GSC Scout #Wout Faes

Keramettin TANRIVERDİ

"Bizi sevenleri üzmeyelim baba"
Yönetici
Administrator
Bir süredir zaten forumda ismi geçiyor, konuşuyoruz.

Ağırlıklı olarak sağ stoper oynayan 98 doğumlu oyuncu 22 yaşında ve 1.87 boyunda. Sağ bek ve ön liberoda oynadığı maçlar da olmuş.

Şu an Fransa'da Reims takımında forma giyiyor. 2014 yılında Anderlecht A takımına çıkmıştı ve o dönem oynanan u17 turnuvasında yine ön plandaydı. Tabii yıllardır beklenen patlamayı yapamadı ancak bu yıl Reims takımında şans buluyor ilk 11'de. 2024'e kadar da kontratı var.

Oyuncunun en belirgin özelliği boyuna rağmen çabuk olması ve lider yönü yüksek bir stoper olması. Kademe geçişleri ve hamleli olması da diğer artı yanları. Tabii bu tarz yetenekli ama patlama yapamayan oyuncuların temel sıkıntısı olan konsantrasyon problemleri ve savrukluk bu arkadaşta da var. Denayer'in yaşadığı problemleri hatırlıyoruzdur, bu arkadaş ona göre daha dengeli olsa da benzer sorunları gördüğüm kadarıyla o da yaşıyor.

Olası Luyindama satışında 4-5 milyon euro bandında rahatlıkla alınabilecek bir oyuncu olarak görüyorum. Yaşı, Belçikalı olması ve potansiyeli düşünüldüğünde de fazlasına satmamız da çok olası olacaktır. Oyuncuyla ilgilendiğimize dair haberler de çıkıyor zira Belçika ligi sıkı takibimizdeydi zaten, oyuncu bu yaz Fransa'ya gitti.

Alttaki video bu sezon Lille maçında yaptıklarını içeriyor, o maçı izleyen arkadaşlar hatırlayacaktır.

alabilir miyiz ligue 1den iyi genç stoperi

sarr mesela gelmedi fenere

alabilir miyiz ligue 1den iyi genç stoperi

sarr mesela gelmedi fenere
Arada siklet farkı var şu an.

Faes olmamış bir oyuncu, Belçika alt sıra takımından Fransa alt sıra takımına gitti.

Sarr zaten büyük kulüplerin ilgisini çekiyordu uzun süredir.

Luyi’nin yerine bu adamı kaçırmayız umarım 6-7 civarına kapatırız diye düşünüyorum.

20 m euroluk potansiyeli var da 5 üstü de verilmez şu an.

Potansiyel olarak pek farkları yok ikisi de çok potansiyelli.

Ferro bu sene çok az oynadı, Valencia'da da henüz şans bulamadı.

Faes full oynuyor o yüzden Ferro daha ucuz olur gibi duruyor şu an.

Hangisi ucuzsa onu almalıyız ama ben Faes'i daha çok beğeniyorum, tekmeye kafa sokacak adam Faes.

Bir de diğer stoperler ne durumda bilmiyorum da Faes Belçikayla turnuvaya gidebilir bu yaz, giderse zaten değeri iyice artar.

Ferro'nun ise gitme ihtimali yok gibi.

Milli takıma seçilmemiş galiba bir şekilde ihtimal doğabilir takipte kalmak lazım

Geri
Üst Alt