TT Arena'da Wi-Fi Sistemi Olmalı Mı?

Mert Aslan

Ulubatlı Souness
19 Ağustos'da yani yarın gerçekleşecek bir basın toplantısında TTNET ile stadın wifi sistemini inşa etmesi ve geliştirmesi için işbirliği olacak . Bana kalırsa son derece saçma bir sistem . Sen oraya maç izlemek , takımına destek mi olmak istiyorsun ? Yoksa statta 1-2 foto çekinip , maç qeyfi diye sosyal medyada paylaşmak mı istiyorsun ? Zaten son yıllarda ASY'nin de yıkılması ve TT Arena'ya geçmemizle çok büyük bir taraftar profili değişimi yaşadık .

Daha önce (ASY'de) rakiplerine sahayı dar eden , 90 dakika susmayan , yensek de yenilmesek de takıma destek olan bir profil varken şimdi (TT Arena'da) yukardaki bahsettiğim nitelik ve özelliklerin tamamen zıttını yaşayan bir profil görüyoruz .

Bunlar varken teknoloji çağında yaşamamız , hayatımızı her alanda kolaylaştıracağız diye adeta bir robot halinde döndük .

Bu Wi-Fi sistemleri de sadece biri . Maç izlemek istemiyorsan , takıma destek olmak istemiyorsan , evinde veya bir cafe'de maç izlersin . Resmen statlar elit kişilerin oyuncağı oldu . Zevk ve eğlenceden çok tamamen kişisel egolarını tatmin etme bir yeri oldu .

Birkaç senedir TT Arena'da doğru dürüst maç izleyen yok zaten . Bir grup maçı izlemeden bağırır çağırır , bir grup foto çeker internette dolanır . Çok az kişi var maçı izleyen ve maçı yaşayan olarak .

Bana kalırsa bu wifi sisteminde sonuna kadar karşı olduğumu belirtmek istiyorum . Şimdi diyeceksiniz ki buna mı takıldın , hayır ben maç izlemek istemiyorum orada olsam yeter diyeceksiniz . Diyeceklere de ayrı saygı duyuyorum . Ama ben statta eski ASY maçları olduğu gibi 90 dakika bütün stat susmayan bir profil istiyorum .

Wi-Fi sistemine sadece ben değil Dünya'da çeşitli takımın taraftarları da karşı çıkıyor .

Örnek vermem gerekirse PSV taraftarları ..

PSV taraftarları stadyumlarında WiFi istemiyorlar. Teknoloji istiyorsan evinde otur diyorlar.

BvUkLGECIAMB6BS.jpg

Devre arasında falan nete girmek gerekiyor iyi olur bence. Maç esnasında maçı izlemeyip nette paylaşım yapacak adam zaten her türlü yapıyor 3G diye bir şey var sonuçta.

zaten o kalabalıkta internet çökeceği için sıkıntı yok ttnetten bahsediyoruz.

taraftar profilleri nasıl değiştiyse artık futbolda değişti. Bu iş artık destekle ıslıkla olmuyor. Benim için Real Madrid tribünü gibi bir tribünümüz olsun ama stad gelirimiz yüksek olsun razıyım. Yapacak bişey yok kimseye karışamayız ki niye foto çekiyon diye. Wi-fi'ye de illaki olsun diyemem ama karşıda değilim doğrusu

Valla Wifi nasıl olur bilemiyorum ama şu an Arena'da telefonla konuşmak bile mucize. 3G, Edge falan bile doğru düzgün çalışmıyor.

Bence gereksiz birsey. Biz türk miletti olarak zaten telefonlari elimizden hic düsürmüyoruz. Tabiri caiz ise telefonla yatip telefonla kalkan tipler cogunlukla mevcut ülkemizde.

Ben acikcasi böyle bir girisimin hic bir ahim sahim avantajini göremiyorum.

Tabiki olmalı ama düzgün işleyişi olan bi altyapısıyla olmalı. İnsanlar hem eğlenmeli hemde futbol izlemeli.

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

Hiç gerek yok. Stad mal mal, gereksiz gereksiz fotoğraflar çeken insanlarla dolu zaten. Birde bunu eklerlerse telefondan geçilmez stadda.

Yil olmus 2014. Hersey olmali. Onemli mi orasi ayri bir konu, bana gore cok da onemli degil ama olsa daha guzel olur. Tabiki bu sadece kucuk bir detay.

Wifi bize değil asıl Fenerbahçe'ye lazım , üçüncü bir timsah vakasını kaldıramazlar vallahi :D

İsteyen macini izler nette de takilir kime ne kardeşim,fotoğraf çeken adamların derdine ortak mi oldunuz.

Olmamalı tabiki. 90 dk 120 dk neyse maçın durumuna göre bir zahmet internetsiz kalıver ölürmüsün... Orası Ali Sami Yen Arena boğazın patlayıncaya kadar coşkuyla aşkla takımına destek olacaksın. Tiki hatunlar gibi fik fik telefon kullanırsa herkes Ali Sami Yen cehennemi kalır mı?

ankarada oturuyorum. bi gün gençlerbirliği maçımıza gitmiştim amigo diye tanımladığımız oradaki bir abi "maç izlemeye mi geldiniz lan" diye bağırıp tezahürata teşvik etmeye çalışıyordu taraftarı. o geldi aklıma

90 dk telefonsuzda kaliver emmi. ne gerek var ne icin gittin stadda, internetde dolanacaksan git evde dolan

Geri
Üst Alt