Yıldırım Demirören: 'Kupa Statüsü Değişecek'

Biz kazandıktan sonra mı aklına geldi?

Şikebahçen kazanırken iyidi ama

Daha da poktan olur kesin..

Ayrica ligi de 20 takim yapsinlar ki maclar oynansin, bu ne ya cok az mac oynaniyor, bide utanmadan cok mac oynuyorlar diye sikayet etmis angut kafalar.

Ligi 20 takim yap, kupayi da eleme usulu, super lig, ptt, 2. lig hepsi ilk turdan baslasin Ingiltere de oldugu gibi, buyukler korunmasin, kim kime cikiyorsa artik..

grup maçları kaldırılmalı. hangi gelişmiş ülkede böyle saçma bişey varmış. T.kupası tüm takımların (süper lig dahil) 1.turdan katıldığı, seri başılığın olmadığı kuralarla belirlenen çift maç eleme usulü oynanan bir kupa olmalı.

şimdi bu koca kafa ''15 kupa barajını geçen 5 yıl kupaya katılamaz'' diye bir kural filan getirir sırf biz katılmayalım diye :D

İngilterede kupa finallerine giden takımın sezonda toplam 100 maç oynaması bizim türkiye kupasının saçma statüde oynandığı gerçeğini değiştirmez.Grup kalkacak ve eleme sistemi gelecek daha az maçla kupa kazanılacak.Bunda yanlış birşey göremedim ben, ama sen diyorsan bu kadar maç az 20 maç yapıp kıçı kırık türkiye kupasını alalım o ayrı.

Ben ne diyoruuuum sen ne diyosun...............

Ayrıca o statüyü sadece azize istediği için değiştiriyorlar. GS isteseydi eğer 2-3 grup daha eklenir maçlar daha fazla oynanırdı...

Aklın yolu bir. Ülkede futbolla ilgilenen ne kadar kişi varsa gruplu Türkiye Kupası formatını sevmiyor ve açık kanalda olmasına rağmen izlemiyor. Yapılması gayet basit olan tek maçlı eleminasyon sistemine geçmek. Almanya gibi 128 takımlı ilk tur alt lig takımları iç sahada oynayacak şekilde yapılmalı ve maçlar ligin başlamasından 1 hafta önce oynanmalı. 2. tur 64 takım yine aynı alt lig takımlarının avantajında. Son 32'den itibaren herkes eşit şekilde kuraya girsin, iç saha dış saha farkı gözetilmesin. Oynanan maç berabere biterse diğer takımın sahasında 1 maç daha yapılsın İngiltere gibi. Yarı final ve final maçları da tek şehirde oynansın basketboldaki "Final Four" haftası gibi.

İşte o zaman hem adil hem keyifli bir Türkiye Kupası olur. Maç sayısı da fazla sayılır, ayrıca gereksiz grup maçları yerine herkesin heyecanla izleyeceği maçlar olur..

Ben ne diyoruuuum sen ne diyosun...............

Ayrıca o statüyü sadece azize istediği için değiştiriyorlar. GS isteseydi eğer 2-3 grup daha eklenir maçlar daha fazla oynanırdı...

Kim isterse istesin yapılan değişiklik doğrumu sonuçta doğru beni ilgilendiren o kısmı anladın sanırım ?

Geri
Üst Alt