Yıldızsız Yeniden Yapılanma

Yasin Yıldırım

#13 Alex Morgan
Ulubatlı Souness
Önceki mesajlarımda da bahsetmiştim, konu açarak bu düşüncemi paylaşayım istedim.

Bilindiği üzere artık bu takımla başarı mucize gerektiren bir şey. Aynı takım geçen sezon 3 kupayı aldı evet, ama rakiplerin son derece kötü olmasından dolayı ve 3-4 oyuncunun extra performansı sebebiyle aldık. Yoksa çok da hakettiğimiz bir başarı değildi. Kötünün iyisi oldu diyebiliriz.

Ama artık takımda bir doymuşluk var. İskeleti yeniden değiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Tabii bunun için de önce bir proje lazım. Sportif direktöre gerek yok. Sadece bu işlerden sorumlu bir kişi olsa yeterli. Riekerink'le de bu iş olmayacak gibi gözüküyor. Bugünkü yaptığı açıklamalarla "Yenildik ama ezilmedik" gibi bir söylev etmiş. Kendi sahanda hele hele Galatasaray gibi Türkiye'nin en büyük kulübünün başındaysan, bir rakibe karşı "Yenildik ama ezilmedik" minvalinde açıklamalar yapamazsın. Bugün toparlandı diyordum ama Donk değişikliğiyle yine takımın içine etti.

Takımı sahiplenecek birisi lazım. Bu isim kesinlikle yerli olmamalı. Alman hocalar takımı sahiplenmede inanılmazlar. Alman bir hocayla devam edilmesi bizim için hayrımıza olacaktır.

Takımda bir doymuşluk olduğu için sadece 3-4 oyuncunun değil takımın çoğunluğunun bileti kesilmeli. Bazıları yaka paça gönderilmeli bazıları satılmalı. Ama gönderilmeliler. Sneijder ve Poldi dahil. Seviyoruz ama duygusal bakmamalıyız. Futbolda duygusallığın yeri yok. Avrupa'da işi olmayan oyuncunun biletini kesiyorlar taraftarın sevgilisi olsa bile.

Burak'a 7 m € verildiği bir yerde Sneijder'e min. 15 m € verileceğini düşünüyorum. Çin ve Arap ülkeleri tarafından tabi. Podolski de 5-10 m € arasına gidebilir.

Sıfırdan aşağı bir takım kurmak lazım. Yıldızsız ama takımın kilit isimleri olacak, savaşçı oyuncular olacak. 11-12 sezonunda yıldız oyuncu mu vardı ? Elmander'li, Ujfa'lı takım şampiyon oldu. Onlar çok mu tanınmış oyunculardı ? Hayır. Ama ruh vardı. Son topa kadar yüklenip golü bulduğumuzda korner direğinin orda 20 kişi sevinenlerin takımıydı. Bana katkı vermeyecek Zlatan'ı da sırf ismi var diye istemem. Evet geçen sezon istiyorduk çünkü kötü halimizle şampiyon olduysak, 1-2 yıldızla ligi domine ederiz diye düşünüyorduk. Haksız da sayılmazdık ama haksız çıktık. Çünkü futbol oynanılmadan şampiyon olunmazdı.

Velhasılıkelam;

Bu yaz transfer döneminde yıldız isimler değil, 90 dakika savaşan, başarıya aç oyuncular lazım. Derbilerde "rakibe ezilmedik" demeyen, en az oyuncular kadar hırslı bir hoca lazım. Seneye tek kulvarda oynayacağımızı düşünürsek yeni bir 11-12 sezonu neden olmasın ?

Sneijder i satmadan yeni yapilanma oluyorsa tamam.

Elmander, Ujfa çok mu tanınmış oyunculardı ? Bundan sonrasını okumadım renktaş.

ilk satılacak kişi sneijder dir. Çünkü parasal karşılığı vardır ve maalesef ona göre takım kuracak gücümüz yoktur.

+ olarak tüm yönetim kongre vs şutlanmalı.Takım satılmalı.Abromovichh gibi sahiplenecek birine

ilk satılacak kişi sneijder dir. Çünkü parasal karşılığı vardır ve maalesef ona göre takım kuracak gücümüz yoktur.

Önce çöpleri gönder. Sonra Sneijder'i göndermeyi göze alalim. Bonservissiz oyunculara yönelirsin sonra. Melo gitti geleni gördük.

Poldi satilabilir onun için hiçbirşey demem.

2011-2012'de gerçekleşen yapılanmayı yapabilecek bir irade görmüyorum yönetimde. Sneijder'i gönderirlerse, onu kaybettiğimizle kalırız. Zaten yetersiz olan kadromuz iyice Çorumspor'a Erzurumspor'a döner.

Sneijder gider , podolski gider , muslera gider , yasin kalır , sabri kalır , olcan kalır , selçuk kalır çok güzel bi yapılanmayı yapacağız bu yaz kimse merak etmesin.

Sneijder, Podolski falan gittiği halde Selçuk falan kalacaksa reddediyorum ama tamamiyle bir değişim olacaksa bence de yapılması gereken budur.

Önce çöpleri gönder. Sonra Sneijder'i göndermeyi göze alalim. Bonservissiz oyunculara yönelirsin sonra. Melo gitti geleni gördük.

Poldi satilabilir onun için hiçbirşey demem.

söylemissin işte bizim çöplerimizi kim ne yapsın. nasıl göndereceksin? sözleşmeleri bitene kadar çekmek zorundayız. Para edecek sneijder poldi satılabiliyorsa hemen satılmalıdır genç ve dinamik bir takım kurulmalıdır.

Katılıyorum Yasin. Seninle aynı düşüncedeyim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yanlış olan bir şey yok ikiside ortalama oyunculardı bizle frekansları tuttu ve başarılı oldular o kadar.

Elmander neyse de, Ujfalusi Avrupa'nın en önemli liglerinde üst düzey oynamış, kaptanlığını yaptığı Atletico Madrid ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmış bir oyuncu. Özellikle Atletico Madrid'te oynadığı dönemde Avrupa'nın en önemli defans oyuncularından biri olarak kabul ediliyordu. Yani Ujfalusi bana göre ortalamanın çok ama çok üzerinde bir oyuncuydu. Eğer 33 yaşında değil de, 30 yaşında falan gelse tarihimizin belki de gelmiş geçmiş en iyi defans oyuncusu olurdu.

2011/2012´de Arda´yi gönderdigimizde yerini dolduramadik, buna ragmen cözüm üreterek müthis bir kadro kurduk ki, bunun iskeleti bir kac sene iyi götürdü takimi. Melo gönderilmese, bu sene de böyle bir düsüs olmazdi.

Temel nedeni zaten, takimda toplanmis divalarin gönderilmeseydi. Arda, Baros, Kewell, daha önce Keita´da, ayaklarina top gelmeden top oynamamya baslamislardi bir sürecten sonra. Hücum anlaminda belki hic bir daha, bukadar kaliteli ayaklara sahip olmadik, ki o dönem pas, kombinasyon oyunlari cok üst seviyedeydi, ama durarak top oynayan bir takimdan da kurtulmus olduk.

Yakaladigi basarilar ile, kazandiklari paralar ile, cok fazla doymus, divalasmis bir kadromuz var.

söylemissin işte bizim çöplerimizi kim ne yapsın. nasıl göndereceksin? sözleşmeleri bitene kadar çekmek zorundayız. Para edecek sneijder poldi satılabiliyorsa hemen satılmalıdır genç ve dinamik bir takım kurulmalıdır.

Valla az para verip göndersinler. Zarardan döneriz. Boşuna para veriyoruz. Gideriz sonra bonservissiz genç oyunculara dadaniriz.

Poldi satilabilir dedigim gibi ama Sneijder için aynisini düşünmüyorum şu an. Gençlerin yaninda böyle tecrübeli biri lazim. Sonra sistemini hallettin mi herkes gidebilir.

Elmander neyse de, Ujfalusi Avrupa'nın en önemli liglerinde üst düzey oynamış, kaptanlığını yaptığı Atletico Madrid ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmış bir oyuncu. Özellikle Atletico Madrid'te oynadığı dönemde Avrupa'nın en önemli defans oyuncularından biri olarak kabul ediliyordu. Yani Ujfalusi bana göre ortalamanın çok ama çok üzerinde bir oyuncuydu. Eğer 33 yaşında değil de, 30 yaşında falan gelse tarihimizin belki de gelmiş geçmiş en iyi defans oyuncusu olurdu.

işte kritik noktada o kardeşim 33 yaşındaydı urfa.

Valla az para verip göndersinler. Zarardan döneriz. Boşuna para veriyoruz. Gideriz sonra bonservissiz genç oyunculara dadaniriz.

Poldi satilabilir dedigim gibi ama Sneijder için aynisini düşünmüyorum şu an. Gençlerin yaninda böyle tecrübeli biri lazim. Sonra sistemini hallettin mi herkes gidebilir.

misal tarık, futbol fukarası bu adama 300.000 yıllık veren cıkmaz senden aldığı milyonuda bırakıp gitmez kardeş emin ol.

tek senelik topculardan biktim
son 5 senede aldigimiz yabancilardan hepsi biraz oynayip yatisa gecti
turkler zaten allaha havale onu gectim
vizyon vizyon kuculmeyelim diye 1 sene oynayip yatacak topculara 3-4 sene kontrat verirsek burnumuz ebediyen tezekten cikmaz

Geri
Üst Alt