Trabzonspor'dan Irkçılık Davası Hakkında Açıklama

Ahmet KOLKOPARAN

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Trabzon'dan açıklama! Zokora-Emre davası....

tsn_haber_detay.asp

18.06.2014 19:52 - 46 Defa Okundu

Trabzonspor, Zokora-Emre davasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Resmi siteden yapılan açıklama şöyle;

"15 Nisan 2012 tarihinde oynanan Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu karşılaşmasında, Fenerbahçeli Futbolcu Emre Belözoğlu’nun eski futbolcumuz Didier Zokora’ya sarf ettiği sözler nedeni ile yapılan yargılamada İstanbul Anadolu 17. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından karar verildi.

Kulübümüz Hukuk Kurulu üyelerinden Avukat Nusret Yılmaz'ın Didier Zokora’nın vekili olarak titizlikle takip ettiği davada, Fenerbahçe Kulübü futbolcusu Emre Belözoğlu'nun karşılaşma sırasında kullandığı ağır sözlerin din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret niteliğini taşıdığı gerekçesi ile 6222 sayılı kanunun 14/2 maddesi gereğince 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, bu cezanın TCK'nın 62/1 maddesi gereğince 1/6 oranında indirim yapılarak 2 Ay 15 Gün olarak belirlenmesine ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi.

Konunun, ulusal ve uluslararası spor hukukunu ilgilendiren yönleri Kulübümüz Hukuk Kurulu üyelerince değerlendirilmekte olup; mahkemenin gerekçeli kararı kulübümüze ulaştığında bir karar verilecektir.

Trabzonspor Kulübü"

Ben son paragrafa takıldım. Neyin kararını verecekler. :confused-53:

a- Cezanın yetersiz olduğunu düşünüp itiraz edecekler

b- Davadan vazgeçecekler.

ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi.

bu ne demek ya?

bu emre b. denen cirkef simdi ceza almayacak mi suclu bulundugu halde?

ne bu ya sucu isle, arkanda birileri oldu mu ceza meza alma

iyi valla insanlarin yaptiklari pislikler yanlarina kar kaliyor

ayni sucu ben islesem 15 yil hapise tikarlar

emre b'nin kime yakin oldugunu da biliyoruz

bu ne demek ya?

bu emre b. denen cirkef simdi ceza almayacak mi suclu bulundugu halde?

ne bu ya sucu isle, arkanda birileri oldu mu ceza meza alma

iyi valla insanlarin yaptiklari pislikler yanlarina kar kaliyor

ayni sucu ben islesem 15 yil hapise tikarlar

emre b'nin kime yakin oldugunu da biliyoruz

Sanirim 2 yildan az ceza alinca hukum geriye birakiliyordu ve 5 yil boyunca herhangi bir suca karismazsa affediliyordu gibi bir seydi yanlis hatirlamiyorsam.

Hükmün geriye bırakılması hususunda sanığında onayı lazım yanılmıyorsam tabiki suçunu kabul ettikten sonra ,

emre 'ye özel bir durum değil bu ,

@Ahmet KOLKOPARAN hocam gerekçeli karardan sonra önce TFF 'ye başvuracaklardır sabıkalı bir ırkçı'nın ceza alması için eğer yanıt alamazlarsada direkt UEFA ve FİFA yafa gideceklerdir ,

özellikle ırkçılık konusunda ki hassasiyetleri malumunuz , hem TFF 'yi hemde ırkçıyı şikayet edeceklerdir .

Benim tahminim tabiki hepsi .

Yine bir klasik oldu, TFF 'nin yok saydığı bir ihlali yargı onadı.

Geri
Üst Alt