Üye Görüşü Yeni Hoca,Yeni Sistem

Selim Arıcı

Kırmızı Üye
Hamza Hocamıza öncelikle Hoşgeldin diyelim. Takıma yeni bir hoca geldiginde bir bölüm taraftarın aklında bir soru belirir. Acaba hoca takımı hangi formasyonla oynatacak diye.
Hamza Hocanın İstatistiklerine baktıgımızda yogunlukla 4-4-2 sistemini kullandıgını görüyoruz. Üstüne Üstlük birde Fatih Terimin yanından geliyor. Hepimiz 4-4-2 oynatıcak diye bekliyoruz ama hocaya zamanında bir röportajda sorulan soru ve cevabı çok farklı.

Oyun sistemi tercihiniz nedir?Ben, 4-2-3-1 sistemini tercih ediyorum. Bu sisteminin sahayı ekonomik kullanmak adına, daha iyi olduğunu düşünüyorum. Diğer sistemlerin hepsinde bir yerlerde bir boşluk kalıyor ve oyunculara eşit yüklenilmiyor. Bu göreceli bir kavram ancak 4-2-3-1 sistemiyle oyuncuların sahayı daha ekonomik parsellediğini ve alanları daha ekonomik bir şekilde kapatabildiğini düşünüyorum. O yüzden mümkün olduğunca bu sistemi oynatmaya çalışıyorum. Futbol her gün değişiyor. Bu sisteme karşı yarın daha iyi bir sistem çıkabilir ve biz de onu uygularız. Ya da oyuncularımız bu sisteme uymaz, uygun olan sistemi oynatırız. Her şeyden önce malzeme yani elinizdeki oyuncu yapısı hangi sisteme uygunsa, onun üzerinde durmakta fayda var.

4 4 2 oynatır.Burak Umut forvet olur.Wesi sola atar.Sag kanatta hamit oynar.Bruma yı yine izliyemeyiz.

Sistemden dahada önemlisi forma adaleti.
Kankalar yine oynamaya devam ederse bir b*k olmaz bu takımdan.

deli de aynisini diyordu hatta tüm yaz boyunca tek forvet oynadik
sonra wes sola gecti cift forvete döndük
aynisi olur yine
beklenti icine girmeyin

akhisarin hedefleriyle bizimki farkli olacaktir shuphesiz

aslında 4-1-3-2 oynayacan ama melo tek başına kaldıramaz o bölgeyi

Hamza Hamzaoğlu'nun GS'daki Ekibi: Fuat Buruk, Yıldırım Uran, Serkan Selman ve kaleci antrenörü Metin Mert

aslında 4-1-3-2 oynayacan ama melo tek başına kaldıramaz o bölgeyi

Melo' dan ziyade o '2' de ve '3' de sıkıntı var. '3' ün ortasında Sneijder, kenarlarında Bruma ve Olcan' ı düşünüyorsan, Melo yerine Yaya da olsa kaldıramaz o yükü...Temel sorun forvette, Umut-Burak gibi bir forvet ikilisi, en muazzam takımı bile çökertir (rakipleri değil tabi ki :oley:)...

----------Muslera-----------
Sabri---Semih--Chedjou--Tarik
----------------------------
--------Melo--Selcuk--------
---------------------------
Olcan-----Sneijder------Bruma
--------------------------
-----------Burak------------

Bu takıma devre arasında düzgün bir forvet alınmazsa bütün şablonları çöpe atın. Burak ve Umut yeterli oyuncular değil. ikisi de alternatif olurlar ancak. Ara transfere kadar min kayıpla gidersek ara transferde Hamzaoğlunun takviye isteyeceği ilk bölge forvet olur. Bu arada Sabri 1-2 hafta sonra kesik yer.

Melo' dan ziyade o '2' de ve '3' de sıkıntı var. '3' ün ortasında Sneijder, kenarlarında Bruma ve Olcan' ı düşünüyorsan, Melo yerine Yaya da olsa kaldıramaz o yükü...Temel sorun forvette, Umut-Burak gibi bir forvet ikilisi, en muazzam takımı bile çökertir (rakipleri değil tabi ki :oley:)...

valla yenik durumdaysak risk almak gerekiyosa olcan bruma yapardım ben
ama tabi ikisininde savunması yok gibi
devre arası transfer yapılmayacak ama 2 transferle bu takım adam olurdu
1 forvet 2 ortasaha

----------------------Muslera-----------

Sabri------Koray (Semih)---Zan (Uğur D.)--Balta(Telles)

Bruma (Hamit)----Chedjou---Melo----------Olcan
---------------------Sneijder------------

----------------Umut (Yeni yabancı)

1. Takımın iskeleti Muslera - Chedju - Melo - Sneijder - Yabancı Forvet şeklinde kurulmalı, yerliler bunun etrafında şekillenmeli,

2. Herkesin elinde bi Demba ba, Cardozo, Webo var; bizde dandirik iki forvet, Elmander gibi bi golcü alınmalı,

3. Kanatlara doğru oyuncu tercihleri yapılmalı, Hamit gibi oyunculara teşekkür edilmeli..

Geri
Üst Alt