Yeni Karaköy İskelesi Yolda

Sinan Bilgin

Cezalı
Şiddetli lodosun etkisi ile 2008 yılında batan Karaköy iskelesinin yerine konulacak yüzer iskele tamamlanarak, Tuzla'daki tersaneden yola çıktı.

İHA'nın haberine göre; yaklaşık 2 bin ton ağırlığındaki iskele, römorkörler eşliğinde limandan çıkarıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Haliç Tersanesi'ne çekilecek iskele, buradaki son işlemlerin ardından hizmet vermeye başlayacak.

İskele teknik özellikleri itibari ile 2 bin 236 metrekarelik alandan oluşurken, 2 bin ton ağırlığında bulunuyor. İskele hizmet vermeye başladığında sancak ve deniz tarafındaki alınlık bölümünden aynı anda üç vapur yanaşarak yolcu indirip bindirebilecek.

Çelik konstrüksiyon olarak inşa edilen iskelenin sahip olduğu çok amaçlı salon ve sosyal donatı alanları ve engelli erişimiyle Karaköy üzerinden deniz ulaşımının daha rahat kullanılması amaçlanıyor

her yere bisey yapiyorlar yakinda BOGAZ yok olacak

Haberde bir hata olabilir , halic tersanesine bunu nasil tasiyacaklar , kopru var yol uzerinde

Yüzer iskele değil mi taşınır bence diğer taraftan çekerler

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kopru aciliyor ama o genislik kurtarir mi bilmiyorum

ayrica tersaneye gidecekse unkapani koprusunu de acmalari gerekir

Köprüyle kastını Atatürk Köprüsü sanırım.

MdbgDN.jpg

Yüzer iskele olduğu için buradan geçecek şekilde tasarlanmıştır diye tahmin ediyorum.İki parça şeklinde modüler yapılmış olabilir.

Çekici gemiler ile diğer taraftan çekilip tersaneye taşınabilir.

galata köprüsü daha geniş zaten.

biraz araştırdım konuyu , görseldeki iskele eski karaköy iskelesinden daha büyük.

adamlar haliç tersanesine götüreceklerse birkaç parça halinde taşımaları gerekecek.

sonra yine birka. parça halinde çıkarıp en son karaköyde birleştirecekler herhalde.

neden böyle bir tasarı yaptılar uzmanına sormak lazım.

Yuzer iskele Tuzla’da denize indirildi

16995.jpg

üstünde de yapı var yalnız bunu nasıl parçalayacaklar muamma.

2096211_720x360.jpg

şu haliyle atatürk köprüsünün altından geçmez.

Son düzenleme:
Halic koprusu iki kapagin yukari pistonlarla acilmasi seklinde , unkapani koprusu ise parcalari sokulup saga sola yuzdurulerek aciliyor

ama o yuzdurulebilir parcalar kac tane , sadece ortada mi , yoksa hepsi mi bilmiyorum

bence tek parca yuzdurulur eger oraya goturulecekse

altindan gecmeyecegi kesin

Geri
Üst Alt