Yerli - Yabancı Yeniden Yapılanma

Murat Saylak

Muhasip Üye
Yönetici
Süper Moderatör
4_yildizli_takima_5_yildizli_tesis_h11642.jpg

Kale:

Fernando Muslera
Mert Günok
Ali Şaşal Vural

Birinci kalecimizin gerisinde bekleyen isimler kesinlikle kalecilikten nasibini alamayan isimler. Tutulan topun gol olarak geri dönmesini görmek istemiyorum. 3.kalecimizde BAL seviyesinden hallice. Mert Bursa'da yedek, Ali ise Milli takımın aday kadrosunda yer alan ve an itibariyle kulüpsüz olan bir isim. Makul ve kaliteyi yükselten transferler olur.

Defans:

Yabancı Sağ bek
Gökhan Gönül/Ömer Ali Şahiner
Yabancı Stoper
Aurelien Chedjou
Serdar Aziz
Hakan Balta
Alex Telles
Lionel Carole

Hayallerimize cellat olan Sabri'nin kalma ihtimali bile beni korkutuyor. Artık yeter. Bu bölgede milli takımın ilk 11 oyuncusu veya Konya'nın Ömer Ali'si yedek olarak uygundur. Linnes'i de bir türlü sevemedim. Bu bölgeye mutlaka takviye gerekli. Stoper konusuna gelecek olursak. An itibariyle 2 yerli milli stoperimiz bulunuyor. Chedjou'nun yerini garanti olarak belirlersek geriye sadece ilk 11'e yabancı bir stoper kalıyor. Uygun maliyete böyle bir oyuncu bulunmalı. Piyasada adaylar fazlaca mevcut. Sol bekte ise olan isimlerle devam etmek isabetli olacaktır. 2 kıymetlı ve kaliteli sol bek kadromuzda görmeyeli seneler oldu.

Orta Saha:

Yabancı Ön Libero
Selçuk İnan
Blerim Dzemaili
Nuri Şahin
Mehmet Ekici
Wesley Sneijder
Yabancı Sağ kanat
Sinan Gümüş
Armindo Bruma
Lukas Podolski
Yasin Öztekin

Orta sahaya mutlaka ciddi takviyeler gerekmektedir. Bu anlamda ilk transfer bizim kadromuzda bulunmayan ön libero mevkisine olmalıdır. Orta sahaya Bilal'den sonra yerli oyuncu transfer etmek zorunlu hale geldi. Nuri'nin kiralanma ihtimali üzerinde duruluyor medyadaki haberlere göre. Tam isabet olur. Bunun haricinde Sneijder'e alternatif olacak ve orta sahayı da rahatlatacak Trabzonsporlu Mehmet Ekici kaliteyi yükseltmek adına en önemli hedeflerimizden birisi olmalıdır. Yasin Öztekin'i bir türlü sevemedim ama bu güne kadar verimli istatistiklere imza attı. Yine de Podolski ve Sneijder'in kalitesine ayak uydurabilecek bir isim gerekli diye düşünüyorum.

Forvet:

Yabancı
Eren Derdiyok

Kadromuzda ne olursa olsun en az bir yerli forvet bulunmalı bana göre. EURO 2016'da zannedersem henüz forma giymeyen Eren Derdiyok piyasa yapamadı ve sezon sonunda mukavelesi bitecek. Ryan Donk transferindeki gibi bir rezalete imza atmadan uygun bonservis + takas oyuncularla transfer edilmesi son derece münasiptir. Bu sezon en fazla gol atan yerli oyuncudur aynı zamanda. Hava toplarında etkili bir isim ve topu ileride tutmamıza neden olabilir. Fazla hırgüre sebebiyet vermeyecek bir Cenk Tosun volume 2 olabilir kendisi. Tabiki 1.forvetimiz mutlaka ama mutlaka kaliteli bir yabancı olmalı. Podolski ve Sinan gibi isimler de gerek duyulursa 3.forvet olarak kadroya yazılabilir.

Veda edilmesi gereken isimler: Cenk Gönen, Eray İşcan, İsmail Çipe, Alperen Uysal, Semih Kaya, Koray Günter, Emre Can Coşkun, Tarık Çamdal, Sabri Sarıoğlu, Martin Linnes, Salih Dursun, Umut Gündoğan, Birhan Vatansever, Ryan Donk, Jem Karacan, Jose Rodriguez, Hamit Altıntop, Olcan Adın, Batuhan Ergün, Endoğan Adili, Oğuzhan Kayar, Lucas Ontivero, Doğuş Can İncedere, Muhammet Yeşilyurt, Umut Bulut, Volkan Pala, Kerem Çalışkan, Berk İsmail Ünsal.

Potansiyeli bulunan isimler kiralanabilir veya geri alma opsiyonuyla makul ücretlere tamamen gönderilebilir. Bazı isimler gitmek istemese bile durum anlatılarak ikna edilmeli. Gücü yetmeyen kulüpler ücretlerin %50'sini ödemeyi kabul ediyorsa kalanı da biz verelim ve kurtulalım. Bu temizlik olmadan Galatasaray asla ve asla gün yüzü göremez.

Veda eden isimler: Bilal Kısa, Sercan Yıldırım, Furkan Özçal, Jason Denayer, Emre Çolak

Not: Üstteki kadroda 24 oyuncu mevcut. Scout ekibinin tavsiyesi üzerine hemen hemen maliyeti bulunmayan bir wonderkid transfer edilebilir 25'i tamamlamak adına.

Son düzenleme:
Chedjou'nun yerini garanti olarak belirlersek geriye sadece ilk 11'e yabancı bir stoper kalıyor. Uygun maliyete böyle bir oyuncu bulunmalı.

:red:

avrupada olmadığımız sene için fazla alternatifli ve maliyetli bi kadro. şuan 2 forvet 1 ön libero ve yine orta sahaya genç scout transferi yeterli görünüyor.

Mert gunok
Gökhan gönül
Eren

İsimlerini görünce bir kez daha anladım ki dursun bu kadar vizyyonsuz taraftara ne yapsa yeridir.

Köy takımı gibi kadrolar yaziyorsunuz

Lanet gelsin Dursuna!

murat sanırım bu çapsız yönetime göre bir kadro hazırlamış adam haklı :) zaten hepimizin beyni iyice yıkanıyor forvetinde drogbanın olduğu bir takımdan rodellaga transfer edilse bayram edecek hale getirmek istiyorlar bizi :) ama şahsen beni kandıramazlar yerli stoper için 3 futbolcu arttı 4 kağıt para bayılıyorsak hiç kimse kimse fakiriz edebiyatı yapmamalı tek bilek tek yürek tek hep evlat inadına evlat olmalı yeni sloganımız bu daha uygun !!!

Muslera
? Chedjou ? Telles
? Selçuk
? Sneijder Podolski
?

Mert
Gökhan/Ömer Serdar Hakan Carole
Dzemaili Nuri
Sinan Mehmet Bruma
Eren

+Ali,Yasin+25.oyuncu. Geride kalan sezonu 6. bitiren kadroya göre bir hayli kaliteli bence bu kadro.

Tabi üstteki 5 oyuncu kritik. Yedeklerin de bir hale yola gelmesi gerekiyor.

dursun özbek varken ne yapılanması alla sen..

Nuri'nin ismi geciyor. Ins olur.

ne yapilanma ama
kulubu iflas ettirir

Mert Günok berbat durumda, Chedjou ilk gönderilecek isim olmalı.

Telles ayrılacağını açıkladı. Ekici'yi bırakmaz Ersun en sevdiği ve en iyi oynattığı adamdı Trabzon'da iken.

Gökhan Gönül Galatasaray'a asla gelmez (şahsi kanaatim). Ali Şaşal Vural çok kötü.

YERLİ KADROSU

1. Cenk Gönen
2. Alperen Uysal
3. Semih Kaya
4. Koray Günter
5. Serdar Aziz
6. Hakan Balta
7. Sabri Sarıoğlu
8. Selçuk Inan (C)
9. Nuri Şahin (B.Dortmund)-Kiralık
10. Emrah Başsan
10. Sinan Kurt (Hertha Berlin)
11. Yasin Öztekin
12. Sinan Gümüş
13. Enes Ünal (M.City)-Kiralık / Oğulcan Çağlayan (Kayserispor)
14. Eren Derdiyok (Kasımpaşa)

YABANCI KADROSU

1. Fernando MUSLERA
2. Mauricio ISLA (Juventus F.C)-Kiralık+Opsiyon
3. Martin SKRTEL (Liverpool F.C) /SUBOTIC (Dortmund)
4. Lionel CAROLE
5. Martin LINNES
6. Alexandre SONG (Barcelona F.C-Free Transfer)
7. Gaston RAMIREZ (Free Transfer)
8. Edin VISCA (Başakşehir Belediye)
9. Wesley SNEIJDER
10. Kevin MIRALLAS (Everton F.C)
11. Lukas PODOLSKI
12. Hugo RODALLEGA (A.Belediye)
13. Moussa DEMBELE (Free Transfer)

------------------------------------------Muslera-------------------------------------------------------

---Isla---------Skrtel/Subotic---------------------------------Serdar------------Carole-----------------

----------------------Song--------------------------------Nuri-------------------------------------------

---Mirallas----------------------------Sneijder--------------------------------Podolski/Gümüş-------

------------------------------Sinan Gümüş/Rodallega/Podolski/Dembele-----------------------------

Son düzenleme:
Hocamız bile yok. Birde Gökhan Gönül yazarken ellerin nasıl gitti o klavyeye. Yazıklar olsun

Geri
Üst Alt