- 18 Şubat 2011
- 142.979
- 62.156
- 1.868
Unutulmaz Galatasaray - Fenerbahçe Maçı Anılarınızı bu konuda paylaşabilirsiniz.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
3 Galatasaraylı 1 Fenerli olarak izliyorduk o maçı arkadaşlarla. 2-0 olunca hemen "ooo 6 olacak" falan filan demeye başladı ben de "dur bi bak" dedim. Zaten 2-2 olana kadar baya ezdik, pozisyonlar kaçırdık, 2-2'den de açık söyleyeyim mutluydum sonuçta 2-0 geriden gelmiştik. Ama o pozisyonda cidden hayata küsmüştüm, hem golün önemi açısından, hem de Baros'un bende ayrı bir yeri olmasından o golü atamamamıza baya üzülmüştüm.Kadıköyde 2-0 dan 2-2 ye getirdiğimiz. Maçın son pozisyonu 90+lı dakikalarda Baros'un direkten dönen topuydu. Tam 15 dakika hareket edemedim kilitlendim. O maçı gol atarak bitirsek 2-0dan gelip 3-2 kazanmış olsak tek tesellileri kadıköyü yıkarlardı. Ülkede 5 milyon kuş ölümü gerçekleşirdi. Zaten beyinleri yarım
8 yaşından beri her maçı radyodan takip ediyordum, Avrupa maçları haricinde tabi.
Ama 6 Kasım 2002 tarihinde, ilk defa bir derbiyi izledim, daha doğrusu izlemek durumunda kaldım. Normalde totem yapıp lig maçlarını radyodan dinlerdim ama o gün, babam ve onun koyu Fenerli bir arkadaşı ile görüşecekti, annem de memlekette olduğu için okul çıkışları babamın lokantaya gidiyordum. O gün de sanırım Çarşamba gibi bir gündü, ve babam ile arkadaşı ile birlikte maçı ben de izledim.
Her golden sonra babamın arkadaşının ayağa kalkışı, yan masada ki şişko bir kadının gollerden sonra ki aptal dansı ve çak çaklarını gördükçe sinirim tepeme çıkmıştı.
Bu da böyle kötü bir anımdır.
Ondan sonra 1-2 sene derbi maçı izlememiştim. İzlediğim ilk maç 2-2 biten Olimpiyat derbisi idi yanılmıyorsam.
Bu derbiyi izleyecek misin peki?