Yener Karabag
Parçalı Üye
- 22 Temmuz 2013
- 3.040
- 2.694
- 1.773
Spor programlarına dikkat edin hemen hemen hiçbir yerli oyuncu eleştirilmez en azından yabancı futbolcular kadar yerilmez..Hiç geçen sene o kadar saçmalamasına rağmen burak ve selçuk'u eleştiren var mıydı medyada?..Onlara takık bir yorumcu var mı mesela.Benim aklıma kimse gelmiyor.Burak o kadar gol kaçırır ama çok koşuyo,pozisyona giriyor denir.Bir seferinde ofsaytta kalması konuşulurken pası veren sneijdere suç atıldı.Selçuk maç içinde formayı bırakır gider,sezon boyunca belini kaldıramaz ,ama sneijder geldi böyle oldu denir, ya da ''frikikleri alındı elinden çocuğun abi' denir.Ki frikiklerini en çok alan da kankisi buraktır ama bu söylenmez.ya da çok duygusal çocuklar bunlar denir bağlanır.Sabri mesela.İlk senesinde harikalar yaratan bence ikinci senesinde de fena olmayan,geçen sene gerçekten kötü olan ama takımın bir numaralı beki eboue gitti ses yok,drogba gitti ses yok,sabri efendi takımdan gönderiliyor medya kan ağlıyor.Spor yorumcularının hemen hemen tamamı ''sabri nasıl gönderilir'' modunda..
Sadece bizde değil fenerdede öyle.Emre mesela sahanın içinde inanılmaz olumsuz davranışları var ama '' saha dışında çok iyi çocuktur'' denir.Bu örnekler çoğaltılabilir.Caner,volkan hep iyi çocuklar...Gerçi bunda fener medyasının bilinçli çalışması da var o ayrı bir konu...
Mesela mancini gider,prandelli gelir.Çıkar bir italyan getirecektin,niye diğer italyanı gönderiyorsun derler.Neymiş ikisinin kafası aynıymış.Hiç demezler ama bir türk hocadan sonra niye türk hoca gelir.Fatih terime,mustafa denizliye toz kondurmamalar falan filan...
Benim bu konudaki fikrim herhalde diyorum iyi niyetle bu yorumcuların çoğu günlük hayatta yerli futbolcusunu,antrenörünü değişik ortamlarda gördüğü ve çoğuyla abi,kardeş modunda takıldığı için sallamaktan korkuyor.Yabancı nasıl olsa izlemiyor denip sallanıyor.
Siz de izlemiyorsanız çok dikkatli izleyin bundan sonra fark edeceksiniz yerli oyuncuların,antrenörlerin nasıl kayrıldığını...
Sadece bizde değil fenerdede öyle.Emre mesela sahanın içinde inanılmaz olumsuz davranışları var ama '' saha dışında çok iyi çocuktur'' denir.Bu örnekler çoğaltılabilir.Caner,volkan hep iyi çocuklar...Gerçi bunda fener medyasının bilinçli çalışması da var o ayrı bir konu...
Mesela mancini gider,prandelli gelir.Çıkar bir italyan getirecektin,niye diğer italyanı gönderiyorsun derler.Neymiş ikisinin kafası aynıymış.Hiç demezler ama bir türk hocadan sonra niye türk hoca gelir.Fatih terime,mustafa denizliye toz kondurmamalar falan filan...
Benim bu konudaki fikrim herhalde diyorum iyi niyetle bu yorumcuların çoğu günlük hayatta yerli futbolcusunu,antrenörünü değişik ortamlarda gördüğü ve çoğuyla abi,kardeş modunda takıldığı için sallamaktan korkuyor.Yabancı nasıl olsa izlemiyor denip sallanıyor.
Siz de izlemiyorsanız çok dikkatli izleyin bundan sonra fark edeceksiniz yerli oyuncuların,antrenörlerin nasıl kayrıldığını...