toni degil ama su an Almanya Milli takiminin bir numarali forveti Füllkrug oldugunu düsünürsek. Yakin zamanda Kleindienste de Milli takimda görev düsebilir diye düsünüyorum. Su yaptigi istatistiklerin bir ceyregini rotasyonda bizde yapsa özellikle Avrupa maclarinda Milli takima cagirilir bence. Yani 27 yasinda bir oyuncuya yatirim yapmak da böyle bir sey bence. Belki kari cok fazla olmayabilir ama kesinlikle gözden gecirilmel.

Bundesliga 2 de leblebi gibi gol atan adamlar Bundesliga'ya çıkınca sudan çıkmış balığa dönüşüyorlar genelde maalesef.

En güzel örnek Terodde. Adam Bundesliga 2'de gol rekorları kırıyor 30 gol falan atıyor ama Bundesliga'ya gelince aradaki müthiş seviye farkından dolayı 10 gole bile yaklaşamıyor.

Kleindienst sevdiğim bir adam, boyuna göre epey teknik bir oyuncu. Bir ara hem Freiburg hem de Belçika'da denedi şansını ama tutunamadı hemen Heidenheim'a geri döndü.

Maksimum Serdar Dursun etkisi yaratır. Onu da zaten yerli sayılıyor diye aldılar yoksa kimse almazdı. Kleindienst'in 2025'e kadar kontratı var, bonservis ödemeye değecek bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Ligue 2'den oyuncu almak daha mantikli bana kalirsa.

Oyuncuyu tanimiyorum bu arada.

Deginmek istedigin noktayi anlayabiliyorum yanliz ayni ligde bir Füllkrug örnegi var ki Serdar'dan yasca daha büyük bir oyuncu sanirim su an Almanya milli takimin as forveti.
Kıyas yanlış bence Kemal'im.

Ilk olarak Serdar Füllkrug'dan 1 yaş büyük. Ayrıca Füllkrug bundan önce Bundesliga'da boy göstermiş birisi. Zamanında Gladbach falan da almak istiyordu ama Hannover çok para istediği için yatmıştı. Füllkrug'u geriye iten şey sakatlıklardı, yoksa hep enteresan bir alternatif oyuncu konumundaydı Almanya'da. Serdar ise hep alt liglerde takılmış bir adam.

Geri
Üst Alt