- 18 Şubat 2011
- 142.979
- 62.156
- 1.868

Kale:
Fernando Muslera
Mert Günok
Ali Şaşal Vural
Birinci kalecimizin gerisinde bekleyen isimler kesinlikle kalecilikten nasibini alamayan isimler. Tutulan topun gol olarak geri dönmesini görmek istemiyorum. 3.kalecimizde BAL seviyesinden hallice. Mert Bursa'da yedek, Ali ise Milli takımın aday kadrosunda yer alan ve an itibariyle kulüpsüz olan bir isim. Makul ve kaliteyi yükselten transferler olur.
Defans:
Yabancı Sağ bek
Gökhan Gönül/Ömer Ali Şahiner
Yabancı Stoper
Aurelien Chedjou
Serdar Aziz
Hakan Balta
Alex Telles
Lionel Carole
Hayallerimize cellat olan Sabri'nin kalma ihtimali bile beni korkutuyor. Artık yeter. Bu bölgede milli takımın ilk 11 oyuncusu veya Konya'nın Ömer Ali'si yedek olarak uygundur. Linnes'i de bir türlü sevemedim. Bu bölgeye mutlaka takviye gerekli. Stoper konusuna gelecek olursak. An itibariyle 2 yerli milli stoperimiz bulunuyor. Chedjou'nun yerini garanti olarak belirlersek geriye sadece ilk 11'e yabancı bir stoper kalıyor. Uygun maliyete böyle bir oyuncu bulunmalı. Piyasada adaylar fazlaca mevcut. Sol bekte ise olan isimlerle devam etmek isabetli olacaktır. 2 kıymetlı ve kaliteli sol bek kadromuzda görmeyeli seneler oldu.
Orta Saha:
Yabancı Ön Libero
Selçuk İnan
Blerim Dzemaili
Nuri Şahin
Mehmet Ekici
Wesley Sneijder
Yabancı Sağ kanat
Sinan Gümüş
Armindo Bruma
Lukas Podolski
Yasin Öztekin
Orta sahaya mutlaka ciddi takviyeler gerekmektedir. Bu anlamda ilk transfer bizim kadromuzda bulunmayan ön libero mevkisine olmalıdır. Orta sahaya Bilal'den sonra yerli oyuncu transfer etmek zorunlu hale geldi. Nuri'nin kiralanma ihtimali üzerinde duruluyor medyadaki haberlere göre. Tam isabet olur. Bunun haricinde Sneijder'e alternatif olacak ve orta sahayı da rahatlatacak Trabzonsporlu Mehmet Ekici kaliteyi yükseltmek adına en önemli hedeflerimizden birisi olmalıdır. Yasin Öztekin'i bir türlü sevemedim ama bu güne kadar verimli istatistiklere imza attı. Yine de Podolski ve Sneijder'in kalitesine ayak uydurabilecek bir isim gerekli diye düşünüyorum.
Forvet:
Yabancı
Eren Derdiyok
Kadromuzda ne olursa olsun en az bir yerli forvet bulunmalı bana göre. EURO 2016'da zannedersem henüz forma giymeyen Eren Derdiyok piyasa yapamadı ve sezon sonunda mukavelesi bitecek. Ryan Donk transferindeki gibi bir rezalete imza atmadan uygun bonservis + takas oyuncularla transfer edilmesi son derece münasiptir. Bu sezon en fazla gol atan yerli oyuncudur aynı zamanda. Hava toplarında etkili bir isim ve topu ileride tutmamıza neden olabilir. Fazla hırgüre sebebiyet vermeyecek bir Cenk Tosun volume 2 olabilir kendisi. Tabiki 1.forvetimiz mutlaka ama mutlaka kaliteli bir yabancı olmalı. Podolski ve Sinan gibi isimler de gerek duyulursa 3.forvet olarak kadroya yazılabilir.
Veda edilmesi gereken isimler: Cenk Gönen, Eray İşcan, İsmail Çipe, Alperen Uysal, Semih Kaya, Koray Günter, Emre Can Coşkun, Tarık Çamdal, Sabri Sarıoğlu, Martin Linnes, Salih Dursun, Umut Gündoğan, Birhan Vatansever, Ryan Donk, Jem Karacan, Jose Rodriguez, Hamit Altıntop, Olcan Adın, Batuhan Ergün, Endoğan Adili, Oğuzhan Kayar, Lucas Ontivero, Doğuş Can İncedere, Muhammet Yeşilyurt, Umut Bulut, Volkan Pala, Kerem Çalışkan, Berk İsmail Ünsal.
Potansiyeli bulunan isimler kiralanabilir veya geri alma opsiyonuyla makul ücretlere tamamen gönderilebilir. Bazı isimler gitmek istemese bile durum anlatılarak ikna edilmeli. Gücü yetmeyen kulüpler ücretlerin %50'sini ödemeyi kabul ediyorsa kalanı da biz verelim ve kurtulalım. Bu temizlik olmadan Galatasaray asla ve asla gün yüzü göremez.
Veda eden isimler: Bilal Kısa, Sercan Yıldırım, Furkan Özçal, Jason Denayer, Emre Çolak
Not: Üstteki kadroda 24 oyuncu mevcut. Scout ekibinin tavsiyesi üzerine hemen hemen maliyeti bulunmayan bir wonderkid transfer edilebilir 25'i tamamlamak adına.
Son düzenleme: