- 16 Haziran 2010
- 190.850
- 133.563
- 6.478
A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, EURO 2024'te Çekya ile oynanacak maç öncesi açıklamalarda bulundu.
İşte Montella'nın açıklamaları;
"30 yılı aşkın süredir baskı altındayım. Baskı bizim işimizin parçasıdır. Pozitif bir baskı bu. Biz pozitif bir başarı elde etmek için çabalıyoruz. Amacımız gruptan çıkmak. Yarın önemli bir fırsatımız var. İş bize kalmış durumda."
"Gerçek taraftarlarımız ilk düdükten, son düdüğe kadar bizi destekleyecektir. Eleştirenlere hatırlatmak isterim ki bu bizim ülkemiz. Başka bir milli takım yok. Bu takım Türkiye'yi temsil ediyorlar. Bu çocuklar bizim yüzümüzü güldürdü ve desteklemek lazım."
Arda Güler'in son durumu hakkında
"Arda çok uzun süre alabilecek durumda değil. Bir önceki maça çıkmasına ben karar vermedim, doktorumuz ve personelimiz karar verdi. Risk almadan oynayabileceği bir süre vardı ve o kadar oynadı. Arda'yı riske etmemek adına 2 gündür belli antrenmanları yapıyor."
"Bizim 3 tane harika kalecimiz var ama birini seçtiğimizde diğerleri üzülecek. Ama bu tatlı bir problem tabi. 3 tane bizim için garanti olan kalecimiz var."
Arda Güler ile yaşadığı yelek diyaloğu
Montella: "Basın mensupları istediğini çekebilir ams spekülasyon yapmaya hakları yok. Hem sağlık ekibiyle Arda ile yaptığımız konuşmalarla maça başlatmanın riskli olduğunu konuşmuştuk. İki taraftan da bana gelen bilgi şu; oynamanın riskli durum olduğu yönündeydi!
Hem sağlık ekibi hem futbolcumuzun kararı doğrultusunda topsuz antrenman programı vardı. Orada futbolcumuz başka bir antrenmana girdi. Orada sadece hatırlattım."