Tolgay Arslan Ay-Yıldızlı Forma İçin FIFA'ya Gitti!

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
156423055-tolgay-arslan-of-germany-runs-with-the-ball-gettyimages.jpg

Milli takım tercihini daha önce Almanya’dan yana kullanan ve bu konuda çok büyük bir pişmanlık yaşayan Beşiktaş’ın yetenekli oyuncusu, ay-yıldızlı formayı giymek için FIFA’ya ikinci kez başvurdu. Tolgay olumsuz cevap alırsa hukuk mücadelesini CAS’a taşıyacak.

Beşiktaş’ın orta sahadaki yıldızlarından Tolgay Arslan, ay-yıldızlı formaya kavuşmak için elinden geleni yapıyor.

U21 ve U20 kategorisinde Almanya forması giydiği dönemde, milli takım tercihini Türkiye’den yana kullanmayan fakat bu konuda çok büyük pişmanlık duyan Tolgay ikinci kez FIFA’ya başvurdu.

FIFA’dan daha önce olumsuz yanıt alan başarılı futbolcu, Almanya Futbol Federasyonu ile görüşerek bu konuda anlayış beklediğini bildirdi. Almanlar, kalbi Türkiye için atan Tolgay’a gerekli izni vererek serbest bıraktı.

Almanya’daki avukatlarıyla temasa geçerek, FIFA’ya ikinci kez resmi başvuruda bulunan Tolgay Arslan’ın bu kez umutlu olduğu öğrenildi.

Beşiktaş’tan, A Milli Takım’a giden arkadaşlarına gıptayla bakan 25 yaşındaki futbolcunun, “Almanya alt yapısında forma giyerken çevremin de etkisiyle böyle bir karar aldım. Keşke o zamanlarda Türkiye’yi seçseydim. Kuralları tam olarak bilmiyordum. Çok büyük bir hata yaptım. Benim gibi iki ülke arasında kalmış ve milli formayı giyemeyen oyunculara FIFA kolaylık göstermeli” diye konuştuğu öğrenildi.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAK

FIFA’dan bu ay içinde müjdeli haber bekleyen Tolgay Arslan yine olumsuz cevap gelirse hukuk mücadelesini bırakmayacak. Başarılı futbolcu, avukatları ile görüştükten sonra büyük olasılıkla Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS) yolunu tutacak.

Kaynak: Milliyet

Onceden dusunseymis Almanya icin yetersiz oldugunu.

Baktı almanya kadrosunda yer yok yan çizmiş.

Bi sekil piyasa yapayim diyor yani

Euro 2016'ya gittiğimizi gören yanlamaya başlıyor.

Umarım FIFA reddeder

Kurallari tam olarak bilmiyomus. Biz de yedik.

Almancilarin Alman Milli Takimi'ni secmelerini elestirmem, kizmam da sahsen ama doneklik baska sey.

resmi macta oynamamis
niye sikinti cikiyor ki

son pişmanlık fayda etmez canım

gomeze yaranmaya bak torpil ayarlasın

resmi macta oynamamis
niye sikinti cikiyor ki
Tam emin olmamakla beraber; milli takiminin alt yapi kategorilerinde oynamis bir oyuncu belirli bir yasa geldikten sonra kesin kararini vermek zorundaymis (cift pasaportu varsa)

Bu da Almanya u20 de falan oynamis (hazirlik yada resmi mac mi bilmiyorum) , sonra da 21 yasinda mi ne oluyormus Almanya dan yana kararini vermis. FIFA da ondan sonra daha karar degistiremezsin diyormus. Kurallari tam olarak bi yerden bulabilsem daha net aciklayabilirdim..

Git Alaman formasi giy oda seni kadroya alirlarsa hadi cnm.

Böylelerini gelmek istese yalvarsa yakarsa da almayacaksın

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Orta sahada topçu bolluğu var zaten. Sen git Mesut'la iyi anlaşırsın, İlkay falan

Bırak Almanyayı bizim Milli takımda oynayacak seviye ve kalitede değilsin Tolgay...

senin durumun diğer alamancılara ibret olsun TOLGAY efendi...

Geri
Üst Alt