yeni taktik 3-5-2! - Sayfa 2 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

yeni taktik 3-5-2!

3-5-2 bize göre değil. daha doğrusu uygulaması zor bir taktik. riskli.

3-5-2 de geride 2 stoperin ve 1 liberon olacak ve yerlerini hiç kaybetmeyecekler.

liberon gerçek bir libero olacak. stoperden devşirme libero ile bu iş olmaz.

libero dediğin defansın hatalarını kapatır ve defansın lideridir. 2 stoperi yönlendirir. ofsayt vs gibi durumları libero 2 stopere ayar çekerek halleder.

misal soldan gelen ataklarda sol stoperin sola kaymasıyla onun boşalttığı yeri libero kapatır. libero 2 stoperin hafif gerisinde de durabilir önünde de.

bunları idmanlarda belirler ve ona göre maçlarda yer tutar ve defansı ona göre yönlendirir.

bakın deminden beri libero - stoperleri yazıyorum. daha ortasaha , kanatlar ve forvete hiç değinmedim.

yukarıda yazdığım gibi 3-5-2nin en riskli yönü defanstır. elinizde bu özelliğe sahip liberonuz varsa buyurun oynatın 3-5-2.

ama kalkıp stoperden devşirme bir liberoya bel bağlayacaksanız kalsın.

Sihirli formasyon diye bir şey yoktur takım yapısına ve o günkü rakibe göre belirlenebilecek en iyi formasyon vardır. Bizim oyuncu yapımız 3-5-2ye uygun değil sağ ve sol stoperler mutlak suretle topla çıkabilen adamlar olması lazım yoksa kapanan savunmalara karşı tıkanırız bu sene birçok maçta yaşadığımız gibi. Hakan-Ched-Semih falan önü boşken bile topla ilerlemiyor.

Sihirli formasyon diye bir şey yoktur takım yapısına ve o günkü rakibe göre belirlenebilecek en iyi formasyon vardır. Bizim oyuncu yapımız 3-5-2ye uygun değil sağ ve sol stoperler mutlak suretle topla çıkabilen adamlar olması lazım yoksa kapanan savunmalara karşı tıkanırız bu sene birçok maçta yaşadığımız gibi. Hakan-Ched-Semih falan önü boşken bile topla ilerlemiyor.

çünki takımda libero yok. bu 3 oyuncuda stoper tipinde oyuncular. libero nedir peki diyenler popescunun eski maçlarını izlesin. liberonun tam ifadesidir.

3-5-2 bize göre değil. daha doğrusu uygulaması zor bir taktik. riskli.

3-5-2 de geride 2 stoperin ve 1 liberon olacak ve yerlerini hiç kaybetmeyecekler.

liberon gerçek bir libero olacak. stoperden devşirme libero ile bu iş olmaz.

libero dediğin defansın hatalarını kapatır ve defansın lideridir. 2 stoperi yönlendirir. ofsayt vs gibi durumları libero 2 stopere ayar çekerek halleder.

misal soldan gelen ataklarda sol stoperin sola kaymasıyla onun boşalttığı yeri libero kapatır. libero 2 stoperin hafif gerisinde de durabilir önünde de.

bunları idmanlarda belirler ve ona göre maçlarda yer tutar ve defansı ona göre yönlendirir.

bakın deminden beri libero - stoperleri yazıyorum. daha ortasaha , kanatlar ve forvete hiç değinmedim.

yukarıda yazdığım gibi 3-5-2nin en riskli yönü defanstır. elinizde bu özelliğe sahip liberonuz varsa buyurun oynatın 3-5-2.

ama kalkıp stoperden devşirme bir liberoya bel bağlayacaksanız kalsın.

Günümüz futbolunda libero oynayan oyuncuların sayısı takımların 4lü defans hattını benimseyişinden dolayı çok aza indi.Bu yüzden bu sisteme geçiş yaparsak mecburen stoperden devşirecez.Katıldığım nokta kesinlikle defansı yapamayacaksak hiç girmeyelim bu sisteme çünkü kanat-beklerin geriye dönüşlerinde sıkıntı çıkarsa çok büyük boşluklar ortaya çıkar.Misal Antep maçı

Günümüz futbolunda libero oynayan oyuncuların sayısı takımların 4lü benimseyişinden dolayı çok aza indi.Bu yüzden bu sisteme geçiş yaparsak mecburen stoperden devşirecez.Katıldığım nokta kesinlikle defansı yapamayacaksak hiç girmeyelim bu sisteme çünkü kanat-beklerin geriye dönüşlerinde sıkıntı çıkarsa çok büyük boşluklar ortaya çıkar.

işte sıkıntıda orada. libero için geçerli olanlar ne yazıkki 3-5-2 kanatları içinde geçerli.

3-5-2 kanatları sahayı tam boy kullanabilen ve çift yönlü oyunculardı. artık kanatlar genelde hücumu düşünüyor. defansif yönleri yok gibi.

yani biz 3-5-2 oynamaya kalkarsak aslında o 3-5-2 olmaz. daha doğrusu bildiğimiz anladığımız 3-5-2 olmaz.

3 stoper ama sol ve sağ stoperlerin kanada açıldığı , kanattaki açık oyuncularının geriye gelmediği bir durum ortaya çıkar.

bu sefer defans hizasıyla rakip saha arasında en az 50 m boşluk kalır. işte sorun orada başlar.

Buruk 3’lü oynatmaz. Oynatamaz. Okan bugünü düşünen basit bir adam. Geleceği düşünmez, inşa etmez. Şimdi icardi sakatlandı nasıl olsa. Dönünce ona 1-2 haftada ben izin çakarım diye küçük hesabını yapmıştır. 3-5-2 gibi komplike bir oyunun üstünde çalışmak onun yapacağı bir şey değil. Adam daha planlama yapmayı bilmiyor, oyuncuları değerlendiremiyor. 3-5-2’yi nasıl oynatacak? O bilgi, donanım var mı ki?

3'lü oynayacaksak italyan hoca şart.

Mümkünse beyaz saçlı olsun. Soyadı M ile başlasın. İtalya milli takımıyla Avrupa şampiyonluğu ve Manchester City ile premier league şampiyonluğu bulunsun.

Sahaya kağıda taktik yazıp gönderme gibi huyları da olsun.

Kadro 352 diye bağırıyor.

Konuşulan isimler de 352 için ortasaha sağ ve ortasaha sol isimleri.

Kısaca Okan hocam 352 ye hazırlıyor diye düşünüyorum.

yeni taktik kısmını (dizilim anlamında) çok umursamıyorum.

yeterki meşhur cümlede geçen "bam bam bam bam" kısmı gerçekleşsin

Üst Alt